Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vysoké škole se znenadání začínají objevovat tajemné vraždy. Pár studentek se tedy ze strachu rozhodne odjet do starého domu daleko za městem. To ale nepočítaly s tím, že vrah udělá to samé. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

giallo 

všechny recenze uživatele

Torso je alespoň pro mě vrcholem Martinovy tvorby giallo-filmů a zaslouží si jen ty největší superlativy. Tento režisér vždy bral giallo po svém a nikdy jeho žádný film neobsahoval všechny složky žánru najednou. V Torsu tak došlo k symbolickému propojení všech atributů a vznikl snímek hodný "Argentovské" genialitě. Jako hlavní námět si Martino vybral vraždy mladých a krásných studentek, které masakruje maskované idividum. Toto téma bylo v rámci žánru častokrát zpracováváno ať už hůře, či lépe, ale Martino se s ním popasoval ze všech nejlíp. Snímek totiž nabil erotičnem a dechberoucími kráskami, které odhazují své svršky, tak jak si to divákovo oko přeje. Při vražedných scénách se navíc režisérovi povedla velice dobrá gradace scén doplněná slušnými gore-efekty a nebojím se říci, že první dva mordy dívek jsou na špici žánru. Nejde se také nezmínit o perfektním hudebním doprovodu od Maurizia De Angelise, který je rozhodně jeden z nejpovedenějších, co jsem měl možnost slyšet. Tvůrci filmu navíc tutu hudbu přiměřeně dávkují a napínavé scény jsou díky tomu ještě napínavější. Abych to celé nějak shrnul, musím říci, že všechny stránky filmu jsou opravdu precizně zpracovány a dovedeny k dokonalosti, díky čemuž dochází k perfektní alchimii a každý milovník žánru, musí vrnět blahem. PS: Možná malá výtka k tomu, že chyběla krásná režisérova žena Edwich Fenech, ale to je asi tak vše. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Giallo ostré jako pila, s níž zdejší vrah rozřezává své oběti. Málokdy bývám u těchto filmů napjatý, protože útočí na první signální a to mě prostě nebaví, včetně těch nezbytných nahotinek, kterými se italský fláky jenom hemžily, ale tady jsem opravdu napnutý byl. Poslední půlhodina je totiž špičkovou ukázkou gradace, kde není prostor na vtípky, ani nějaké odlehčení, jenom čistá hrůza a funící vrahoun s pilou. Pozor, na netu kolují dvě verze, ta anglicky dabovaná pro americké publikum je zcenzurovaná. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Už som si myslel, že zomriem od nudy, našťastie druhá polovica všetko zachránila. V každom prípade je scenár šitý horúcou ihlou, tempo príbehu je značne kolísavé a príliš dlho trvá než sa dej rozbehne. Následné sekvencie hry mačky s myšou sú už veľmi slušne natočené a určite treba pochváliť vynikajúcu kameru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno nejde o tak strhující giallo, jak vyplývá z některých nadšených komentářů. Napětí je přítomno ve scénách pronásledování obětí a jejich vraždění, zbytek vyplňuje vata. Nevadilo by to, kdyby film jako celek držel pohromadě. Režisér se sice snaží vytvářet dusnou atmosféru, ale z větší části nepříliš úspěšně - takový Argento je zdatnější. Velkou vinu na roztříštěnosti nese nekvalitní hudba a mnohdy ledabyle poskládané scény, zřejmě odbytá práce střihače. Na druhou stranu je zde několik výborných scén - březový háj, mlha, bahno, zhulená dívka a silueta v dálce mezi stromy! Poté následuje poslední třetina filmu odehrávající se ve vile nad městečkem, kde vrah chystá rozpoutat krvavé orgie. Pozoruje, plánuje a divák si v duchu říká, ať se do opevněné vily nedostane, a současně kdesi ve skrytu duše chce, aby ty dlouhonohé chudinky pěkně naporcoval.... Nahota dívek (Italky jsou prostě krásné), krev, kožené rukavice a černé boty nesoucí psychopatického vraha ke svým obětem s jistotou nejlepšího lovce... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pravé italské giallo, které si potyká s náznaky raného slasheru. Za mě bohužel docela núďo, které nakopne až finálové vyústění. Jak jinak. O pěkné babušky zde není nouze, ale příběh je uplácaný jak bábovička na písečku. Navíc bez nervy drásající atmosféry, která by mě vtáhla do děje. Škoda, čekal jsem o dost víc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Počet mrtvých osob ve filmu: 9. (Karlos80)
  • První polovina filmu byla natáčena v umbrijském městě Perugia a druhá polovina filmu byla natáčena ve městě Tagliacozzo, které se nachází v italské provincii L'Aquila. Interiéry se dotáčely v římských ateliérech DEAR. (Trajektt)

Reklama

Reklama