Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis, Brad Pitt, Terry Gilliam, k tomu žánr sci-fi - dá se říci skoro jistota filmu patřící do mého TOP 10. Dokonalá pointa, herecké výkony hlavních představitelů snad nejlepší, jaké jsem ve filmu kdy viděl, dále konečně také reálné cestování časem bez paradoxů a bez viditelných logických chyb (alespoň tedy podle toho, jak jsem to já pochopil). Nemůžu jinak než zatleskat. Jenže čas od času jsem měl rozporuplné pocity, dost často jsem měl pocit, že ta či ona konkrétní scéna se dala udělat lépe, občas jsem vedlejším představitelům jejich hraní nevěřil, ale ze všeho nejvíce mi vadila na žánr sci-fi velice otřepaná zápletka. S povděkem kvituji, že je naprosto originálním a skvělým způsobem zpracovaná, ale holt z několika těžce popsatelných důvodů, na mě působí rozporuplně. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skutečně mistrovská sci-fi pracující s motivem cestování v čase. V důsledku je ona časová smyčka opravdu obludná a hlavní hrdina je skutečný tragéd, a charakter hodný politování. Gilliam natočil jeden ze svých nejlepších filmů a jeden z nejlepších filmů vůbec.Herecké výkony jsou božské, Brad Pitt se vyznamenal a Bruce Willis podává svůj životní výkon. Atmosféra je hutná jak 3 tejdny stará hrachovka a z hlavního hudebního motivu mi dodnes běhá mráz po zádech. Jediným slabším místem je pointa, kterou začne člověk tušit velice brzo. Upřímě... já ji odhad hned... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělej skvělej skvělej film. Něco tak napínavýho a promyšlenýho jsem snad neviděl. Vemte si že v tomhle filmu nenajdete zádrhel!!!!!!!!!!!!! K tomu přičtěte skvělé výkony všech a superskvělého Brada Pitta a máte film na který se jen tak nezapomíná. Z celého filmu naprosto čiší režijní styl a ujetost Terryho Gilliama (zvlášť v budoucnosti tam se Terry vyblbnul) no a ten konec!!! Někoho zklame někoho ne (patřím k té NE skupině) ale vlastně to mohlo skončit jedině tak. Prostě celý tenhle film obrovsky zapůsobí, jen by mě zajímalo jak by to dopadlo kdyby použili Terminátora. :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejlepsich filmu Terryho Gilliama a taky jedno z nejlepsich temnejch sci-fi, co jsem kdy videl. Samozrejme, ze kazdej si pod pojmem sci-fi predstavi ruzny veci, takze nekoho, koho napadnou jen stihacky ve vesmiru, laserovy mece atd., tenhle film asi zklame, ale ja z neho byl nadsenej. Pribeh je spravne zamotanej a i kdyz jsem tusil, co a jak bude, stejne sem si nemoh az do konce bejt jistej. K tomu si jeste prictete Bruce Willise a Brada Pitta v jednech z nejlepsich vykonu jejich karier, perfektni atmosferu, misty uchylnou kameru a skvelou hudbu. Dokonalost. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám nejraději. Formálně famózní, emotivní, ale i myšlenkově bohaté a přitom divácky přístupné (např. Gilliamův starší počin, Brazil, nesplňuje poslední jmenovaný faktor a proto mu za sebe nemůžu udělit pětihvězdí, neboť jej vlastně pořádně nechápu). Twelve monkeys má plné dlaně i dalších prvků, které s takovou radostí vídám ve filmech: obrazovou výtvarnost, osobitost, dobré herecké výkony, padnoucí hudbu, či škokující rozuzlení zápletky, takže hodnocení je jasné.... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. prosince 1995 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama