Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (420)

erased 

všechny recenze uživatele

Nový Herkules snažící se vydojit něco málo před blížícím se plnohodnotným zpracováním legendy je jasný underdog, a takovým já dávám šanci rád, ať už v nich hledám skryté kvality, nebo jako guilty pleasure. Tento film to ale neměl jednoduché ani mezi nimi - blížící se "lepší" zpracování, nohy podrážející nepovedený trailer, který předem vyzvoní celou zápletku filmu a zároveň ukáže to nejnepovedenější z jeho digitálních triků, vykrádání filmových i videoherních ikon a v neposlední řadě špatné... ne - OTŘESNÉ obsazení hlavní role. Že z takové kombinace nemohlo vzejít nic jiného, než snadný terč kritiky, bylo asi úplně jasné. Přesto se na výsledek kupodivu dá dívat a to samozřejmě hlavně kvůli bitkám, které přes zjevné zdroje inspirace kvůli levnějšímu provedení nejvíce připomínají televizního (a přesto lépe vypadajícího) Spartaka. Problém je, že sledování příběhu mezi nimi, kdy je v první a poslední řadě v centru pozornosti Stoupa Lutz, je zhruba stejně příjemné jako obědvání křídy a alobalu, a tak ani se sebezapřením nedokážu Legend of Hercules považovat za nedoceněný průměr. Snad jen díky za už zmíněného Spartaka, jehož představitel tu hraje druhé, ale přesto maximálně sympatické housle. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupý, až trapný obsah, který k filmu dodal Bontonfilm, mě velmi nalákal. Že ale dostanu filmařský moribundus nejhrubšího zrna, to jsem opravdu nečekal. Tvůrci věděli, že hlavní roli obsadilo herecké dřevo a to takové, že by si s ním nehrála ani Zápotockého Barunka, a tak ho přinejmenším do první poloviny filmu ani moc neukazují. No, přátelé, na to, že je to hlavní role, kurva, tak má docela málo prostoru. Když on například ani neumí plovat. On plove v řece, kde je voda po kotníky. No, těěě Zeus. Celé je to tak špatné, že Alcid, klidně to ale mohl být Charles nebo John, zvaný jinak Herkules, vůbec ničím nepřipomíná antického bájného hrdinu, ale kazí film ještě víc, než to svého času s grácií dělal Kevin "mám rybí oči" Sorbo. Zápletka, která je pochopitelně také špatná, plytká, trapná a strašně klišovitá, nezaujme ani tradiční divačky Tvajlajtové limonády. Vlastně nedovedu ani říct, komu je film určen a proč tvůrci vsadili na princip zvaný: Hamlet bez Hamleta. Herkules coby trapný upejpavý šašek s dobrou figurou (jeho jedinou devízou) se motá (pokud už je konečně v záběru) napříč špatně natočeným filmem ožralého scenáristy a nám divákům nezbývá, než odškrtnou další sračku v čekání na dokonalé zpracovaní klasické pověsti. Eduard Petiška musí dělat v hrobě ruletu. To není možný, tohleto. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Twilightovská hvězda s sebou přináší twilightovské kvality. Kellan Lutz neviděl herectví ani zdálky a měl by se spíš dát na dráhu kaskadéra, aby nás již déle nerušil svým neherectvím. Hloupé dialogy jsou zde pronášeny s takovým zápalem, jako kdyby osazenstvo skutečně hrálo v antické tragédii (přičemž výraz tragédie je vhodný leda tak v pejorativním významu k zhodnocení filmu), ale chybí jim k tomu talent i pořádný text. Do toho si přidejte ještě přetaženou bromance, v níž je Liam "Spartacus" McIntyre zachraňován každých deset minut filmu. Hercules se může vyspat, s kolika princeznami chce, stejně nikomu neujde, kdo je v tomhle filmu jeho skutečná pravá láska. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Majn gott, co to je za žalostné dřevo, co by bylo přehráno i hereckým výkonem uhnilé petrželové naťe s obrnou obličejových svalů? Vážně, tenhle... Osoba... Má sice dost svalů, ale charisma asi tolik, co králičí pacička pro štěstí na sjezdu ochránců zvířat a je to právě on, kdo sráží tuhle Herkulí verzi do stratosfér podprůměru, protože i bez něj by to bylo jen další průměrné fantasy béčko s ucházející akcí a hloupým scénářem s debilníma postavama. A jelikož jsem dneska viděl obě Herkulovské verze roku 2014, tak si dovolím říct, že obě chtějí být tímtéž, zábavnou hrdinkou žánrovkou, jenže u Zeussonna s Dwaynem Johnsonem to funguje, béčkově, ale funkčně. Tady nefunguje nic a ani kdyby to bylo s krví a odhalenejma ženštinama, tak by to lepší nebylo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $18,848,538Tržby Celosvetovo $61,279,452 ▐ ako taká akčná béčkovina to újde, súboje sa dajú, príbeh rutina a triky kolísavé, len v poslednej dobe akosi tieto fantasy a historické spektákle strácajú iskru a náboj, sú bez duše /40%/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v hlavnom meste Bulharska v Sofii. (Laslo)
  • Scott Adkins, představitel krále Amfitryóna, je ve skutečnosti pouze o 9 let starší než Kellan Lutz, který hraje jeho syna Herkula. (Geriel)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama