Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (214)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Gabin, Delon, Ventura, Verneuil, Morricone? Co k tomu dodat? Jeden z nejlepších chodů. Klasika nad klasiky. Kriminálka, na kterou se dá dívat stále a pořád a neomrzí. Jeden z nejlepších filmových doprovodů, které znám. Nejpůsobivější herecký trojlístek na lukách a v hájích široko daleko. Filmový zážitek, který už se nebude opakovat. Jeden z filmů, které se už netočí. Zkrátka "povedenina" na pátou, takový malý skvostík, na který nedám dopustit. 90%, a to jen díky malým muškám. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská práce, která potvrzuje, že kriminálky umí Francouzi točit. Sicilský klan se může pochlubit hvězdným hereckým triem Gabin-Delon-Ventura, přičemž vidět prvního z jmenovaných v záporné roli je opravdu dobrým tahem proti divákům. Podobně se tvůrcům povedla postava Alaina Delona, jenž je tu také na druhé straně zákona a tak z našeho trojhvězdí hájí zákon pouze vynikající Ventura. Potěší rovněž příběh, kterému nechybí napětí a jisté zvraty. K celkové atmosféře napomáhají nejen skvěle zvolená natáčecí místa, ale též hudba, jež výborně dotváří dané scény. Nelogický byl pouze samotný finiš s předáváním peněz. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Více než schopný režisér, snové obsazení a nejlepší skladatel filmové hudby všech dob navrch. Pomalu plynoucí atmosférická kriminálka klasického střihu, která je lahůdkovou podívanou, ale... Ale přesto v člověku někde v nitru je špetka pochybností, že s takovouhle sestavou se dalo dojít přeci jen ještě o chlup dále. A že by to šlo dokazuje nade vší pochybnost závěrečná půlhodina. V ní se totiž Sicilský klan dotýká pomyslného filmového nebe. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte v domě zabijáka. A to Vás zajímá. Protože nikdo z té bandy dole ještě nevystřelil." Karty, pistole, pasy a letenky jsou rozdány a já mám jedinej problém - nevím, komu mám fandit. Vrahounovi Sartetovi? Frajer to je, hambatý dámy se kolem něj jen točí, ale já zabijákům obvykle nefandím. Co sicilští mafiáni? Taťka Manalese je sice velkej sympaťák, ale já tyhle organizovaný gangy celkem nesnáším. Tak co inspektor Le Goff? Když on tak okatě porušuje zákony, že to ani poldovi neodpouštím. Tak co s tím? Pro mě je řešením dívat se na film jako na zápas Bayernu Mnichov s Manchesterem City. Ani jedno z těch mužstev moc nemusím, ale vím, že uvidím skvělej fotbal. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si opět pustil tento film, který nic neztratil na svém napětí a přesvědčivosti. K tomu tři hercká esa francouzské kinematografie v hlavních rolích pod taktovkou Henri Verneiula, to je silná koncentrace. Odbovuji filmy přesně jako Sicilský klan, kde jedním ze základních vyjadřovacích prostředků jsou pohledy očí a jen strohé, přesně dávkované dialogy. K tomu opravdu podařený scénář. Už se těším, až film po nějaké době opět vyhledám a plně si jej vychutnám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Film zaznamenal nevídaný úspěch. V Paříži se na něj prodalo 800 000 vstupenek a celkový výtěžek ve Francii činil 5 milionů francouzských franků. Žádný další Gabinův snímek z 60. a 70. let se takového kasovního úspěchu nedočkal. (Pierre)
  • Velkým režisérovým problémem se stala milostná plážová scéna Alaina Delona s Irinou Demick. Verneuil tvrdil, že erotika ve filmu pro něj není a natáčení scény oddaloval. Nakonec ji ale přece jen natočil, i když cudně odvracel zrak. [Zdroj: Jan Šmíd - Ennio Morricone a jeho filmový svět] (Mirokukii)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Paríž, Rím, Charenton-le-Pont a Puteaux. Tiež v dedinke Arcueil vo Francúzsku. (dyfur)

Reklama

Reklama