Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 546)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pořádný válečný film, který se nebojí ukázat trochu reálnější (čti odpornější) tvář války bez spousty rádostylizovaných záběrů s hromadou efektů. Chvílemi totiž Fury působí jako zfilmovaná verze World of tanks, což je velice příjemné. Nepamatuji film, v kterém by tank působil tak silnou aurou, jako zde. Divák si konečně dokáže představit, jaké to pro vojáky muselo být bojovat po boku (nebo spíše ve skrytu) technologické kolosu. Tanky ve Fury nejsou jako v Bitvě v Ardenách a jiných dávkovány po desítkách jako nadbytečný produkt válečné mašinérie, ale jsou jasným rozhodujícím faktorem v boji i v morálce. Škoda délky filmu a závěru, který v mých očích mohl být trochu ... nebudu spoilerovat. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výborný válečný film. Já těm tankům, dělům a bojům na filmovém plátně příliš neholduji, častěji vyhledávám spíše dramatické příběhy z druhé světové války, než akci na bitevním poli. Fury si mě ale dovedl získat. Brad Pitt opravdu zraje jako víno, čím starší je, tím raději ho mám (a to jsem jej kdysi nesnášela.) Silný film. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jen díky Csfd projekci jsem se dostal na to do kina, jinak bych tento film jen tak nespatřil. Co se týče filmu samotného, tak Brad Pit táhne film, jak jen to jde a až na nějaké malinko přetažené scény, jde o pěkné válečné dílo. ( Hodnocení: 7/10 ) CSFD projekce - Dost chaotické provedení této projekce v Hradci Králové, neměl jsem dosud žádnou příležitost zajít na CSFD projekci ač mile jsem se hrozně těšil, tak mě hrozně zklamalo dlouhé čekání před vstupem do sálu, kde čekalo okolo 140 lidí, 19h už pomalu odbíjela a všichni pořád čekali před sálem. Pak konečně ze sálu odcházeli diváci z předchozího promítání a nás pomalu pustili dovnitř, začal pomalu boj o místa, kde prostřední řady byly do minuty obsazeny. Nechápu takové plánování, to mohl být film o půl hodiny později a určitě by nebyly takové problémy. Škoda, že někdo ještě nevymyslel nějaký zasedací pořádek, aby nedocházelo k větším komplikacím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ TO PROSTĚ NEZABALÍ…“ /// Žádný vleklý válečný tažení. Poslední dny války, Amíci před Berlínem, Němci bojujou s parchantama nejen z nacistický střední školy, ale i školky. S biblickým songem projedeme základní tábor a Bredovým okem mrknem na důsledky zvěrstev, který dělá člověk člověku (ve válce). Příchodem zobáka (k tanku) zase povídaj něco vo tom, že i na válku si musíš zvyknout. Naši samozřejmě vyhrávaj, všechny čtyři tanky berou útokem les, město i dům a vobčas to zapáchá patosem nebo laciností. Mladej řeší co je (a není) správný, rodinný scéně moc nerozumím (kromě toho píchání), a film tak pomalu (ale jistě) ztrácí tempo. Všechno má napravit závěrečnej souboj Fůrie proti všem, kde si konečně užiju kus tý pravý války, ale jak je Ayerovým zvykem, emočně spíš odrazuje a místo abych ,,cejtil“, tak su spíš zklamanej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože u mě válka nepotřebuje příběh. Stačí pár scén, jako u „péčka“. 2.) Zjistím, jestli by Pitt mohl nahradit Gustíka. 3.) Thx za titule ,,nex_M4rKy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Big Bear, Thomassi, Malarkey, jirijost, Georgex, Paxxx.cz, Volodimir2, Rambo 159, Petoss1, Hanna...to je výber mojich obľúbených užívateľov, ktorí majú radi filmy všeobecne, ale vo vojnovom žánri sa cítia rovnako ako ja zvlášť doma. Ak niekto z nich film štedro ohodnotil, tak prevažne z lásky k vojnovému žánru, ale určite nikto z nich nie je ani slepý ani blbý...Partia v tanku sa zišla parádna , B. Pitt je skvelý, scéna za stolom v nemeckom byte výborná, rovnako ako tanková prestrelka s nemeckým tigrom. To, čo sa nám tvorcovia snažia nakukať v závere však hraničí so zdravým rozumom. Keď v jednej z úvodných scén dokáže 14 ročný nemčúrik odstaviť panzerfaustom tank, tu v závere to nedokáže hneď 300 po zuby ozbrojených Nemcov. Ach jej...Film sa mi až do tohto momentu veľmi páčil, ale záver to poriadne zabil... Prečo Nemcov nemohlo byť 20-30? Prečo rovno 300? Schválne, koľko panzerfaustov ste napočítali? Ja, počas pochodu tej armády asi 7 kusov, potom boli otvorené 2 drevené bedne po 4 kusy, to je min. 15 kusov! B. Pitt si to pálil z guľometu jedna radosť, no v reálnom boji by to nebolo dlhšie ako 5 sekúnd...Film má dobrú atmosféru, akčné scény, je správne vojnovo "špinavý" a ten nešťastný záver beriem z veľkou rezervou z dôvodu, ktorý som opísal v úvode. ----- Blbci nie sme a to ani nemusíte mať špeciálne radi vojnový žáner, aby vám došlo, že záver je až rozprávkovo nereálny. O to viac, že sedia v tanku, ktorý bol nemeckej armáde skôr na smiech...70%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • David Ayer se v mnohém inspiroval skutečnými událostmi. Například poslední bitva "o křižovatku" připomíná události před obcí Holtzwihr ve Francii. Inspiroval se také u postav, například předlohou pro Dona "Wardaddyho" Colliera (Brad Pitt) byl Lafayette G. Pool, tankové eso es z americké 3. obrněné divize přezdívané Spearhead. (Maulincio)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama