Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné ze dvou žen, odsouzených v České republice na doživotí za vraždu. Případ byl komplikovaný už tím, že několik na sobě nezávislých úmrtí mužů zdánlivě nic nespojovalo. Epizoda seriálu Případy 1. oddělení ukazuje, jak je ve skutečnosti pro kriminalisty obtížné propojit nesouvisející zločiny, jež se odehrály mnoho let po sobě, a odhalit skutečnou motivaci pachatele. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle případ jsem znal i ze skutečnosti a z knih Bohumila Hubálka Zpovědník vrahů ( doporučuji, protože s tímto seriálem má celkem dost společného a jsou z ní tady i nějaké citace, koneckonců Mareš byl s Hubálkem kámoš a před jeho smrtí ho informoval, že v tomto seriálu bude jedna postava psychologa v podání Václava Helšuse jeho předobrazem ) Anna polívková zahrála dobrou psíchu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, nebudu se zbytečně cukat a otevřeně přiznám, že si mě seriál pěkně zaháčkoval a rychle jsem si ho oblíbil. Tvůrci při jeho výrobě obětovali myšlenky na divokou akci se všemi možnými honičkami a přestřelkami (stejně by to zas dopadlo příšerně) a vsadili na nudnou, každodenní práci kriminalistů, která kromě terénní práce operativců sestává z hromady byrokracie, a on na mě tento přístup velmi dobře funguje. I šestá epizoda skvěle zapadla do dosavadního průběhu první sezóny, protože pokračovala v nastaveném kurzu, případ byl pro mě dostatečně zajímavý, průběh vyšetřování mě bavil a nezklamal, atmosféra byla přítomna v plné kráse, kriminalisté důsledně plnili své úkoly (skoro všichni), a výsledný dojem mi tak kazila jen mladá Plíšková, která z mého pohledu u výslechu až příliš tlačila na pilu, aby pak v závěru rozhovoru s psychologem podala pěkně mrazivý výkon. / Poučení: Tento díl byl pro mě důkazem toho, že je láska opravdu slepá. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrná kvalita se zatím zuby nehty drží a to je dobře. I tento případ si získal mou pozornost a to nejen díky brutalitě vraždící lesby co nenáviděla muže, ale i díky solidnímu výkonu Polívkové v závěru této epizody. Alespoň jde vidět, jaké zrůdy dokáží žít mezi námi a skutečná vražedkyně uspávačka Jaroslava Fabiánová dostala doživotí, kde má v base další narušené „sousedky“ Stodolovou a Romanu Z., jenž si za své zrůdné skutky vysloužili stejný „flastr“… ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu trvá, kým sa to rozbehne, ale potom tempo už nemá chybu. Zaujímavý bol aj krajčír s veľkým talentom na zostavenie identikitu, jednoducho dokonalý svedok. V najlepšom epizóda skončí, ale tak to už v krimi býva. Polívka verzus Polívková sa síce nekonalo, ale aj tak boli obaja skvelí. –––– Vašku, prosím tě, nemůžem stavět případ na nějaký historce z černobílýho filmu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní Polívková je jen třešničkou na dortu výbornému dílu, kde se pátrá pro vrazích dvou mužů. Zpočátku má hned starý Václav podezření, že by vrahem mohla být žena (podle seriálu s radou Vacátkem, kde také vraždila žena podobným způsobem) a s pomocí Jirky Lábuse jako vysloužilého vyšetřovatele také přijde na stopu. K pravdě pak už není daleko. Skvěle vystavěný a hlavně vypointovaný díl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Skutečný případ odsouzené na doživotí za čtyřnásobnou vraždu Jaroslavy Fabiánové. (sator)
  • V tomto případě je chválen za vyhledání pachatelky mjr. Plíšek (Bolek Polívka), jenže druhá skupina kpt. Pražáka (Filip Blažek) a kpt. Anděla (Petr Stach) se dostala ke stejné pachatelce též a ti pochváleni nejsou. (sator)
  • Při závěrečném vyšetřování si jedna z obviněných pláčem rozmaže znaménko, podle kterého byla identifikována. Znaménko bylo evidentně pouze nakreslené. (PetraRuze)

Reklama

Reklama