Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Recenze (338)

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně prostě ta grafika nepřijde sympatická. Chápu, že se někomu líbí, protože odfláknutá není, ale u mě teda nezabodovala. Navíc se mi zdál hodně dlouhý, a jelikož jsem jej byl nucen vidět v kině, tak nebyla ani možnost to nějak "pauznout" a dodívat se později. (Většinou je kino samozřejmě plus, zde však tomu bylo naopak..). Jinak ani ten příběh nebyl vyloženě špatný, ale stejně jako ta grafika mi ani ten k srdci nepřirostl. Takže ve výsledku si ode mne zasloužil pouze lepší 3*. ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Jay Baruchel, dabér hlavní postavy, o filmu ještě před premiérou prohlásil, že jde o jedno z nejdůstojnějších zakončení trilogií, které kdy viděl. A já souhlasím. Spousta sérií je zbytečně natahovaná, protože jsou výdělečné, a je to poznat. U HTTYD tomu tak není. Bavila jsem se celou dobu, neustále mi naskakovala husí kůže a ano, konec jsem obrečela. Připadalo mi, že tvůrci si dali záležet, aby film netvořili pro děti, ale pro ty, kteří byli dětmi, když před devíti lety vyšel první díl. Prostor je věnován i spoustě odkazů na nejen předchozí díly, ale i seriál a bonusové krátké filmy, z čehož jsem se doslova rozpouštěla blahem. Bylo těžké říct sbohem, ale jak jsem řekla, bylo to důstojné. Díky za to. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Z počátku poměrně stupidní dialogy a zbytečně hodně akce, ale konec to zachránil. :) Jednak ctnostné ukončení trilogie, dojemné a taky míra pochopení, že nemůžeme být závislí jeden na druhém a to z nás dělá dospělé. :) ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nie je to trojka typu všetko trikrát zväčšíme, nahľučíme, naspeedujeme, skôr sa drží pekne nohami pri zemi, krídlami mierne nad zemou, je viac emocionálna a menej farbivá. Po stránke príbehu ma oslovila zo všetkých najmenej, avšak vizuálne je to čistá paráda, pri ktorej najmä prírodné úkazy (obloha, vodopády) pôsobia, že snáď ani nie sú animované. A do toho zo všetkých strán duní Powellowa odzbrojujúca hudba, lietajú ďalšie a ďalšie draky a v závere sa to celé vhodne zavŕši naozaj pekným spôsobom. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Epické finále a konec, který jsem trochu očekával a který ukončil pěknou trilogii. Kromě hlavního hrdiny a dvou Běsů (Bezzubka a jeho námluvy jsou vtipné i romantické zároveň) dostávají prostor i ostatní a taková Dvojčata, to je extraliga! Jen hlavní záporák nebyl tak drsný jako třeba v dvojce, ale to může být jen můj pocit. Plná palba hvězd. ()

Kesinka 

všechny recenze uživatele

Spousta wtf momentů, ukrutně slabá pointa, předvídatelné scény i celý závěr. Nemělo to šťávu a zcela se tam rozplynuly charaktery postav, které byly tak dobře uchopené v sériích. Velký důraz na profláknutá klišé a humor tak mizerný, že jsem se ani nepousmála. Za mě jednoznačně nejslabší díl. ()

dodo357 

všechny recenze uživatele

Poslední díl téhle úžasné trilogie je dokonalý. Od prvního dílu jsem se zamiloval. Film o světě draků a lidí který se snaží oba světy spojit. Film má krásný příběh a motiv, ke začátku filmů to bylo takové nudné a zdlouhavé ale po dvaceti minutách se dělá jedna akce za druhou. Hudba k filmu dojímá diváky a dodává filmů říz a podobu. Film dává hlavu a patu, není nudný a u konce se člověk chytne za srdce a uvědomí si, že je to bohužel poslední díl. Po konci filmu jsem byl dojat, byl jsem nadšen ale hlavně jsem byl smutný z důvodu, že vím že tohle bylo poslední dobrodružství Škyťáka a Bezzubky. Nemohu dát nic jiného než 5/5 hvězd. Běžte na ten film a užijte si ho. ()

DementDave 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Film působí dětinsky, děj je repetitivní, závěrečná bitka dostatečně neuspokojila, závěr měl být emotivnější a na to, jaká hrozba měl být záporák, se s ním vypořádali poměrně lehce. Klady jsou: hudba, animace a vztahy mezi hlavními postavami (kromě Škyťáka a Astrid - tam to pokulhávalo). Od takové úžasné trilogie bych čekal něco víc. Není to zrovna špatný film, ale mohl být o moc lepší. Neberte mě špatně, já s Draky vyrůstal. Když vyšel první díl, bylo mi šest. Na druhý mi bylo deset. Čekal bych, že ta trilogie bude růst a vyvíjet se zároveň se mnou, ale studio se rozhodlo jít snazší cestou: film se opět zaměřuje spíš na menší děti. ()

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, bavilo mě to. I když příběh a záporák bez příběhu nestál za moc, humor a bezzubkova nabíječka pobavily. Neřekl bych,že šlo o nejslabší díl série, ale s ničím novým moc nepřišli to je fakt. Graficky super. Jako uzavření trilogie to ostudu určitě neudělalo. Mohlo to být lepší, ale taky horší... ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele

První, druhý i třetí díl jsou pro mě stejně kvalitní a považuji je za jeden celistvý příběh, který na svém začátku vypráví o přátelství, ve středu o důležitosti rodiny a na svém konci o velké lásce. Dohromady to funguje na jedničku, jako jedna velká emocionální bomba, kde všichni záporáci plní pouze funkci postavy, díky které si hlavní hrdinové něco důležitého uvědomí. A u závěrečných titulků, které nám shrnují ty nejikoničtější momenty ze všech dílů, jsem měl opravdu na krajíčku. Rozhodně jedna z nejlepších animovaných sérií. 90%. ()

Beata.Stybro 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se. Jednička bylo příjemné překvapení, dvojka důstojné pokračování, ale trojka mě upřímně zklamala. Postavy přehrávaly, vtip byl ještě "vtipnější" a potvrzenější, snad aby si všiml úplně každý. Výsledek byl pro mě rozpačitý. Vše bylo očekávané, od začátku do konce. Záporák víc než záporný, spíš trapný a tím že chtěl svět zbavit nejnebezpečnějších draků, nebyl to ve finále spíš kladný lovec, co jen záporně mluví, protože fandíme zrovna drakům? Tak jak jsem se smála a obávala u předešlých dílů, tady mi to moc nešlo. O slzách ani nemluvím. Faktem zůstává, že bílá "Bezzubka" je opravdu krásná...a Bezzubkovi jsem moc přála, aby byla hodná a žili spolu šťastně až do smrti a k tomu kopa bezzubých dětí. Ale dceři se líbilo, v kině se nejen děti smály, tak asi dobrý. ()

Fidinka 

všechny recenze uživatele

Já jsem byla spokojená. Šla jsem do kina, začala jsem se dívat a byla jsem zvědavá na závěr. Nenudila jsem se. Vůbec mě nenapadlo srovnávat film s předešlými nebo zkoumat hloubku záporáka. Já doporučuji. Je to krásná pohádka, která zaujme a nenudí. ()

MrApik 

všechny recenze uživatele

Třetí díl úspěšné série opět příjemně překvapil! Nápad přidat k oblíbenému Bezzubkovi i pořádnou dračici zamíchal emocemi snad celého sálu. Přesto, že už nejsem v cílové věkové kategorii, ve mě nechal snímek dost emocí a veškeré nedostatky, které animák měl (nedopracovaný hlavní záporák, absolutně neschopní záporní draci), vyvážil napjatou atmosférou, která vydržela od začátku do konce. 80% ()

MrDuri 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších filmových trilógií je zavŕšená. Ako si vycvičiť draka 3 je emóciami nabité zakončenie, na ktorom mi neprekážal ani možno trochu klišé záver. ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné. Krásný příběh o lásce a přátelství, který zaujme 3 leté děti i 40ti leté dospělé. Skvělá hudba, vtipné....Nádherné zakončení trilogie.....ale stejně doufám, že pokračování bude. A dokonce i můj třináctiletý puberťák plakal dojetím:-) ()

favors 

všechny recenze uživatele

Nádherné zakončení dokonalé trilogie, ze které snad už nikdo nebude ždímat. Pro mě bylo skvělé vyrůstat s hlavní postavou už od prcního dílu. Skvěle zpracováno, vtipné, dojemné, prostě vše. ()

Danney 

všechny recenze uživatele

Osobně mě film oslovil nejvíce z celé trilogie, dějově je sice jednodušší, ale i přesto si film udržel své kouzlo a ani místy nenudil. Finálně bych to tedy zhodnotil, jako důstojný konec série Jak vycvičit draka. ()

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama