Camille DelamarreKamera:
Christophe ColletteHrají:
Paul Walker, David Belle, RZA, Goûchy Boy, Catalina Denis, Carlo Rota, Ayisha Issa, Robert Maillet, Bruce Ramsay, Ron Lea, Jade Hassouné, Kalinka Petrie (více)VOD (1)
Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)
Videa (14)
Přesná kopie Okrsku 13. Úplně stejný příběh, stejné scény. Jako film je to dobrý, na hranici 3-4 hvězdiček, Paul Walker a hlavně David Belle jsou skvělí. Hudba taktéž velice dobrá a skvělá úvodní scéna. Ale prostě díváte se na něco, co jste už viděli v jiném filmu. A jelikož skvělému Okrsku 13 jsem dal 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu méně. ()
No inteligentně je tenhle film někde na úrovni jedna a jedna jsou tři, jenže koho to sere, když se nám tam perou dvě super sexy bitches. Hlavně Catalina mě v tý svý minisukýnce velmi oslovila. Na takovýmhle akčním koncertě má cenu hodnotit asi fakt jenom akci, kombinaci akce s hudbou a kombinaci akce s kamerou. Zatímco první dvě složky jsou doslova bezchybný. David Belle vypadá jak osvalanej Lionel Messi, skáče sem tam jako hopík a člověk si při pohledu na něj říká, kurva kde se prodávaj kosti z gumy, taky bych si namontoval jednu sadu. Pokud jde o kameru, tak nasnímaný souboje mohli bejt trošku lepší, ale na druhou stranu mohlo to dopadnout mnohem hůř, naštěstí houpačka tentokrát zůstala na pouti. Tady kamera jen dodržuje klipovitý ráz celýho filmu a podporuje tempo příběhu. Pokud jde o fighty, tak tady se vysloveně těším na nějako bonusy (chápeš český distributore co tím chci říct ? ), protože už dlouho jsem neviděl tak kvalitní chorea soubojů jak tady. Ze soubojů krom toho holčíčho, který by sám o sobě moh tvrat klidně tři hodinya pořád by bavil mě zaujalo zejména skolení yettiho, vtipný, originální, stylový, z akčních scén pak tzv bournův skok do okénka, to byla výborná práce kamery. A ten mustang, ježišku na křížku,takovej automazlíček, to se pak odjezd z kina pražskou mhd mění v hodně ponižující záležitost. Pokud si chcete naordinovat akční výplach, který má styl, rychlost, humor a jiskru, tak široko daleko nenajdete lepší film než Doupě. ()
║Rozpočet $28miliónov║Tržby USA $20,396,829║Tržby Celosvetovo $68,896,829▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ v skutku dobre nasnímaní adrenalínový film, výborná kamera a choreografia, škoda zas toho moralozačného záveru, ten ma dorazil ale ináč veľmi dobrá akčná oddychovka /60%/ ()
Stříhal třetího Kurýra, Útěk z MS-1 nebo Colombianu, a v úvodní honičkové sekvenci Doupěte je to znát. Teď to Camille Delamarre zkouší coby režisér a na jeho tupou hru je docela obtížné přistoupit. V daném žánru jsme zvyklí na cokoliv, ale tady je to, co se příběhu, situací a dialogů týče, natolik odfláknuté, že mnohdy ani neplatí ono známé: oči a uši připravit, mozek odstavit!! Všichni jsou zkorumpovaní, všichni odklánějí zrak a zodpovědnost od obřího izolovaného ghetta v prohnilé části Detroitu. Mezi hlavním duem to nefunguje, Belle může přeskočit nebo proskočit co chce, ale stejně to bude nuda, Walker si zasloužil konzistentnější předčasnou tečku za svou kariérou. A u Bessona nevíme, jak moc si dělá srandu, nebo to myslí smrtelně vážně. A abstinující děda na konci? Raději už bez komentáře!! ()
Dejova kostra je z 99% identicka s originalom. Akcne sceny prakticky takisto. Len sa miestami namiesto bitky pridala autonahanacka, kedze Paul Walker sa bit nevie a je znamy len vdaka serii Fast and the Furious. Takze na prvy pohlad by to mohol byt dobry film pre ludi, ktory original nepoznaju. Lenze to nie je pravda. Remake uplne postrada infantilny humor, skvely soundtrack a kvalitne prevedene bitky, ktore robia z originalu zabavnu akcnu komediu. Jedina akcna scena ktora sa celkom podarila je parkourova scena Davida Bella na zaciatku. Na prvy pohlad je to velmi podobne ako v originale, ale predvedie tam aj nove dychvyrazajuce kusky. Lenze ako je to dnes zvykom. Znova mu to trochu kazi strihac, ktory sa preteka v tom kolkokrat dokaze strihnut za sekundu. Zvysne akcne sceny uz dojebal uplne. Hlavne nahanacky su uplne neprehladne. Vysledkom je podpriemerny akcny film, ktory nastoji za to vidiet ani ked ste nevideli original. 3/10. ()
- Herec David Belle si zahrál i v originálním snímku Okrsek 13 (2004) a jeho sequelu Okrsek 13: Ultimátum (2009). Jeho role v tomto filmu je totožná s originálem. (Žralok)
- Pracovným označením filmu bol názov District B13. (MikaelSVK)
- Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)