Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

castor 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný, i když místy nápaditý thriller o jedné klukovské srandě, která se otočí o 180 stupňů a zadělá dvojici mladíků na pořádně krušné chvilky. Pomocí rádia si totiž vystřelí z náhodného řidiče trucku, aniž by tušili, že onen řidič je nebezpečný psychopat. Mladíci (kteří přibrali na půli cesty sličnou Leelee Sobieski – kdo už jí konečně svěří pořádnou roli?) jsou tak v následujících hodinách odsouzeni potýkat se s různými podobami psychopatovi šílenosti. Snímek žánrově všestranného Johna Dahla (válečný 6.Batalion, karetní drama Hráči) těží zejména ze slušné atmosféry, nápad podobný tomu Spielbergovu z dramatu Duel (náklaďák ztvárňující záporného hrdinu) tak umožňuje nadupat tempo a vystavět dynamicky minimalistickou podívanou; stejně jako u Spielberga je i zde uchován motiv nikdy nespatřeného řidiče. Jednotlivé scény nejsou nějak geniálně natočené, ale přesto si na Joy Ride (na filmu spolupracoval i samotný J. J. Abrams) při další cestě autem snad i vzpomenete!! ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Vskutku docela povedený thriller o vtipu, který se změnil v děsivou noční můru. Celý film má opravdu dobré a svižné thrillerové tempo. Do hlavní role filmaři obsadily teenegerovskou hvězdu“ Paula Walker, kterého opravdu já nemám rád! Je pravda, že se tady docela Walker snažil, ale taky to nebyl žádný zázrak. A když už jsem u těch herecký výkonů, tak i Leela Sobiesky se taky moc nepředvedla. Asi nejlepší zručně natočená část filmu byla, když šofér kamionu (ze kterého si vystřelily dva mladíci) šel na schůzku ze ženou a zjistil, že to je muž a že je objetí vtipu. Samozřejmě šoféra kamionu chytilo psycho a dotyčného zabil. Proč je výborná zrovna tato pasáž? Protože celou tu dobu oba dva mladící poslouchají u stěny co se právě děje ve vedlejším pokoji. A tato pasáž je vyjímečná hlavně díky tomu, že ani na vteřinu kamera neukáže co se ve vedlejším pokuji děje a pouze sleduje ty dva mladíky jak jsou zužovány strachem. Myslím si, že tato pasáž byla opravdu mistrovsky natočena. ()

Reklama

sefino 

všechny recenze uživatele

Tento film má pár zábavných scén. Například scéna se zmrzlinářem: "My máme zbraň!"..."Já zase MasterCard." Ale bohužel většina scén je předvídatelných a nepříliš napínavých. Scéna v kukuřičném poli mi připomínala parodovanou scénu z Uprchlíka, která se objevuje v Utopenci na útěku, kdy vlak stopuje Leslieho Nielsena. A celkově by tvůrci udělali lépe, kdyby se film nebral příliš vážně a nakonec ze všeho udělali jeden velký odplatný vtip... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Spíš *** 1/2 ! Jeden z filmů neprávem zapadlích v zadních regálech videopůjčoven a tak velmi snadno přehlédnutelných.Bohužel!Dost dobrý thriller se slušným hereckým obsazením a dobrým nápadem.Dva mladí chlápci si udělají z jiného staršího na začátku srandičku a ten si z nich dělá srandu naopak zbytek filmu.Srandu,při které ovšem o humor moc nejde.Prvních 60 minut jde o dokonalý film.Slušný napínák,který si zaslouží pozornost každého,kdo má rád napínavou jízdu bez oddychu.P.S.dal bych i čtyři *,ale ten závěr mi přišel krapet odfláknutý,neboť celý film ho připravoval na parádní finále.Škoda,jinak by šlo o hodně dobrý nadprůměr,takto je to ,,jen'' nadprůměr! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád tyhle ty hororové Road movie ala původní Stopař, ale jen málo která z nich dosahuje jeho kvalit a i zde jde pouze o průměrnou záležitost, u které jsem nejvíce postrádal pořádnou dávku napětí. Je sice pravdou, že jsem tu narazil na několik ponurých momentů, ale nějak zvlášť jsem z toho odvařený nebyl. Chyběla mi větší tvrdost záporné postavy, jen s honičkou v poli se už opravdu nespokojím. Je z toho sice cítit ona potřebná bezmocnost hlavních postav, ale i zde jsem narazil na spoustu „klišé“, které jsem už viděl někde jinde. Všudypřítomná blbost a naivita po čase omrzí a vy tak přece jenom očekáváte nějaký zlom (něco nového), co jsme nikde jinde ještě neviděli, jenže tady se toho bohužel nedočkáme. Ani to, že Leelee nenosí pod tričkem podprsenku, už toho moc nezachrání. Navíc rovněž nemám rád happyendy, takže i tady v mém případě tvůrci neobstáli. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pro noční scény byly vyměněny světla kamionů a aut za přistávací světla letadel kvůli vysokému jasu. To pomohlo k absolutnímu ztmavení oblohy i při svítání. (Cheeker)

Reklama

Reklama