Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 447)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis, Brad Pitt, Terry Gilliam, k tomu žánr sci-fi - dá se říci skoro jistota filmu patřící do mého TOP 10. Dokonalá pointa, herecké výkony hlavních představitelů snad nejlepší, jaké jsem ve filmu kdy viděl, dále konečně také reálné cestování časem bez paradoxů a bez viditelných logických chyb (alespoň tedy podle toho, jak jsem to já pochopil). Nemůžu jinak než zatleskat. Jenže čas od času jsem měl rozporuplné pocity, dost často jsem měl pocit, že ta či ona konkrétní scéna se dala udělat lépe, občas jsem vedlejším představitelům jejich hraní nevěřil, ale ze všeho nejvíce mi vadila na žánr sci-fi velice otřepaná zápletka. S povděkem kvituji, že je naprosto originálním a skvělým způsobem zpracovaná, ale holt z několika těžce popsatelných důvodů, na mě působí rozporuplně. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon Brada Pitta v jeho tak bohaté a skvělé kariéře a film, který je opravdu nadčasový.. Není třeba mluvit více, to musíte vidět.. není Giliam náhodou geniální? Je. Cestování časem a pointy vyštavené na maximum ve spletenci opravdu divných a hrozivých událostí a ještě divnějších osob, které v tom jsou zapletené. A taky 12 opic :) ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj to iba za zivotnu rolu Brada Pitta. Chapem, ze pre niektorych sa mohol stat tento film nejakou klasikou, niecim, k comu sa radi vracaju, kultom a podobne, ale pre mna to bolo utrpenie, ktore nemalo konca. Naco v tom hladat genialitu, ked tam proste nie je? Videla som kvantum lepsich filmov aj v tomto zanri. Lutujem, ale pre mna to bola sialenost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The movie never changes. It can´t change. But every time you see it, it seems different, because you´re different. You see different things.“ (A taky něco "something completely different", že Terry..) Svatá pravda, 12 opic týkající se v mém případě obzvláště. Scény, kdy M.Stowe hledá na konci očima po letištní hale malého Jamese či dokonalý odkaz na Vertigo i s původním hudebním motivem Herrmanna mě po letech donutily vidět věci rozdílně a vytahuji hodnocení na zcela zasloužených pět hvězd. Mazaný lišák Gilliam ukázal, že vybičovat herce ke skvělým výkonům není zas až tak velká věda. Willise stačilo utlumit zákazem ocelově modrých pohledů a Pitta naopak nastartovat schováním cigaret.. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť sama a pre mňa najlepší film aký som kedy videl. Nespočetné množstvo interpretácií a symbolov zaručuje že film nenudí ani na n+prvé zhliadnutie. K tomu si pripočítajte životný výkon Bruca Willisa, výbornú Madeleine Stowe, absolútne uleteného excelujúceho Pitta a pre mňa najprekvapivejší koniec vo filme (schválne kto z Vás by nechcel vidieť .........?). Perfektná fatalistická atmosféra a zaujímavá práca s kamerou (blázinec) Povinnosť (nielen) každého sci-fistu. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • V januári 1996 bola spoločnosť Universal zažalovaná architektom Lebbeusom Woodsom za použitie jeho ilustrácie z roku 1987 vo filme bez povolenia. Súd rozhodol, že miestnosť zo scény, kde je Cole (Bruce Willis) vypočúvaný na stoličke visiacej na stene, plagiovala Lebbeusovu prácu. Universal mu musel zaplatiť šesťciferné odškodné. (Arsenal83)
  • Keď sa James Cole (Bruce Willis) vráti zo svojej prvej cesty do minulosti a je vo svojej cele, už nemá krvácajúcu ranu na hlave, ktorú utrpel pri bitke s políciou v roku 1990. Keď ho však v ďalšej scéne vypočúvajú vedci, má opäť poranenú hlavu. (Arsenal83)
  • Pavúk, ktorého James Cole (Bruce Willis) chytí v blázinci, je druh rodu Nephila. (Z0oMb3E)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama