Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Zajímavosti (15)

  • V čase 2:36 je možné si všimnout v článku textu „receive Czech-made L-39 jet“. Text odkazuje na událost roku 1982, kdy Libye dodala nikaragujské vládě pro boj proti Contras cvičné/lehké bitevníky Aero L-39 Albatros československé výroby. Následující rok se Libye pokusila neúspěšně dodat dalších 17 letounů. (DBlitz)
  • Když Gary Webb (Jeremy Renner) navštíví poprvé Nikaraguu, je na jedné z ulic vidět logo telekomunikační společnosti Claro, která neexistovala až do roku 2003 a do roku 2006 se do Nikaragui ani nedostala. (Dr Lizal)
  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)
  • Tetování, které má herec Jeremy Renner (Gary Webb) na levé paži, je jeho vlastní. Je to erb jeho rodu, který pochází z Německa. (devNull)
  • Na projektu se začalo pracovat již v roce 2005, natáčet se pak začalo v roce 2013. (karlik4801)
  • Rok po tom, čo Gary Webb zomrel, sa rozhodol novinár Nick Schou skontaktovať jeho rodinu a poprosiť o požehnanie pre napísanie knihy o ňom. Schou chcel očistiť pamiatku novinára, o ktorom sa v nekrológoch písalo ako o zdiskreditovanom reportérovi. Nebolo to však ľahké, kvôli chúlostivej téme mu knihu nechcelo vydať žiadne vydavateľstvo, nakoniec však predsa len slávil úspech v Nation Books. (beso74)
  • Podobne ako vo filme, tak aj počas jeho natáčania a následnej postprodukcie priznali viacerí členovia filmového štábu "isté opatrenia" americkej vlády zamedziť vydaniu filmu. (MikaelSVK)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama