Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (577)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Námitka! Downey už zase obléká železný outfit, aby srdnatě pomáhal v boji za utlačované! Skoro všechny rodinné trable, na které si vzpomenete, v nikdy naplno neukázaném tornádu emocí. Sledovat oba Roberty na plátně je pochopitelně zážitek a šlapající ubrečené dramátko je to jako vyšité, co už teda ale festovně skřípe je trestuhodně neautentický vývoj samotného soudního přelíčení. Billy Bob Thornton měl slůvko "objection" správně vznést asi tak tisíckrát častěji, aby z toho nakonec nebyla jen úsměvná kýčovitá fraška... Celkové pozitivní dojmy (vykreslení charakterů!) však naštěstí převažují. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Schenk, Bill Dubuque | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow, Team Downey, Big Kid Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 83,7 milióna $ | Ocenenia: Oscars - 1 nominácia: VR Robert Duvall. Golden Globes - 1 nominácia: Robert Duvall. Spolu: 4 výhry a 7 nominácií || Komorné drama vo veľkom štýle s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Príbeh a jeho emócie vo vás dlho víriť nebudú, ale v momente zhliadnutia to bol pre mňa takmer plnohodnotný zážitok. A to sa počíta. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak se mi přes známého podařilo poprvé v životě (pokud nepočítám ty s CSFD) proniknout na předprojekci. Škoda, že jsem si nevybral výživnější film. Zato bylo výživný publikum myslel jsem, že ožralý, rušící debilové nadměrně konzumující křupavé bramborové lupínky apod jsou záležitostí CSFD projekcí, ale omyl vážení na kokota holt narazíte všude. Jeden takový se v půlce filmu zvednul a se slovy no to je, ale pakárna radši jdu dál chlastat se vypotácel ze sálu. No já jsem vydržel až do konce a hryzal jsem si nehty, ale ne tím jak byl ten film strhující, ale jak jsem se nudil. Proti soudním dramatům nic nemám, ale potřebuji v takovým film trochu reálný emoce a postavy co mě zaujmou a ztotožním se s nimi. Tady jsem nic takovýho nenašel. Na to je ten film příliš povrchní a nevstřícnej.I když má přes dvě hodiny, tak se v nich nic co by vás nadzvedlo ze sedačky neděje a to je ta nejzásadnější chyba. No nevadí nebýt té předprojekce zdarma, tak o to ani nezavadím.35% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zase jsem někde četl lamentování na skoky od žánru k žánru, ono když si člověk přečte, o čem ten film je a pak se na něj dívá, dojde mu, že se ty žánry prostě scházejí, jak příběh postupuje - rodinné drama z prostředí soudního dvora, pro něž je nějaké to tajemství samozřejmostí, odlehčené občasným humorem a romantikou, bez které život nejde. Navíc souboj dvou hereckých es své generace dodává snímku drajv v druhém plánu. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tyranský otec a rebelující syn. Oba se roky úspěšně pohybují v právnickém prostředí, citová propast je však mezi nimi nemalá. Po smrti matky se synek musí vrátit do rodného hnízda, kde roky nebyl a kde to solidně nesnáší. Pohřbem to však nekončí, protože se jeho nevrlý otec-soudce dostane do potíží. A ztracený mile exhibující syn-advokát ho má z bryndy vytáhnout. Přehlídka klišé může začít, aneb pojďme nacházet sami sebe. Skutečně bychom mohli počítat, co všechno se do tohohle úsměvného melodramatu vtěsnalo. Upřímně mi to však vůbec nevadilo. Ani scénář, který není nijak objevný, ani stopáž, která je chtě nechtě přepálená. Tenhle kus mi prostě sedl. Herecký souboj dvou velikánů svých generací je výtečný. Hereckých oscarových nominací bych se nebál. Je pravdou, že postupně přibalené žánry na sebe lehce navzájem šlapou, i tak má tenhle kus hodně silných momentů. Kupříkladu koupelnovou scénu, která ilustruje špatný soudcův zdravotní stav. Robert Duvall táhne svým výkonem film v dramatické rovině, v té odlehčené pak dominuje Robert Downey Jr. Pokud hledat chyby, tak lze zmínit odbyté milostné vzplanutí starých milenců (nevyužitá Vera Farmiga) nebo nejasné vztahy v rodině (co se kdysi stalo, víme, jak se věci po letech mají, už moc ne), diskutabilní je pak i linie s dcerou, která na pár dní poznává svého dědu. Sic je moc fajn, ale dramaturgicky do příběhu moc nezapadá. I tak dobré, vlastně moc dobré. Sečteno, podtrženo, těším se, až film vyjde na disku!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Když Paní Bleckwellová (Grace Zabriskie) plivne soudci na auto, je na skle vidět plivanec. V hned dalším záběru však vidět není. (Sevcik)
  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama