Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celá táto séria ma nikdy nechytila, ani som ju zámerne nevyhľadával. Nalepilo sa to na mňa v tv.Hodnotím nízko všetky diely ,pretože nedopozeral som ani jeden.Ale najbližšie mal k tomu prvý.Ak máš 12-13 rokov a zbožňuješ autá,určite filmy tvojho života.Ja mám rád rýchle autá , ale nie natoľko aby som velebil každý film, kde sa takéto mašiny objavia.Rád by som videl Bessona späť na režisérskej stoličke a nie produkovať takéto jednohubky.40%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je rýchlou vzrušujúcou jazdou, ktorá prekračuje hranice akcie, komédie, romantiky, frašky a buddyho filmu v mnohých ďalších žánroch. Postavy sú sympatické, humor je rýchly a svižný a šoférovanie je rýchle a zbesilé. Dej nie je nijako originálny, ale celkovo je dobre prevedený. Soundtrack je zábavný a perfektne sa hodí k filmu. 7/10 ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama