Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kórei zavládol chaos a panika po tom, čo sa v potokoch, jazerách a vodných nádržiach začali objavovať znetvorení utopenci. Hrozba má meno strunovec, červ-parazit, ktorý v infikovanom organizme vyvolá nekontrolovateľnú túžbu po vode. Odkiaľ sa nákaza vzala? A podarí sa vedcom v časovej tiesni vynájsť účinný liek? (sochoking)

Recenze (51)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Než zjistíte, oč ve filmu běží, budete k obrazovce doslova přikováni. Ale ani odhalením film neztratí, nicméně od půlky místy do noty nehraje krapet delší timing některých scén a mělnění drobnými žánrovými odskoky, z nichž jsem měl pocit, že se režie lehce pokouší film pohollywoodštět, čemuž napovídá i samotná scéna v závěru. Ale netřeba čekat žádný nářek ani patos, Korea vládne! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici to je klasicky pojatý film o šírení nejakej epidémie. Tentoraz parazitov, ktorý nejaký čas v črevách vyžierajú človeka a potom si povedia dosť a rozhodnú sa výjsť von, čo človeku radikálne skráti život. Predtým ešte ale zblbne a doslova sa uchlastá vodou k smrti. V druhej polovici sa ale do toho zakomponuje konšpirácia s chamtivou farmaceutickou spoločnosťou, ktorá za všetkým stojí. To je celkom originálny prvok, ale pojatý bol príliš béčkovo jak z nejakej slabšej Bondovky. No a celé diane sledujeme z pohľadu z pohľadu dvoch chlapíkov, ktorý sa snažia zachrániť svoje rodiny a mne sa neustále plietli. Chcelo to aj trochu lepšie napísaný scenár. Miestami tá snaha jedného z hrdinov získať liek, ktorý mu osud vždy na poslednú chvíľu zmarí, bola skôr vtipná. A aj finále v ktorom sa snažili, aby všetky línie naraz gradovali, bolo až príliš schématické a nepôsobilo prirodzene. Ale ako celok je to jeden z tých lepších katastrofických filmov. Hlavne scéna v ktorej sa desiatky ľudí snažia dostať k vode, aby uhasili nekonečný smäd, čo ich následne zabije, má neskutočne mrazivú atmosféru a je oveľa pôsobivejšia ako kdejaké CGI deštrukcie. Za jedno pozretie to rozhodne stojí. 7/10. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Námetom veľmi zaujímavý snímok pojednávajúci o nákaze, pri ktorej majú ľudia hromadný smäd. Úvod je značne rozpačitý, prejavuje sa neduh kórejských filmov o neschopných postavách, čo skĺza takmer až do paródie. Našťastie po úvodnej pol hodine nastupuje po vypuknutí nákazy závratné tempo a film začne mať dynamiku, z ktorej až do záveru nepoľaví. Všetko dokresľuje úderná hudba, atmosféru dotvára plno znepokojujúcich záberov na rieku plnú mŕtvol a pod., slušne sa stupňuje napätie, rozvíja sa síce štandardný (bez nejakých zvratov), ale postačujúci príbeh. Pocit výborne vybudovanej beznádeje pokazí akurát maximálne predvídateľný záver. Celkovo sa však Kórejcom podarilo natočiť celkom znepokojujúci a v dnešnej dobe aj námetom značne originálny snímok. Zabaví, zaujme a nepôsobí hlúpo. Nebyť úvodnej otravnej pol hodiny možno tú štvrtú hviezdičku prihodím, takto však zaokrúhľujem na tri. CELKOVO: 3,5* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době plné pandemií je tenhle jihokorejskej katastrofák jak pěst mezi oči. Ale tak zase na jejich obranu musím říct, že v roce 2012 asi netušili, že začneme řešit něco jako covid. Já třeba v tý době to slovo ani neznal. Možná proto si Jihokorejci zde neberou servítky a valí to na diváka hlava nehlava. Zajímavé je, že těmi strunovci zpracovali nejenom zajímavý námět, ale i se dostali na úroveň klasických katastrofických filmů z USA, které bych řekl, jsou ty nejemotivnější katastrofické cajdáky s blockbusterovými prvky, které nikdo jiný natočit neumí. Až teď na Jižní Koreu, která se dost přiblížila. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vcelku zběsilá a mrazivá jízda v dříve jen strašidelném zámku, dnes tedy navíc nepříjemně připodobnitelná jistým skutečnostem. Vzhledem k rozuzlení  pak doporučuji konspirativním teoretikům, praktikům a milovníkům špaget, orgasmus zajištěn. Já si povzdechl jen něco o kurvách šikmookých a skutečně se cítil podveden jen dramatickými veletoči kolem hlavního hrdiny smolaře, jenž je a není, je a není a někdy je a není schopen pro záchranu své rodiny obětovat vše.  Čtyři doušky. ()

Galerie (25)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama