Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Flego 

všechny recenze uživatele

Riadne provokatívna záležitosť. Už počiatočná scéna "prevzatia" filnančnej spoločnosti predznamenáva ďaľší vývoj. Hľadanie zmyslu života je rozdrobené do kapitol a postráda ucelený dej. Našťastie myšlienka filmu je všehovoriaca a srší z každého "príbehu". Lenže vo vyjadrovaní myšlienok je problém. To sa dostávam k tej horšej stránky filmu. Niektoré skeče sú prehnané ( v reštaurácii ), iné vtipné ( na bojisku ) alebo nudné ( smrť). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bravo! To se povedlo. Roztříštěné? Spíš bych řekl pestré. Famózní úvodní scéna o stařecké posádce Crimsonovy pojišťovny. Porodnice a přístroj co dělá "pink". Katolíci versus protestanti. Sexuální výchova. Osvětový příspěvek k dárcovství orgánů. Jeden hodně hodně tlustý pán. Máte rádi úchylný a přitom inteligentní humor? Pak vřele doporučuju. "Dobrý den, jdeme si pro vaše játra..." ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

připomíná mi to and now for something completely different, hlavně co se týká krátkých povídek. ale rozhodně to není vůbec špatné. a už jen Penis song je skvělej. ale škoda, že se nedrželi jednotnějšího příběhu, protože je to sice skvělá zábava, ale není to celovečerní film. Spíš jen další sled scének a skečů, který jsou sice zase stejně skvělý, ale od filmu bych chtěl trošku návaznosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred každým filmom Montyovcov čakám, že teraz to konečne príde, teraz ma už musia svojim humorom dostať, keď mi to všetci tak vrele odporúčajú. A zase nič. Zopár vydarených fórov, zopár priemerných a zopár slabších. Najkultovejšia je scéna zvracania. Mne pripadala priemerná a trochu prvoplánová. To myslím vyjadruje najlepšie môj vzťah k spoločnej mp tvorbe. Samostatne sa mi páčia viac. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ!!!! Konečně se mi podařilo odchytnout si poslední díl pomyslné montypythonovské trilogie a pokusil jsem se s spolu s touhle nesmrtelnou bandou chacharů odhalit Smysl života. Jistě, oproti Svatému grálu a Životu Briana výrazně rozkouzkovanější a méně konzistentí, ale probůh, co byste chtěli - dyť je to surrealismus. Mimoto, některé momenty jsou vskutku brilantní a i když se zrovna brnká na vážnější strunu (Idleův monolog o mamince je v podstatě, na Pythonovské poměry mimořádně nezvyklé vážná a nehumorná scéna), nastoupí jako náhrada za absenci záchvatů smíchu poměrně působivé zamyšlení. Nad smyslem života, na tím, o co jsme přišli, když tidle magoři přestali tvořit v takové míře, v jaké dřív.. A také nad tím, zda-li je lepší býti člověkem nebo rybou... ? Protože Life is piece of shit, when you look at it a abyste na to přišli, nemusíte zrovna šlánout pánovi do kbelíšku.. Sakrblé... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Děti, které zpívaly "Every Sperm is Sacred" (Každá spermie je posvátná) později prohlásily, že vůbec netušily, o čem píseň byla. (Kulmon)
  • Graham Chapman je první, kdo ve filmu promluví se Smrtí. Chapman byl prvním členem skupiny Monty Python, který zemřel. (Kulmon)
  • Film se měl původně jmenovat: "Monty Python's Fish Film". (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama