Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Do půly jsem se docela nudil, přehršle nadbytečných keců, ale naštěstí to bylo alespoň s příslibem budoucích kvalitních minut a katy že jo od půlky se začnou dít věci a ukazovat scény netušené a nutno říci že celkem syrové, což je samozřejmě plusko celýho filmu. Napětí ani moc ne, ale zvědavost docela fungovala. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA Tržby Celosvetovo Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ riadna drsnárna v miestach kde sa niečo krája a hlavne dosť brutálne natočená až tuhne krv v žilách, má to výbornú dusnú atmosféru a napätie s výborným hereckým obsadením, film kde nie je žiadny výraznejší hrdina a postavy sú skôr také chladnejšie podané ale v danom snímku to sedí, delikatesa, western sa týmto posúva do trošku iných sfér, po zombíkoch ožíva vo filmoch zas kanibalizmus /80%/ ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// It is the official opinion of deputy do_Od, that this movie was pretty fucking good. Se vší vážností, špinavej western, kterej mi brnkal na všechny ty správný struny. Kurt Russel s plnovousem? Check. Patrick Wilson, kterej roli od role nabírá na sympatiích? Check. (P.S. věděl jsem, že ho budu mít moc rád už od A-Teamu, kdo z vás tohle může říct ) Lili Simmons? Check. Nekompromisní arogantní šmejd se vší dovedností, které je pro takovou povahu potřeba v podání starýho dobrýho Jacka? Check. Lili Simmons? Double check. A nakonec, napříč vší logice, šťastnej happyend a vynikající dialogová výměna mezi soon-to-be-dead šerifem a jeho zástupcem o vyřizování pozdravů manželkám. No zastřelte mě, kdybych tomuhle nenapálil 10/10 a nešoupl si to mezi topku letošního roku a dost možná i žánrovou špičku obecně. K poetice mistra Sergia to má daleko, stejně tak jsem tady neslyšel žádného druhého Morriconeho, ale zatraceně, tohle bylo přesto ták dobrý. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

O "Kostěném tomahawku" se hojně mluví a píše jako o hororu ve westernových kulisách, případně o westernu, který se ve finále zvrtne v horor. To je ovšem zplošťující vnímání, protože S. Craig Zahler ve svém nevídaně vytříbeném debutu vytvořil důmyslný revizionistický western. Nové pojetí v jeho podání neznamená špínu, nihilismus a zavržení hrdinství, k nimž se uchylují předchozí dekonstrukční snímky jako "Nesmiřitelní". Zahler přichází s mnohem důmyslnějším, propracovanějším a originálnějším uchopením ikonického žánru. Mistrovsky napsaný film znovu etabluje western pro dnešní cynickou a poučenou dobu tím, že jeho ikonické atributy pojímá se sofistikovaným nadhledem, ale současně aktualizuje jeho základní vyprávěcí vzorce a étos. Indiáni tedy nejsou divoši, ale v postavě profesora se stávají jízlivou personifikací křivdy bílých mužů, která zdejší kovboje přesahuje nejen co do obeznámení s přírodou a jejími podivnostmi, ale i rozhledu, důvtipu a inteligence. Podobně manželka hlavního hrdiny může být sarkastická, racionální i inteligentní, a při tom si zachovat roli objektu a trofeje. Hrdinskost se nevyhnutelně stává synonymem omezenosti, ignorance a paličatosti. Nejzásadnější roli zde hrají troglodyti coby anonymní a racionalitě se vzpírající monstra, která do života na hraně civilizace navracejí ohrožení, mystérium a především element cizího. Jsou ideálními nevyzpytatelnými, bestiálními divochy jako indiáni v báchorkách doby divokého západu, než jejich tradiční vyobrazení nasáklo pachutí genocidy. Ve výsledku pak může "Kostěný tomahawk" na jedné straně do úst hlavní ženské postavy vložit památnou a výmluvnou repliku, která jízlivě glosuje machismus zdejších mužů, a současně být heroickou oslavou jejich houževnatosti a odhodlání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSOU TO TROGLODYTI. ZKAŽENÁ KREVNÍ LINIE INBREDNÍCH ZVÍŘAT, KTERÉ ZNÁSILŇUJÍ A JÍ VLASTNÍ MATKY…“ /// Westrnovým koloběhem života dojde z Bright Hope k únosu několika osob. Jelikož tato událost nemůže zůstat bez odezvy, vyrážej čtyři kovbojové, jejichž součet roků je úctyhodná číslovka 223 (jak nechápeš? ø věk 55,7. Už ses chytil mládenče?) na sebevražednou výpravu. Předně se jedná o prďácký role pro veškerý čtyřčlenný osazenstvo. Wilson potvrdil, že nasedl na dobrou vlnu a Foxovi bych přál, aby se na ni udržel. Pravdou je, že dlouho není na co koukat. Cestování za záchranou je zbytečně dlouhý a zkrátit to vo dvacet minut, řvalo by nadšením i westerny nežeroucí publikum. Půlhodinový setkání se strašidelnejma indijánama, při kterým jde do tuhýho a který znamená skřížení westernu s hororem, je fakt zábava! V rámci mouder, který vystihujou všechno - v jednoduchosti je síla, chytrost nejsou žádný čáry, láska nakonec … jak je to v těch pohádkách… (prochází žaludkem?) - jsem stejně nucenej fláknout „jen“ 3*. Ale přemejšlel jsem… em>(ty vole to nikoho nezajímá!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Manifest Destiny v praxi. 2.) Když se probíralo „bourání“ člověka, měl jsem chřipku. 3.) Thx za titule „dresi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Matthew Fox prohásil, že natáčení se mu líbilo více než u kteréhokoliv svého předchozího filmu, jelikož si přál hrát ve westernu. (Dr Lizal)
  • Film bol natočený za 21 dní. (Grims)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama