Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. si po "šerlokáckych a ajronmenovských" rokoch trochu oddýchol a snažil sa dokázať svojim fanúšikom, že sa dokáže zhostiť aj civilnej postavy. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb, spolu s menovcom Duvallom rozohrali herecký koncert, na ktorý sa rád každý pozerá. Vzťah otca a syna na bode mrazu, keď každé slovo je dovodom k hádke, je ústredným motívom príbehu, takže sa určite nejedná o klasickú súdnu drámu. Problémom filmu je však šialená minutáž, ktorá v pomalom rozprávaní posobí ešte hrozivejšie. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Robert hraje tak trochu sám sebe a že si Soudcem řeší vlastní issues. Když už teda na tuhle terapii musíme koukat i my ostatní, oceňuju, že se při praní tohohle setsakra špinavýho rodinnýho prádla neřve tolik jako v August: Osage County a že tolik neřvou úžasní herci. Čekal jsem Souboj titánů v taláru, dostal jsem spíš šablonovitý melodramatický urovnávání rodný hroudy, co monstrstopáž vyplňujeme i ztracenými modelkovskými dcerami, hloupými bratry a Robertovými punchliny. Terapie asi snese vše. 70% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mohla bych nadávat na ohraný námět, ale kolik lidí je na světě? A s kým se každý den potkáváme? Zase s lidmi, že ... a s nimi vznikají vztahy všeho druhu a jejich scénář se u mnohých docela dost opakuje. Takže tady máme opět komplikovaný vztah otce a syna, jenomže geniálně zahraný. Ani bych si v roli nekompromisního advokáta nedokázala představit někoho jiného. Tu museli šít Robertovi přímo na míru. Velmi silné a ve své podstatě i hodně smutné drama ... ()

vteco 

všechny recenze uživatele

I bez toho superhrdinského obleku to jde. Jak Downey Jr., tak i Duvall ukázali jak velcí jsou to herci a většina kladného hodnocení, je zde na místě právě díky nim. Jejich příjemně propracované postavy jim jsou šité na míru a do příběhu ladně zapadají. Právnické nebo chcete-li soudní drama, které skrývá dostatek emocí, překvapení a dokonce i vtipu. Co ovšem trošku kazí celý dojem je ta natažená stopáž, určitě by neuškodilo lehké prostříhání. /75%/ (Kino - Prom.) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)
  • Když Paní Bleckwellová (Grace Zabriskie) plivne soudci na auto, je na skle vidět plivanec. V hned dalším záběru však vidět není. (Sevcik)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama