Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na Taxi jsem se podíval na doporučení kolegy z práce, který se rozplýval nad tím, jak je to vtipný film. Ode dneška budu jeho doporučení brát s rezervou, protože nejspíš u sledování TV hulí trávu. Za celou dobu jsem se ani jednou pořádně nezasmál a protože mi nikdo neumřel a nejsem mrzout bez smyslu pro humra, mám za to, že Taxi není komedie. Ale abych nekřivdil...mám rád nekorektní humor ve stylu Futuramy a Simpsonů a inteligentní humor ve stylu MASH...ideálně pak kombinaci v podobně britského humoru. Je tedy možné, že v Taxi je nějaký druh delikátní vtipnosti, který mi unikl. Tím se ale pro mě stává spíš akčním filmem. A tady už nespokojený nejsem. Nějak se povedlo namíchat pohodový film s pěknými akčními scénami, takže nejde o thriller, ale o neškodnou podívanou, kde si frantíci utahují ze skopčáků, ale především s policajtů. Na mě to bylo legrační málo, ale zase to nebylo nevkusné, takže vysloveně zklamaný nejsem. Akční film pro holky. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kvalitni francouzskej film, ale popravde receno, uz jsem ho videl asi ctyrikrat a kdyz pominu fakt, ze druhej dil mam radsi, tak uz jsem se moc nebavil. Je fakt, ze Samy Naceri se svym taxikem je spravnej krutak, ale skutecne vtipnejch scen tu tak moc neni a kdyz je nejaka honicka, tak je v prilis pohodovym tempu. Ale jako takova oddechova komedie, proc ne. ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Tak konečně je pro mě jednou zase hodnocení na čsfd pravým překvapením. I když, co to kecám, já jsem překvapenej skoro u každýho druhýho filmu. Obrázek na obalu od dívídíčka hlásá něco o stříkání adrenalinu s testosteronem, ale jestli se mi adrenalinu dostalo do krve víc jak dvě molekuly, tak sežeru taxík. Začátek téhle nebetyčné hovadiny ještě není nutně zlý, minutu od minuty je to ale horší a horší. Charakter hlavní postavy (toho hezounka, co je ale zrovna v tomhle filmu náhodou největším looserem na zeměkouli) je tak debilně napsaný, že se mi těžko hledají slova. Navíc jak to ten vůl hraje! Ale co, pustil jsem si to, protože jsem čekal akční nážez, takže to přehlížím. Jenže ejhle. Ona tam není jediná akční scéna, co by stála za to! Jsou tam asi tři bezúčelné honičky, z nichž jednu autoři velmi vtipně vůbec nenatočili, a zbylé jsou zrychlené, aby to vypadalo cool. Navíc ta závěrečná je bez zvukových efektů, výsledný efekt na příjem adrenalinu do krve = 0. Během scény vyloupení banky jsem nevěděl, zda si ze mě dělá scénárista rovnou prdel, nebo nechápu, co ho vedlo k tak idiotskému chování všech zúčastněných. Luc Besson mě se svým scénářem s pracovním názvem "Schválně kolik umím do filmu vtěsnat píčovin", dodatečně přejmenovaným na Taxi, dokonale uzemnil, takhle originální polohy na křesle jsem ještě neměl a takhle špatný film jsem od něj nečekal. A pozor, ti zločinci musí být nutně Němci, protože v Marseille mění výfuky jen Kruger a to je Němec. Nesmrtelná logika! ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pohodova franc. komedie o neuspesnem detektivovi, ktery i ridicak (neu)dela 8x, a naopak byvalem poslickovi pizzy, ktery je duchem zavodnik, a svou vasen rad ukazuje coby ridic taxiku. Marseillske policii ale pije krev nemecky gang, ktery v rychlych mercedesech vykrada mistni banky a dela si z chlupatych jen srandu. A tak se ustredni nesouroda dvojka dava dohromady, aby je dopadla. Story je jednoducha, komedialni a docela i pritazena za vlasy co se tyce detektivni prace. Napr. policie z neznameho duvodu nikdy nezasahne primo pri loupezi v bance, i kdyz dopredu vi, o kterou pujde :) Zavodni sceny by dnes mozna taky udelali dynamicteji - (je to spis neco na zpusob Kobry 11 nez velkorozpoctove Fast and Furious) a i humor je misty slabsi - napr. kdyz zustaneme ve Francii, takovy Louis de Funes rozesmeje vic. Ale plusem je, ze to ma specifickou franc. pohodu (vcetne soundtracku) a nenarocnost, takze jako komedie na oddech to ujde. Bohuzel v soucasne dobe uz je spousta lepsich filmu, jak po strance akce, tak vtipu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Stará závodná počítačová hra, ktorú hrá Frédéric Diefenthal (Émilien), sa odohráva na okruhu v Monaku, najstaršom okruhu Formuly 1. (damine178)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)

Reklama

Reklama