Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

venison 

všechny recenze uživatele

"King of Summer" je odlehčené letní drama s dětmi na prahu dospělosti, které může zaujmout zejména svou vizuální podobou (lepší střih a kameru jsem dlouho u žádného filmu neviděla) a výborným soundtrackem.. Příběhově malinko pokulhává a scénář na mě působí poněkud chaoticky.. Charaktery postav (především těch rodičovských) jsou hodně nestabilní.. Každopádně mě bavil sarkastický a přisprostlý tatínek Toy (jen díky němu bych film dětem rozhodně nepustila) a kamarád mimoň Biaggio, kteří dodávali snímku komediální část.. Nick Robinson mi připomínal našeho herce Adama Nováka v jeho mladých herecky aktivních letech.. Lepší průměr ;-) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film z odkazu Stand By Me s nechutně nakažlivou atmosférou. Mrzí měj en, že se to ke konci začalo snažit o něčem být, v důsledku čehož to přestalo být o tom zajímavém. Kdybych měl něco jmenovat jako problém, tak že "dětští" herci jsou o kus starší než postavy, které ztvárňují, což je rozhodně vidět a maličko to vytrhává z té klukovské naivity, která působí už trochu "uncanny". ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmů, co teď hodně letí. Nezávislé vážné komedie, které si plynou ve svém poklidném tempu, nemusí se každému zamlouvat, ale většinou asi až tak moc nevadí. Sranda to moc není, pokud se chcete opravdu zasmát, ale má to svoje kouzlo. Tohle je zrovna určitá snaha jít proti dospělým trochu jinou cestou. Ten film je dobrý, je nápaditý, má zajímavé scény, zajímavé postavy, Biaggio je naprosto výborný. Není to moc velká sranda, je to celkem vážné, ale líbí se mi filmy, které dokáží spojit dnešní svět s přírodou a nevyznívá to jako zbytečná agitace. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Miliardu zábavných a pravdivých scén ze života s prudícími rodiči často zpomaluje až příliš vášnivý střih a hlavně kopa nevěrohodných dialogů jak mezi dospělými, tak i puberťáky. Anebo jsem na tuhle letní indie žánrovku zrovna neměl úplně sluníčkovou náladu, taky možnost... Každopádně už špinaví, smradlaví pralidé nepochybně věděli, že pozvou-li si dva chlapi do jeskyně ženskou, bude zle! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zamilovala jsem se. Jak do filmu, tak do Nicka Robinsona, který mě k tomuto filmu dostal skrz Já,Simon. Ten film.....je tak krásnou ukázkou "starostí" v pubertě, v období, kdy nesnášíte svoje rodiče, kdy chodíte do školy, nic nechcete, ale zároveň chcete všechno a zdá se Vám, že nic nemůžete....Tento film má pro mě mnoho silných momentů a byla jsem ráda, že i v pro mě dost zajímavých chvílích si hráli se zpomalenými záběry či vzpomínkám, které jsme buď již viděly či nikoliv... Mělo to pro mě obrovské kouzlo a visela jsem na obrazovce s vypoulenýma očima :) Top ;) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)
  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje jedna krátka scéna s Biaggiom (Moises Arias). (MikaelSVK)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama