Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (338)

HAL 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dvojka je toto pokračování fantastického prvního dílu poněkud zbytečné - ne že by nebylo co vyprávět, na fantasy z tak zajímavého prostředí se dá "nějak" navazovat snad donekonečna, ale už to není zdaleka tak silný zážitek. Originalitu prostředí už nahrazuje familiernost, audiovizuální orgie jsou jen "more of the same", a hlavně režijně už tu tak vymazlené scény jako první let z jedničky nejsou. Pro děti asi paráda, zbytek světa na třetího Draka ale rychle zapomene. 7/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme (snad) finále jedné z nejpovedenějších animovaných sérií, která si naštěstí dokázala udržet kvalitu. Samozřejmě i tady platí pravidlo, že s každým dílem je animák blbější, ale jako důstojné završení to funguje na výbornou. Docela mě mrzelo, že humor byl tentokrát opravdu cringe a stupidní, přičemž jsme s rodinou nechápali, jak se celý sál může smát. Nejvíce to šlo vidět na Škyťákových parťácích, z nichž byli tentokrát opravdoví dementi, kteří se ve své hlouposti neustále předháněli. U záporáka jsem pak zase nechápal, proč draky rovnou nezabíjí, ale první je uspává (nedělejme z dětí blbce, ve starších animácích se normálně zabíjelo). Abych jenom nekritizoval, tak musím pochválit hudbu, která byla tradičně skvělá. Samotná animace byla zase neskutečná a realistická. Doufal jsem v něco lepšího, ale i tak dávám 75% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech jsme se dočkali třetího dračího dobrodružství nerozlučné dvojky Škyťáka a Bezzubky, kteří to tentokrát neměli vůbec jednoduché a jejich vzájemný vztah byl vystaven hned několika zkouškám. Pokud srovnám trojku s předešlými díly, tak je viditelný pokles kvality, nicméně i tak jde o svěží pokračování a důstojné ukončení trilogie zároveň, ve kterém nechybí akce, ani humor (viz vzájemné oťukávání obou nočních běsů a Rafana ve vězení), a oplývá dechberoucími animovanými scenériemi. Hlavní záporák byl na jednu stranu charismatický, ale na druhé straně jsem se nemohl zbavit pocitu, že tvůrci mohli z jeho postavy vytřískat víc. Třetí výlet na ostrov Blp, který sice neoplývá kouzlem prvních dvou dílů a zaměřuje se spíš na vztahová témata, ale i tak zaujme a pobaví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $129miliónovTržby USA $160,799,505Tržby Celosvetovo $522,236,223 Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,984,163Tržby za predaj DVD v USA $13,074,051║ Animácia hore, príbeh dole. Škoda, príbeh sa dosť podobá na druhý diel, zas tu máme lovca drakov, teraz pre zmenu vychudnutého albína. Ovládajúceho drakov chrliacich kyselinu a zasadeného na nočných besov. Tak Štikút sa musí mať na pozore. Príbeh už skoro nemá čím prekvapiť. Oživeným sa stáva len "romantická" linka medzi drakmi nočným a bielym besom. Tam to miestami fajn roztomilé, aj zábavné. Celkovo v zábavnosti to išlo trošku dole. Záver aspoň trocha dojme, určite sa s tým tvorcovia mohli viac vyhrať. 3D efekt u DreamWork stále na vrchole, dabing v pohode. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tretí diel je pre mňa trošku sklamanie. Zatiaľ čo prvé dva diely boli perfektne v každom smere, tu sme sa zasekli. Trojka použila rovnako šablónu ako dvojka (znovu lapač drakov), no tento krát už to tak nefunguje a hlavný zloduch nie je vôbec tak výrazný a strašný, aby pohol príbehom, akciami, alebo napätím v niektorých scénach. Záver je zvládnutý na výbornú, pekne sa to uzavrie, nechýba dávka emócií, či opäť skvelá hudba Johna Powella, no príbehom tento diel svet vikingov ničím moc neobohatil a povedal by som, že aj akcia bola lepšia v predošlom diely. Dvojka priniesla stratenú mamu, smrť otca, nových drakov Alfa, výborného záporáka s dávnej minulosti, no tu okrem romantiky drakov sa tu moc nových prvkov nedočkáme. Animácia je znova nádherná a záver dojme, ale mohlo by byť ešte lepšie. Tak či tak sa jedna o výbornú sériu zo skvelým rozlúčením. Obľúbený soundtrack: The Hidden World, As Long as He's Safe, Once There Were Dragons. 90% - 5* ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím názvom "Royal Flush". (MikaelSVK)
  • Každý film série bol distribuovaný iným filmovým štúdiom. Prvého sa chopil Paramount, druhého 20th Century Fox a tretieho Universal. (WalterIK7)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama