Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

Promo 1

Recenze (633)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Není to přesně ten typ sitcomu, jak ho známe z americké produkce - nemá to ten vychytaný dramaturgický timing, často se to tříští, dlouhé zápletky bez pořádného vyvrcholení a má to příliš mnoho postav, aby to mělo tak vysoustruženou kanonádu gagů. Prušinovský se naopak rád piplá v jiných ohledech, např. v budování postav, kterým dává spoustu prostoru, až to někdy zavání zbytečnou vatou, a taky celkové atmosféry hotelu Meteor. A vlastně to je přesně to, co mi na Čtvrté hvězdě náramně sedí, kdy kombinuje tu naši poctivou "člověčinku" s tradicí zámořského sitcomu. Celá ta bublina je spíše o tom, že se Prušinovský a spol. míjí v očekávání diváků, kteří jsou odchováni Big Bang Theory nebo Přátel. Inu, vážení, přiznejme si to, v českém prostředí klasický sitcom zámořského střihu natočit nelze, na to nemáme ani ty prostředky, ani ty producenty a už vůbec ne publikum. Jsem vlastně rád, že Prušinovský razí více méně svoji vizi, než aby školometsky přebíral, jak se křečovitě pokoušel Comeback. Body navrch. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už teď je jasné, že se na českém komediálním nebi objevilo cosi...světového. Jan Prušinovský na to šel postupně, od netradičního studentského kraťasu, přes natahovanou historku až k Okresnímu přeboru, který ČT odmítla (teď se kaje a dobře jí tak), ve spojení s Petrem Kolečkem a Miroslavem Krobotem dosáhl režisér mě nejpřijatelnějšího tvaru, který se nebojí drsného humoru a zobrazení nepopulárních lidských povah a dochází tak k velmi zajímavým (nejen diváckým) katarzím. Moc moc moc vám to přeju, pánové, už jenom kvůli tomu, že takové věci provokují mimoně typu Martina Komárka. 90%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv herce z Dejvického divadla příliš nemusím, jsou tu spíše jednotlivci, které můžu, duo Kolečko - Prušinovský je tak silný tahák, že jsem se k tomu po letech musel vrátit. A ačkoliv to trvalo třeba 5 dílů, než jsem se naplno chytl (možná je to úmyslná gradace situační komedie), v druhé půlce mě to začalo fakt hodně bavit a jsem moc rád, že tady tu Českou máme, jež tyhle typy projektů odklepává. PS : Trojana jsem nikdy moc nevyhledával, ale tady je boží. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po Okresním přeboru další kvalita od Prušinovského. Tenhle chlap prostě umí psát hlášky a vybírat herce. Když David Novotný jen tak ledabyle projde kolem recepce a zahlásí "nečum kundo" člověk se upřímně zagebí. To se prostě v ostatních současnej českejch filmech nestává. Postavy jsou tu napsané dobře. Líbilo se mi, že tam nebyl vyložený sympaťák ani hajzl. Všichni herci jsou hodně dobří ale nejvíc si to dává Trojan. Skvěle slizká role. Btw dobrá znělka. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Perfektní počin české televize, ale bohužel rychle skončil. Dokážu se neustále dokola bavit zákeřnou a chtivou postavou Ivana Trojana, ňoumou a panicem Václavem Neužilem ml., entuziasmem Marthy Issové a v neposlední řadě perfektním zneužívaným údržbářem Davidem Novotným. Takový malý vcelku útulný hotel s příšernou kuchyní v Česku rozhodně najdete - a že jich určitě nebude málo. Ale takovou partu jsem na svých pobytech za celý život ještě neshledala. Ať už jde o lámanou angličtinu recepčních, či díl s vozíčkářem a neskutečnými vtipy tipu : chcete abych tam vylezl a pomohl vám? Musím uznat, že čím dál častěji mě baví takovéto menší seriály. A snad nebudou pokaždé ukončeny tak brzo. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • V 7. díle Zásek míří oba recepční, tj. Pavlínka (Martha Issová) a Štěpán (Václav Neužil ml.) do kanceláře ředitele Hotelu Meteor (Martin Myšička) v jednom z horních pater. To znamená, že výtah jede nahoru. Výtah se však zasekne a když je o několik hodin později zázračně opraven opilým skotským fotbalovým fanouškem (John Comer), měl by jet logicky nahoru, ale zamíří místo toho dolů, kde všichni na dva recepční čekají. (skinny9)
  • V 11. díle "Hodina H" si opilého fanouška propuštěného z vězení, který praští policistu v civilu, zahrál fotbalový útočník, v době natáčení a uvedení seriálu působící v týmu AC Sparta Praha, Roman Bednář. (nedvva)
  • Fanoušek Celtiku nosí dres se jménem "Moravčík". Jedná se o skutečného bývalého československého - potažmo slovenského - fotbalistu Lubomíra Moravčíka, který hrál za Celtik v letech 1999-2002. (ricky4)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama