Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak už i dříve sqělé Pykiny nakonec úspěšně spláchli do hajzlu! A to stále ucházející pátou řadu zakončili trestuhodným útesoviscem, načež nás nechali v napětí čekat skoro tři roky, abychom se pak dočkali čeho? Téměř bezdějové otravné žvanivky a telenovelového sousledu náhodně losovaných scén z běžného cigánského života, prokládaného unylým bezladoskladným politikařením mezi vrchním morgošským kriminálníkem, slizkým národním socialistou a neméně sympatickým vyslancem Spojených sráčů. Prostě nabubřelá pruda do scénáristické impotence totálně vyhořelého Štefana Rytíře, co si tak moc chtěla hrát na atmosférické umění, až z toho vznikla nudná pičočalamáda marnosti, do prdele vyšumělých kokotských intrik a lacině klišovytých mýdlooperních pomejí, kterou tentokrát nevytrhla ani démonicky děsivá držka charismatického Kyliána. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukončení slavného seriálu, které je provedeno jako vždy obrazově velkolepě, stylově, avšak cool factor, díky kterému jsme Peaky Blinders měli rádi ustoupil do pozadí. Jakkoliv fantasticky napsaný Thomas Shelby, zahranými neméně fantastickým Cillianem Murphym, se bohužel topí v politických pseudo zápletkách, které jsou mnohdy jakoby mimo realitu a jediná silná linie tak zůstává ta rodinná. I ta však postrádá něco uprostřed mezi startem a cílem. Závěrečný twist OK, ale byl bych pro další sérii už nepřidávat. Z "veselé" gangsterky se stalo "smutné" drama o člověku, kterého pohltilo zlo. V šestce definitivně Peaky Blinders ztratili svojí tvář surových rváčů a dostali tvář rodiny zdecimované útrapami. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejočekávanějších seriálových událostí letošního roku konečně připlula i do našich luhů a hájů, s ratingy, které se jí otevřely už při britské premiéře z kraje jara, jsem ovšem tušil, že nás žádné kulervoucí loučení nečeká. Peaky Blinders byli už ve svém začátku seriálem, k němuž jsem si hledal dlouhou cestu a pořádně si mě dokázali zaháčkovat až ve své polovině. Přeci jen jsem je pořádně hltal až dokonce ve 4., potažmo i 5. sérii. Ta 6. s sebou už přinesla jen onu potřebu všecko nějak ucelit a já jsem spíš rád, že už je všemu konec, než aby mi bylo líto, že už nikdy neuslyším tu ikonickou frázi “By order of the Peaky Fookin Blinders!” [viděno na Netflixu] ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

//I'm guessing you people all decided, that the only person, who could ever kill Thomas Shelby, is Thomas Shelby himself.// Proč 4*, když mám u E01-05 5*? Stále si jako dlouhodobý fanoušek myslím, že se jedná o super práci a kvalitní závěrečnou sérii. Odlišnost od jiných sérií je veliká, ovšem stále stravitelná. Už to ale není ono. Není to tak badass, není to svý, už to není ta stará dobrá rodina, která si kráčí po ulici. ANO, jak řekl sám Knight, musí se to nějak vyvíjet. Ale co třeba dávat prostor vývoji Tommyho charakteru a jeho osobní změny (která je nepřehlédnutelně velká), místo takového screentimu politiky, která se stejně využije jen na vyplnění nových a starých záporáků. Nechybí dialogy, především v 6 epizodě, kterou i přes mé hodnocení považuji za skvělou. ALE opět - chybí důstojnost a klasika. Ending je jedinečný a to neskutečně cením, ale různé skoky v příběhu tam a sem opravdu u takřka dokonalého seriálu vystát nemohu. 8,5/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem strašně smutná z toho, jak mě finální série nebavila. První tři díly byly za mě naprosto o ničem. Nedojala mě ani smrt dcery a to jsem hodně velká cíťa. Přišlo mi to strašně odměřené, utahané, vlečené a úplně zbytečně. Druhá polovina už byla daleko lepší. Byla tam nějaká akce, zrady, hezky to gradovalo a teď si budeme muset ještě tak dva roky počkat na film, kde se všechno úplně uzavře. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečný záběr připomíná první scénu seriálu. V obou je Tommy Shelby (Cillian Murphy) jedinou postavou na obrazovce a v obou případech jede na koni. (LUKICKK)
  • Jedná se o nejdelší epizodu celého seriálu. (LUKICKK)
  • V lednu 2021 bylo potvrzeno, že šestá série bude závěrečnou. Tvůrce seriálu Steven Knight uvedl: „Covid změnil naše plány. Mohu ale říct, že můj plán od začátku byl ukončit Peaky filmem. To se také stane.“ (LUKICKK)

Reklama

Reklama