Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát o tom, jak je Král rybář špatný film. Nebyla by to pravda, ty 2* spíš znamenají, že jsem se pociťově s tímhle filmem naprosto minul. Dobře to napsala má oblíbená uživatelka Phobia. Ano, pro řadu uživatelů to je nejlepší a nejsrozumitelnější Gilliamův film. O Kletbě bratří Grimmů se psalo a říkalo, že je to jen poloviční Gilliam, přitom tam jsem všechny znaky typické pro jeho tvorbu spolehlivě poznal. Tady je nenalézám vůbec a po pravdě řečeno by mě ani nenapadlo, že tohle natočil právě Gilliam. Je to totiž typická ždímačka na city a příběh o outsiderech, kteří se dokážou znovu oklepat, vstát a jít za štěstím. Nedávno jsem znovu zhlédnul Rain Mana a musím říct, že na mě i po letech svou dávkou sentimentu spolehlivě zafungoval, tady to ale nějak nešlo. Ten film je totiž tak nějak přehrávaný a to ani ne tak díky hercům, kteří patří k hollywoodské špičce, jako spíš díky požadavkům scénáře a režiséra. Tím pádem pro mě nejsou dost civilní a jestli se např. v profilu Amandy Plummer píše o tom, že se snad nemůže najít divák, který by nebyl dojatý její postavou v tomto filmu, pak krčím rameny a říkám "Ano, já jsem ta výjimka". Buď točíte film se zjevnou fantastickou nadsázkou typu Horší už to nebude (který byl ale přitom v hereckém projevu mnohem civilnější) nebo točíte snímek z reálného světa a tam podobné zvraty a postavy, jako je bláznivý Parry, jednoduše nepatří. Reálný život bezdomovců a jejich skutečné problémy ten film míjí vzdáleností světelných let. Ano, je to hezky natočené a zahrané, ale neřeklo mi to vůbec nic a znovu se už k tomuhle filmu vracet nebudu. Celkový dojem: 45 %. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film dvou naprosto odlišných polovin (první za 3*, druhá za 5*). Změna přichází v intimní chvíli mezi Jackem a Perrym v nočním Central Parku, kdy Jack poslouchá příběh o Králi Rybáři a hledání Svatého grálu, který dává celému filmu smysl. Jen si nejsem jistý tím, kdo je Král, kdo je Blázen/Šašek a kdo je vlastně hlavním hrdinou filmu. Možná ten klasický happy end, který ale tentokrát přijmete bez výhrad. Robin byl výjimečný komik i charakterní herec. V Králi rybáři ukázal obě polohy v plné parádě, škoda ho. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Fisher King není o rybolovu, to opravdu ne. Je o příběhu člověka, co ztratil vše a nový přítel má vše zvrátit. Ovšem nedělá to nový přítel jen kvůli tomu, aby ulevil sám sobě? Opět jedna z nezapomenutelných rolí Robina Williamse, tentokrát vyšinutého bezdomovce a já opět lituji toho, že jsem se k filmu nedostal dříve, mnohem dříve. On a boží culík Jeffa Bridgese rozhodně stojí za shlédnutí i v dnešní době. Něco tak geniálně zpracovaného a výborně sebekriticky pojatého se už jen tak nevidí...90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fisher King nieje len úžasným filmom, ale aj zaujímavým prierezom Gilliamovej kariéry, a môžete nájsť motívy ešte z dôb jeho montyphytonovského obdobia, ale aj aj motívy, ktoré sa objavovali v jeho neskorších fimoch. Inak je to proste riadne uletená Gilliamovka plná pološialených postáv a strelených historiek, ale aj nečakane hlboký ľudský príbeh ktorý dojme a pohladí na srdci. Odporúčam aj tým, ktorí pochybujú o tom, že Robin Williams je výborný herec.(10/10) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná, klasicky Gilliamovská záležitost. Celých těch téměř 140 minut sice krásně uteče, na čemž má rozhodně zásluhu i tradičně vynikající Jeff Bridges, ale něco zde prostě chybí. Po filmu jsem sice vstal ze sedačky po dobrém filmu, ale chybělo mi něco, o čem bych po skončení přemýšlel. Nepřišl žádná otázka, žádný námět a film tak vlastně uplynul, jako by byl skoro o ničem a to je velkou chybou, ale dost možná to může být jen subjektivní pocit. Ani osobní úvod režiséra před projekcí nedokázal zachytit tu čtvrtou hvězdu, která byla téměž nadosah, ale pak zmizela v nedohlednu. (FNR Písek 2009) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek moderně adaptuje jednu z méně známých částí Artušovské legendy, podle níž byl Král rybář strážcem svatého grálu, který od něj nakonec získá rytíř Parsifal poté, co uzdraví krále a s ním celou zemi. (Olík)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a New Yorku. Natáčelo se od 21. května do 16. září 1990. (Tygrys)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama