Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadfilm, totální komedie , bránice roztráhany, tak mě napadají reklamní slogany k tomuto filmu . Film kde Richard opravdu velmi trefně parodoval reklamní kampaně, teď je rok 2006 a zdá se že Richard předpověděl dobu . Slovo bavič je urážka, slovo klaun a komik je chvála a toto přirovnání si Richard za tenhle kousek zaslouží. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se můj vkus s většinovým hodnocením jaksi míjí. Roztržitý? Spíš duševně narušený! - Komedie (no... spíš groteska) o týpkovi, který by v reálu nejspíš trávil víc času hospitalizací na psychiatrii, než škoděním v reklamní agentuře. Prvoplánovost fórků je na můj vkus hluboce pod úrovní vtipnosti ba i roztržité roztomilosti. Tedy alespoň pro mě. Filmu nemůžu upřít určitou eleganci a dobré nápady. Ale komedie mě musí především bavit a tu nudu odpustit nemůžu. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

Místy nápaditá kamera a střih; humor je, no... řekněme prostě francouzský, zejména situační či založený na crazy-dialozích a ztřeštěných (až absurdních) scénách. Jednoduchá záležitost, co pobaví (především) v případě, že máte škodolibou náladu a/nebo sedmičku (nejlépe) francouzského vína pod kůží. 60% Update: po druhém (střízlivějším) shlédnutí musím jít skutečně o hvězdu níž. V rámci svého debutu sice Richard ukazuje, že režii zvládá, ale scénář se mu zrovna dvakrát nepovedl. 40% ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Pierre Richarda, který je důkazem toho, že méně je více. Mám totiž s francouzskými komediemi ten problém, že trvají-li více jak 80 minut, vyznačují se velmi vtipnou první polovinou filmu, zatímco zbývající je nudná. Ačkoliv zde je napsána délka 85 minut, DVD, které jsem si v Levných knihách zakoupil, mi ukazuje délku filmu okolo 78 minut. A v tom je síla Richarda, že dokázal příběh vtěsnat do malého časového prostoru, díky čemuž ve filmu jde jeden gag za druhým. Opravdu povedená komedie, u které se příjemně relaxuje. Zároveň je film vtipnou kritikou ovlivňování lidí sebeblbější reklamou... ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Roztržitý mi silně asocioval Buňuelův Nenápadný půvab, a to ze dvou důvodů: děláním ty, ty, ty na měšťáčky a absurdním až surrealistickým humorem (stůl prohýbající se při psaní do podoby písmene u; místo tělesných radovánek ustřižení vlasů…). Zvláštní, vždy jsem považoval Richarda za neškodný biedermeier. Abych si protiřečil, Richardův humor je z největší postaven na sebeparodii, což se každému zamlouvat nemusí. Možná zvláště těm, kteří si dělají srandu z jiných, a vystřelit si ze sebe neumí. Nedej bože, že by si střelil někdo do nich. Pifpaf čtenáři. Richard není roztržitý, Pierre je roztomilý. A proto ho jako ženy milujeme. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)

Reklama

Reklama