Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (333)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Uuuuffff, sterilní kastrát největší francouzké akční pecky století v americkém hábitu.Je mi líto, že poslední film Paula Walkera je zrovna taková mizerná kopie, modleme se, že se tvůrcům FAF 7 povedlo důstonější rozloučení s touhle filmovou legendou.To, co ve Francii působilo svěže, neotřepaně, mělo to šmrnc a neskutečný náboj a akční sekvence z níchž se tají dech, to v americe vypadá jako vykleštený vřed bez ducha.Pár scén je pozměněných, ale jinak jde v celku o přesnou kopii originálu.Paul Walker se k takovému stroji jakým je David Belle zoufale nehodí, je unylý a toporný a jejich akční souboje působili jako když se dva malí klucí perou ve školce o krabičku Pokémonů.Akční sekvence tragicky sestříhané, souboje nemají vůbec žádnou šťávu a jejich choreografie je směšná.Walker prostě není Cyril Raffaelli a bylo to znát doslova na každém kroku.Navíc scénář, který byl i u originálu dosti chatrný, ale schoval se za kadenci nářezové akce a vypiplaného vizuálu budoucnosti Paříže, tady je vše tak okleštěné a vykastrované, že všechny ty strašné píčoviny ve scénáři vás bijí do očí a když na konci udělají z hlavního padoucha matku Terezu, chtělo se mi doslova zvracet.Špinavý a brutální originál vystřídala americká toporná uhlazenost.Jako by někdo vzal Okrsek 13 a ufiknul mu koule.Jediné pozitivum které na tom vidím je fakt, že se David Belle snad konečně dostal do širšího podvědomí amerických režisérů, protože takových jako jen on je zatraceně málo a scéna, kdy Walker nestači Belleovi a propadne k němu stropem.Jinak opravdu zoufalé a 2* jsou jasně pouze z uctý k památce Walkera.Sterilní a hlavně zbytečný kastrát dokonalého originálu.30%. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Přesná kopie Okrsku 13. Úplně stejný příběh, stejné scény. Jako film je to dobrý, na hranici 3-4 hvězdiček, Paul Walker a hlavně David Belle jsou skvělí. Hudba taktéž velice dobrá a skvělá úvodní scéna. Ale prostě díváte se na něco, co jste už viděli v jiném filmu. A jelikož skvělému Okrsku 13 jsem dal 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu méně. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím z tím, že úvodní titulky jsou fajn. Zbytek filmu už bohužel ne. Prostě co vám budu povídat další zběsilej vyklepanej teanage akčňák na kterej by měli zakázat vstup každýmu kdo je vlastníkem občanskýho průkazu a zdravýho rozumu. Jo pokud jste hysterický dětičky, tak si tenhle cool filmík určitě užijete za zvuku hlasitého chechotu srkání coca coly a pojídání lahodných voňavých smažených hranolek. A možná, že budete i brečet když si představíte jakej, že je to tam krásnej (nad) hrdina a teď to sepne Ty vole von je tuhej, no von je fakticky tuhej, von opravdu umřel a už neobživne a mě se právě zhroutil život... vzlyk... nemůže přestat štkát... smrk. Ale tak ok už radši nic já vím jsem hroznej cynickej parchant. Pokusím se to zhodnotit bez sentimentu no prostě je to takový rychle a rozklepaně říznutý zátahem asi tak to na mě působilo. Plusem je určitě fakt, že se furt něco děje a není čas na nudu, ale to všechno za předpokladu, že vám nevadí šíleně nepřehledná akce prokládaná mými oblíbenými zpomalovačkami. Jo aha mě to vadí, tak to bude asi ten problém.40% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Něco z toho, co mě Doupě naučilo: nejen seriálové, ale i filmové úvodní titulky můžou být boží. Brzdit na parkovišti je přežitek, čelním sklem se na místo určení dostanu rychleji. Drogy jsou špatné. Cigarety zdraví neškodí, naopak ze mě na starý kolena můžou udělat fajn dědulu. Na pěkný auta se nestřílí. Střílet na šerifa i jeho zástupce není košér, a to ani v opravdové situaci. A že svět by se bez ženských zachraňoval snáz, nebo aspoň veseleji. Jinými slovy, že Bob je bůh. Vzdělanej nigga je dobrej nigga. Nikdy nevěřit politikům a bohatým. Paul Walker, parkour, ani electro soundtracky můžou být i přes můj naprostý nezájem dohromady s rychlým a zběsilým střihem zatraceně cool. Dobře mířená salva peprných hlášek dokáže i z toho, co vypadá jako neskutečná blbost a ztráta času, udělat povedený film. Nebo aspoň zábavnou jednohubku. A nakonec i to, že sama sebe dokáže s kamennou tváří parodovat je pro mě neodolatelný důvod, proč mi tvorba Luca Bessona v posledních letech sedne jak prdel na hrnec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No inteligentně je tenhle film někde na úrovni jedna a jedna jsou tři, jenže koho to sere, když se nám tam perou dvě super sexy bitches. Hlavně Catalina mě v tý svý minisukýnce velmi oslovila. Na takovýmhle akčním koncertě má cenu hodnotit asi fakt jenom akci, kombinaci akce s hudbou a kombinaci akce s kamerou. Zatímco první dvě složky jsou doslova bezchybný. David Belle vypadá jak osvalanej Lionel Messi, skáče sem tam jako hopík a člověk si při pohledu na něj říká, kurva kde se prodávaj kosti z gumy, taky bych si namontoval jednu sadu. Pokud jde o kameru, tak nasnímaný souboje mohli bejt trošku lepší, ale na druhou stranu mohlo to dopadnout mnohem hůř, naštěstí houpačka tentokrát zůstala na pouti. Tady kamera jen dodržuje klipovitý ráz celýho filmu a podporuje tempo příběhu. Pokud jde o fighty, tak tady se vysloveně těším na nějako bonusy (chápeš český distributore co tím chci říct ? ), protože už dlouho jsem neviděl tak kvalitní chorea soubojů jak tady. Ze soubojů krom toho holčíčho, který by sám o sobě moh tvrat klidně tři hodinya pořád by bavil mě zaujalo zejména skolení yettiho, vtipný, originální, stylový, z akčních scén pak tzv bournův skok do okénka, to byla výborná práce kamery. A ten mustang, ježišku na křížku,takovej automazlíček, to se pak odjezd z kina pražskou mhd mění v hodně ponižující záležitost. Pokud si chcete naordinovat akční výplach, který má styl, rychlost, humor a jiskru, tak široko daleko nenajdete lepší film než Doupě. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo v Montrealu v Kanadě a v Detroitu v USA. (willy1)
  • Doupě je posledním filmem, který Paul Walker dokončil před tragickou smrtí – zemřel v listopadu 2013 ve čtyřiceti letech při autonehodě. (Zdroj: 2media.cz)
  • Všechny repliky Davida Belle byly kvůli jeho silnému francouzskému přízvuku předabovány. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama