Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 294)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak uzasny to teda nebylo. Problem je, ze prvni tretina filmu je vcelku nuda, proste takova pohadka o dvou sestrach. Film chytne dech az v momente, kdy na scenu prijde dodavatel ledu a snehulak, nebejt nich, tak se daj vtipy spocitat na prstech jedny ruky. Snehulak je sice infantilni, ale skvele zabavna postava a doved bych si ho klidne predstavit v samostatnym dobrodruzstvi. Jinak animace je spis prumerna a co se tyce hudby, ta by usla, ale ty neustaly zpivany dialogy zacnou bejt po case krapet otravny. Ale na jedno skouknuti se to da. Lepsi 3*. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Snad poprvé se Disneyům povedlo být tradiční a zároveň 'in' (nikoliv cool). Tedy něco, o co se třeba české pohádky marně pokouší už čtvrt století. Mluvou, příběhem, charaktery, práci s klíšé, moralitkami, superstárovým muzikálem. Jenom za nepřekonatelné utrpení u toho posledního zcela neobjektivně odepisuju jeden rampouch. Nejlepší Disney od 'Lvího krále'. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem Olaf a miluju vřelá objetí." Tak sněhulák mě celkem bavil a s tím zbytkem mám velký problém - mám totiž pindíka a znám i druhý způsob jeho využití. Nic z toho kultovní fanynky snímku většinou nemají a neznají, takže si to s Elsou a Annou užívají tak, že jim to trošku závidím. Viděl jsem Ledové království jen jednou, ale z dětského pokoje ho slýchávám takřka denně a nenávidím ho na jednu hvězdu. V pětihvězdičkovém šílenství přítomných princezen ho tedy hodnotím průměrně, protože své cílové publikum si evidentně našlo a já jsem byl donucen za mrzký peníz zakoupit batoh, penál, propisku a prostírání. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na vlásku sice bylo ještě o něco hravější, zábavnější a disponovalo mnohem vtipnějšími charaktery. I tak ale za ním jeho zimní nástupce příliš nezaostává. Tempo je zběsilé, písně chytlavé, vizuál je opět úchvatný a klasický disneyovský humor stále funguje na jedničku. Jenže ten příběh bohužel nedává moc smysl a čím víc se nás snaží tvůrci překvapit nějakým twistem či zběsilým koncem, tím víc se jim celý děj rozpadá pod rukama. I přesto však jeden z nejzábavnějších animáků loňského roku. A toho sněhuláka chci domů. Tedy v tomhle případě spíš na zahradu.70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci tvrdit, že dětské animované pohádky musí mít oporu v logicky neprůstřelném příběhu, ale teda kurňa, když už do pohádky rvu takhle spletitou a zvratovou dějovou strukturu, tak si dávám sakra bacha na to, aby alespoň v základních mantinelech dávala smysl. U Frozen jsem si až příliš často říkal v duchu WTF. Nebudu ale zastírat, že jsem se popcornově solidně bavil. Oficiálně však jen tři hvězdy za film a čtvrtou za Let It Go :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Animátoři se vypravili do Jackson Hole ve Wyomingu, aby lépe poznali hluboký sníh. Vyzkoušeli si nejrůznější oblečení – včetně dlouhých sukní – aby zaznamenali, jaké stopy po sobě při chůzi zanechávají a jak sníh s daným oblečením reaguje. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama