Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 2

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (257)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Scénárista David Wagner nám společně s Davidem Cronenbergem představuje další sondu do mezilidských vztahů v Hollywoodu. Jelikož je to film o hercích samotných, nikdo zřejmě nemusel příliš přehrávat, a i proto zde uvidíte třeba Roberta Patyzóna. Intriky, drogy, sex a mentálně nezpůsobilí adolescenti, kteří se psychicky hroutí již ve 13 letech. Ano, to vše a ještě více zvratků a výkalů zde uvidíte. Že jste na to zvyklí z plátků bulvárních časopisů zřejmě nikoho nezajímá, natož režiséra a scénáristu. Bohužel do tohohle šíleného výtvoru zapomněli zakomponovat smysluplnou zápletku, děj a závěr filmu, tedy jsem byl malinko zmaten, když mi před očima uháněly závěrečné titulky. Zřejmě se snaha o to, nastavit zrcadlo samotnému Hollywoodu, malinko vymkla z rukou. Mým nejsilnějším zážitkem z tohoto filmu je proto sexy děvče, které sedělo vedle mne a chlapec s rovnátky, který na mne po představení cosi prskal z řady přede mnou (už ne tak sexy). Never more a more dyk! 40% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Trailery tentokrát neklamali a film je presne taký ako ho zobrazujú ukážky. Zabudnite na predošlé dva Cronenbergove filmy, pretože Maps to the Stars je kvalitatívne úplne inde. Téma predošlých dvoch filmov je viac menej rovnaká a to kritika spoločnosti, ale toto zaujme širšie publikum, ktroré ho bude vedieť patrične oceniť. Psychologický thriller (alebo ak chcete home invaion movie, ako je v spojení s týmto filmom spomínané) z prostredia Hollywoodu je presne tá sonda do života ľudí, ktorá vie osloviť.Film stavia predovšetkým na dialogoch a hereckých výkonoch v ktorých naozaj kraľuje Julianne Moore a osobne jej budem fandiť pri získavaní cien. Herecké výkony sú doprevádzané snovými až hororovými výjavmi, ktoré naši hlavní hrdinovia zažívajú popri sexuálnych hrátkach, užívaní drog a iných vecí, ktoré sú (podľa scenáristu BruceaWagnera) bežné pre hercov či pseudo hercov v meste anjelov. Ak poznáte predošlú tvorbu Davida Cronenberga, tak si prídete na svoje a film si určite užijete. Pretože on v podstate točí stále to isté a to psychopatické filmy plné násilia, sexu a nechutností... len v minulosti išlo o tú telesnú stránku (Shivers, Rabid, The Brood) a v tomto štádiu tvorby o psychickú - duševnú (A Dangerous Method, Cosmopolis, Maps to the Stars). [9. MFF Cinematik 2014] ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jen úchyl jako Cronenberg dokáže natočit film, po jehož skončení je i nehloubavý divák schopen sáhodlouze přemítat. Bohužel jen o tom, jak asi smrdí hajzl po zatuchlé Juliáně Vřesové, která by už v žádném případě neměla před kamerou odhalovat ani svůj krepovitý krk, natož celou frontální zombí, nebo kdyby poslední humanoidní štěrbinou na Zemi zůstala „spanilá“ a ke všemu svolná panna Vašíkovská, nezvítězil-li by z důvodů nezdeformované sexuální orientace na celé čáře raději nějaký fešácký samec tapíra. Nikdy jsem nepochyboval o tom, že je Holýúd plný jeblých incestních zrůd, nelidsky vyšinutých herců a Patyzónů, kteří stoprocentně musí platit felací za to, aby je někdo šoupnul na plátno, avšak Davča to prostě umí podat a obsadit tak, že má pak jeden nejen neodolatelnou chuť posrat svou nejbližší souložnici, ale také si už v životě nepustit žádný americký film, byť by se jednalo o přírodovědný dokument o trampotách agáve. Kdo ví totiž, co může být ten vypravěč za hovado. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Prodíval jsem se tím filmem úspěšně až do konce, ale čím déle trval, tím víc mě svým vztahovým propletencem plným intrik a trpkých zákulisních osudů nešťastných hollywoodských hvězdiček míjel... tématem i zpracováním. Snad jen první třetina mě ještě dost upoutala a navnazovala zdánlivě atraktivním prostředím, talentovanými herečkami a otevřeně cynickými dialogy. Jenže zpracování celého příběhu naplněného často hnusem nejen charakterního rázu na mě působilo poněkud bez pohltivé či napínavé atmosféry. Jakobych nahlížel na plátno z dálky přes tvrdé sklo navrch a osud postav mi zůstával lhostejný. Po delší době mě tak David Cronenberg nějakým filmem zklamal. Zatímco jeho klasické sci-fi horrory mě zatím až na výjimky velice bavily, další méně typický Cronenbergův film mimo tyto žánry (po Nahém obědu) opět zařadím k těm, které ve mě nic výraznějšího nezanechaly. Vnímám však jako pozitivum, pokud si film našel své vděčné publikum. [50%] ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Maps to the Stars je víceméně typicky cronenbergovsky divný a zvrácený film, jen je méně poutavý a explicitní, než jeho ostatní kousky. Rozjede se prakticky jako komedie a vzápětí se vyvine v silně psychologické drama zkoumající zvrácenost lidských duší, zejména těch, co si žijí dost nad poměry. Zápletka nakonec vyústí ve velmi zajímavé a šokující rozuzlení, jen ta cesta k němu je chvílemi dost nezáživná. I přes skvělé herecké obsazení jsem se nedokázal dostatečně sžít s postavami, a tak mi bylo po většinu času naprosto lhostejné, co prožívají a kam spějí. Film nabízí pár velmi zajímavých a pikantních momentů a na druhou stranu také několik WTF scén. Každopádně doufám, že Cronenberg nepoleví a bude i nadále přenášet na plátno své zajímavé a často zvrhlé nápady a představy. Ne vše mě dokáže naplno pohltit, ale i tak jsem rád za každý jeho nový film, i když tento řadím mezi ty slabší fláky z jeho jinak výstavní filmografie. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Julianne Moore obdržela na 67. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (P. J. D.)
  • Bruce Wagner napsal scénář již v roce 2007, ale kvůli problémům s financemi bylo možné film natočit až v roce 2013. (Ajjinka)
  • Film sa natáčal od 8. júla do augusta 2013. (Arsenal83)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama