Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy z rapidního úpadku oproti skvělé jedničce, ale téměř žádný úpadek se nakonec nekonal. Druhý díl je hlavně až do samotného závěru úplně jinak pojatý a výlet na Okinawu jsem uvítal s otevřenou náručí. Tentokrát se totiž téměř vše točí okolo moudrého pana Miyagiho a Daniel má možnost se opět nadále vzdělávat nejen v oblasti karate, ale hlavně nahlédnout do historie a dynastie Miyagi. Záporné postavy Sato a jeho žák sice dvakrát věrohodně nezapůsobí, ovšem cestování s mistrem mi přišlo v určitých aspektech zajímavější než Dannyho konfrontace s mládeží v předchozím díle. V celkovém součtu však ročník 84 stále vnímám jako ten lepší a proto zůstávám na neutrální tříhvězdičkové půdě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA $115,103,979║Tržby Celosvetovo $132,900,000║ Dobré priame napojenie na prvý film, kde sa to na úvod porieši ručne stručne z Cobrou Kai. A po chvíli príde aj zmena prostredia, tá prospeje a nová kapitola sa Okinawe sa slušný dramatický spád. Pat Morita to zas nadmieru drží pokope z jeho dôstojným prístupom mentora. /60%/ ()

Reklama

codeas 

všechny recenze uživatele

Je velmi zajímavé koukat na film z nostalgie, povětšinou mám k tomu filmu určitý vztah. Po mnohaleté pauze a shlédnutí jsem se zásmal mnoha věcem, ve smyslu nelogičnosti, béčkovitosti nebo typickým snímáním kamery 80.let. Druhý díl v sobě má méně trénování, jelikož chlapec již skoro všechno umí. Hodně příběh zachraňují záběry na přírodu Okinawy. Konečné zúčtování na konci filmu zde samozřejmě nechybí. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přišla dvojka, která byla lehčím zklamání. Okinawa sice pro mě měla své kouzlo a rozhodně byla zajímavá, ale většinu času jsem se spíš nudil. Vyvrcholení bylo sice supr, ale furt ne tolik, jako v předešlém filmu. Radši bych byl, kdyby pokračování nevzniklo. Miyagi je sice supr postava, ale jako ta vedlejší. Dělat děj převážně o něm byl podle mě špatný nápad. Za mě nadprůměrný film, který bych doporučil snad jen fandům série. 6,5/10 ()

Via 

všechny recenze uživatele

Příjemné pokračování jedničky, které mě jen utvrdilo v tom, že když jsou dobré základy, dobrý učitel a trpělivý žák, může vyrůst velice zodpovědný, skromný a uvědomělý člověk. "Zásady jsou důležitější než vášeň, i když to znamená, že prohráváš..."(17.minuta) "Pravidlo číslo jedna: používej karate jen k obraně. Pravidlo číslo dvě: nauč se nejdříve pravidlo číslo jedna..." "Lež se stane pravdou jen, když jí člověk chce věřit." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)
  • Skladatel Bill Conti se rozhodl dát přednost práci na tomuto filmu před čtvrtým dílem Rockyho (1985). (JORDY)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama