Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (410)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[72%] Naprosto pohodová záležitost se sympatickým hereckým hlavním duem postav. Děj to nemá nijak světoborný, záporáci jsou nevýrazní, mají zde málo prostoru, ale nevadí. Naháněčky jsou výborné, krásně natočené, není to zde vyloženě v každé minutě vtipné, ale svou úroveň to má. Akční to moc není, jen to finále mohlo mít víc zapamatujících momentů, ale jak říkám – celé to působí pohodově, takže není potřeba zde mít výraznější děj, hromady akce, vtipů a výraznější příběh. Ty slabší, ale zasloužené 4* nakonec dávám. Na 1 vidění je to ideální. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý byl toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů , ale časy se mění . Uznávám že tento film má dost do sebe , vtipy a akci , ale na mě už to úplně nefunguje , prostě je to dobrý , ale jen dobrý , šlo to i líp . A nebo jsem si ho už jen ohrál , ale přesto si ho rád pustím , jen to už není ono . ( 15.5.14/MAC/4* z nostalgie ) ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když přišel Luc Besson s touto akční komedií z krásného a slunného Marseille, nechtělo se mi ani věřit, že Frantíci dokáží skloubit dobrou akci s jejich typickým, ale místami fakt povedeným humorem. A Taxi je takovým snímkem jako vyšitým. Moc vážnosti zde není, většinou se zde utahuje z poldů a ti vystupojí poměrně směšně. Ale zároveň je to svižná akční a zábavná jízda, která mě bavila od začátku do konce. Velkým plusem jsou tady skvělé dialogy, kterými mě dvojice Naceri a Diefenthal příjemně provázeli po celý film. Taxi u mě vždy zůstene jako skvělá francouzská jízda, ke které se rád budu vracet. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Jet s Danielem, tak si sice dobře popovídám, poznám sympatického kamaráda, ovšem byla by velká šance, že by to bylo to poslední co bych v životě udělal. Daniel totiž svůj Peugeot nešetří a o tom je celý fil.....celé čtyři filmy. V jedničce nový koncept funguje skvěle. Daniel poznává nešikovného policejního důstojníka, neschopného získat řidičský průkaz, což ho nakonec přivede k Danielovu angažování. Jak už to bývá, stanou se z nich dobří přátelé a my se u toho budeme bavit. Poprvé určitě. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno