Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 2

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (123)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Příliš komplexní. Rozhodně ne tak pěkně podané, jako třeba film o Facebooku. Mnoho myšlenek, mnoho symbolismu, ale pro běžného člověka jen těžko pochopitelné. A když už by se chtěl soustředit na vztah mezi hlavními hrdiny, stejně bude tápat, co bylo spouštěčem pro co. Ani nebudu procentuelně hodnotit. Film mě nezaujal a ani moc nebavil. Rozhodně to není odpad, ale když už bych měl hledat to dobré, alespoň přiblížil široce známou kauzu. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

WikiLeaks asi zveřejnilo moc věcí a tak přišla revoluce kde se budoucnost cpe dopředu a vědět všechno je prý velká moc. Benedict Cumberbatch hrající zakladatele WikiLeaks podal dobrý výkon. Možná, že ten člověk to myslel i dobře ale nevim jestli všechno dát na net je úplně výhra ale tak co tohodle muže hnalo dopředu jeho ego a touho za tim říct všechno. Docela se divim, že ten člověk ještě žije potom všem co dal na net a co všechno tam může ještě dát. Daniel Brühl mi přestává být tak protivný. Film docela ušel dozvěděl jsme se něco novýho ale nijak zvlášť mě to teda nebavilo. 55% ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Vědění je moc. Příběh jedné myšlenky na pozadí několika konfliktů: střet internetových pionýrů a tradičních umírajících médií, práva na informace a práva na soukromí, australského podivínského samorosta a rakouského idealistického hackera. Film trochu jako Wikileaks: kopa informací a balastu na jednom místě, ale vybírat, třídit a analyzovat je musíte po vzoru Popelky sami, nikdo vám v tom nepomůže. Ani brilantní duo Cumberbatch-Bruhl. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

J. S. Mill ve svém díle On Liberty píše, že lidé by měli názory slyšet od těch, kteří jim věří, protože jen tak budou prezentovány v té nejvěrohodnější, nejpřesvědčivější podobě. A nehledě na to, zda osobně s Assangem souhlasím nebo ne, jsem si během The Fifth Estate několikrát pomyslela, jak lepší by ten film mohl být, kdyby se na něm podílel někdo, kdo se s myšlenkami hlavního hrdiny ztotožňuje. (Oliver Stone je samozřejmě první osobou, která mi přišla na mysl.) A také někdo, kdo má alespoň trochu vypravěčského talentu a ví, jak strukturovat příběh. Takhle je z toho totiž jen nevýrazné, zmatené dílko se zbytečnými metaforickými scénami. Benedict Cumberbatch se v něm sice své role zhostil dobře, s lepším scénářem mohl být ale geniální. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Bylo mi líto zúčastněných herců, kteří neměli sebemenší šanci ukázat své schopnosti, a koneckonců i mě samotného, jenom kvůli samotnému dívání se. Schválně jsem to ale vydržel, protože jsem čekal, že se něco nakonec přeci jen stane, marně. Děj po celou dobu plave na povrchu a nevynoří se z něj žádný kousek, který by stálo za zmínku a i informace jsou odhalovány poskrovnu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Film vychází zčásti z autobiografie Daniela Domscheita-Berga, ten s Assangem server stvořil, ale poté od něj ve zlém odešel a i v době uvedení filmu se s WikiLeaks soudil. (morgos)
  • Film sa natáčal v Sint-Niklaas, Gente, Hoeilaart, Antverpách, Bruseli a Liège (Belgicko), Berlíne (Nemecko) a Reykjavíku a Grindavíku (Island). Obdobie natáčania trvalo od 17. januára do 28. marca 2013. (Arsenal83)

Reklama

Reklama