Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (333)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím z tím, že úvodní titulky jsou fajn. Zbytek filmu už bohužel ne. Prostě co vám budu povídat další zběsilej vyklepanej teanage akčňák na kterej by měli zakázat vstup každýmu kdo je vlastníkem občanskýho průkazu a zdravýho rozumu. Jo pokud jste hysterický dětičky, tak si tenhle cool filmík určitě užijete za zvuku hlasitého chechotu srkání coca coly a pojídání lahodných voňavých smažených hranolek. A možná, že budete i brečet když si představíte jakej, že je to tam krásnej (nad) hrdina a teď to sepne Ty vole von je tuhej, no von je fakticky tuhej, von opravdu umřel a už neobživne a mě se právě zhroutil život... vzlyk... nemůže přestat štkát... smrk. Ale tak ok už radši nic já vím jsem hroznej cynickej parchant. Pokusím se to zhodnotit bez sentimentu no prostě je to takový rychle a rozklepaně říznutý zátahem asi tak to na mě působilo. Plusem je určitě fakt, že se furt něco děje a není čas na nudu, ale to všechno za předpokladu, že vám nevadí šíleně nepřehledná akce prokládaná mými oblíbenými zpomalovačkami. Jo aha mě to vadí, tak to bude asi ten problém.40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jó tak Detroit, ten je teraz totálne v prdeli. Ako stvorený pre brutálny akčňák s nejakým hustým gangom. Mohla by z toho byť rovnaká sociálna pecka ako District 9 alebo Mesto bohov. Ale neriskujme radšej a sústreďme sa na hip hop cool teen publikum, tí budú v extáze. Pokiaľ vám nestačí k prepnutiu kanálu úvodné hrdé logo Europacorp, nemáte sa čo sťažovať. Ja sa tiež nesťažujem, udeľujem predsa Bessonovi, Walkerovi a spol. husté dve päťcípe hviezdy. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná pokud bych neviděl "Okrsek 13" jehož "Doupě" remakuje, byl bych z filmu výrazně nadšenější, ale takhle, nemůžu jít výše. Akčňák slušný, ale Delamarre není dobrým režisérem (jedná se o debut, dříve byl pouze střihačem - také žádná sláva) a do snímku nepřináší nic, čím by se od původní verze odlišil a vše viděné, dokonce vypadá hůře. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

David Belle lítá po ghettu jako gibon bělolící po svém teritoriu, tohle bude jednoduše efektní vždycky, protože prostě není standard točit vruty po schodištích, běhat po stěnách chodeb, zesměšňovat méně pohyblivé protivníky a skákat po barácích stejně jako můj soused Spider-man. V podstatě jde o úplnou kopii Okrsku 13, jen tu chybí Cyril Rafaelli a místo něj sem byl dosazen tragicky zesnulý Paul Walker. Příběh očekávaná nuda, akrobatické scény supr, víc nemá cenu psát. 28 miliónů dolarů(rozpočet)/69 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že sociální tématika je v Hollywoodu poslední dobou čím dál populárnější. Tuto skutečnost potvrzuje i Bessonův scénář zasazený do reálně zbankrotovaného Detroitu. Přesto se však do popředí dostává hlavně akční sekvence s Paulem Walkerem a Davidem Bellem v hlavních rolích. Ze samotné akční složky filmu mám smíšené pocity. Bojové scény jsou kvalitní, honičkám dominuje free running a rychlá auta hezky odkazují na Walkerovu sérii Rychlých a zběsilých. Celé mi to přesto připadá trochu nerealistické, nadnesené a neuvěřitelné. Když ale odhlédnu od této závady, zbytek filmu do sebe zapadne bez větších problémů. Potíže nastanou až při vyvrcholení. Chápu, co se Besson snaží říci, podle mého vkusu to ale dělá příliš kostrbatě a šlo by to i elegantněji. K hereckým výkonům nemám připomínek, uchvátila mě snad jen barevná kompozice obrazu a zvukový doprovod, který vhodně dotváří atmosféru ghetta. Celkově tedy Doupě nepovažuji za propracovanou akci nebo film s velkou myšlenkou, nýbrž za místy úsměvnou lehkou akční zábavu a poslední kompletní film zesnulého Paula Walkera. 6/10 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)
  • Vo filme sa spomína, že otec postavy, ktorú stvárnil vo filme Paul Walker, tragicky zahynul. Zhodou náhod tragicky zahynul aj herec Paul Walker v reálnom živote. (andykanadan)

Reklama

Reklama