Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Gig 

všechny recenze uživatele

Dvojka, odehrávající se v Japonsku, je už víc pohádkou. Ale ještě stále fajn. Opět je to na stejné kopyto. Opět závěrečný fight a vítězství. Tentokrát na život a na smrt. No pohádka. Ale jako děti jsme to žrali. Navíc okořeněné exotikou. A do mladé Japonky jsem byl zakoukán. Byla mi sympatičtější než namachrovaná Američanka z jedničky. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce znatelný pokles, přesto ve mně zůstává líbivost vůči hlavním dvěma postavám. Ústřední příběh tentokrát tvoří (jednostraný) spor pana Miyagiho v rodném Japonsku, nějaká významná zápletka se ve filmu ale neodehraje. Hlavním tahounem je úvodní scéna Kreese vs Miyagi a sázka o přelomení ledu, jinak snímek spoléhá na feeling postav známých z jedničky + mladou Kumiko. Největším drama je tak scéna během bouřky (protože lidé obvykle lezou na žebříky těsně před bouřkou :-)), finální souboj je už příliš vynucený (to aby zde bylo aspoň nějaké karate). Žádné překvapení ani zklamání, více obezřetnosti bude potřeba před třetím dílem. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na dvojke je prekvapujuce, ze sa prilis nesnazi kopirovat jednotku a ze sa odohrava na Okinawe, kedze väcsi priestor dostala postava pana Miyagiho. Daniel-san mi tu pripadal naviac a vlastne bol aj uplne zbytocny. Stvala ma neucast Elizabeth Shue. Celkovo by som ani nepovedal, ze to je slabsi film ako jednotka, len ma ta japonska zapletka vlastne ani prilis nezaujimala. Zase to bolo jedno obohrate klise za druhym. Vsetci japonci sa samozrejme medzi sebou v japonsku rozpravaju anglicky. 4/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zanedlouho po velkém vítězství Dannyho (Ralph Macchio) v turnaji se jeho učitel Mijagi (Pat Morita) dozvídá, že jeho otec umírá. Chce s ním strávit poslední chvíle v japonské Okinawě, a Danny se rozhodne letět s ním. Ale Mijagi má na rodné Okinawe nevyřízené účty se svým dávným přítelem, nyní úhlavním nepřítelem. Jedinou možností jak účty vyrovnat je souboj na život a na smrt.... Druhé pokračování Karate Kida má určitě co nabídnout - když nic jiného, tak prostředí japonské Okinawi pohledem amerického teenagera. Jinak je děj opět podobně naivní jako v jedničce - možná ještě víc (hlavní padouch náhle prozře, a rozdá veškeré své bohatství chudým vesničanům, apod). Trénink i souboje jsou i tady docela zajímavé (sekání ledu!), ale tím, že je děj předvídatelný, tak jsem se docela nudil, než jsem se dočkal finálního souboje (včetně parádičky na závěr). Pohybové umění Pata Mority ale nelze než obdivovat... ()

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Znižujem o 2 kvôli podstatným dvom vadám: 1 - Daniel pôsobí svojím správaním totálne nesympaticky - proste ako hlavnému hrdinovi mu neželám aby zloduchov zbil, ale aby oni zbili jeho, a aby zmizol preč. a 2: je to vraj strašný karatista ktorý na konci predošlého filmu vyhral strašný karate zápas - ale počas celého filmu dostáva bitku - a toto sa vôbec nestotožňuje s predstavou strašného karate šampióna - veď ak ho Mijagi tak strašne karate naučil, prečo dostáva bitku od každého koho stretne? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama