Reklama

Reklama

Škatuláci

  • USA The Boxtrolls (více)
Trailer 3

VOD (1)

V Sýrečkově není radno vycházet po setmění. Z podzemních doupat vylézají podivní tvorové zvaní Škatuláci, kteří kradou vše, co jim přijde do rukou. Jednou prý dokonce ukradli malého kluka! A právě tenhle ukradený klučina vám v dobrodružném a zábavném vyprávění prozradí, že to všechno jsou jen bohapusté lži a kecy v kleci. Tvůrci filmů Koralína a svět za tajnými dveřmi a Norman a duchové zase jednou popustili uzdu své vizuální fantazii a stvořili svět, do kterého se rád vydá každý. Každý, s výjimkou pana Chňapala. Tenhle nerudný chlap s alergií na sýr má se Škatuláky nevyřízené účty, a proto jim ani na chvíli nedá pokoj. Když je zrovna neloví, tak je aspoň pomlouvá. Tihle krabicoidní tvorové, nosící místo oblečení krabice od všeho možného, jsou ale velice plaší, a kdyby nepotřebovali kovové součástky pro svá udělátka, nikdy by své podzemní království neopouštěli. Lidí se bojí a drží se od nich co nejdál. Jedinou výjimkou je kluk jménem Vejce. Toho však za člověka nepovažují, protože ho jako mimino našli s krabicí naraženou na hrudníku, takže to logicky musel být taky Škatulák. Protože kořeny se zapřít nedají, podniká Vejce víc a víc dobrodružných výprav do světa lidí. Na jedné se seznámí s ďábelským plánem pana Chňapala, kterému představitelé Sýrečkova za pochytání všech Škatuláků přislíbili bílý klobouk jakožto symbol nejvyšší prestiže. Škatuláci potřebují pomoc. A ta přijde ze zcela nečekané strany. Jen aby nebylo pozdě. (Cinemart)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (161)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nevšední animák s nevšedním zpracováním. Trollové a v krabici od sardinek? V tomhle snímku je možné úplně všechno: pekelný vůz na chytání trollíků, skluzavka míli pod povrch do útočiště trollů či chlapec, jež věří, že když má na sobě tu krabici, tak je prostě troll a jeho povaha je veskrze trollská. 75% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Originálne stvárnenie banálneho príbehu. Neskutočnú robotu odviedli animátori, keďže ručne pripravili až 20 000 objektov. Celé natáčanie trvalo až 72 týždňov. Jednotlivé postavičky a prostredie su fakt originálne, ale príbehovo sa jedná o predĺžovanú nudu. Pár krát som sa uchechtol, zopár nápadov sa našlo, ale 20-minútový kraťas by bol omnoho vhodnejší. Tu som sa musel v kine častokrát pozerať na hodinky. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie ako ParaNorman ale stále slabšie ako Gaimanová Coralina. Boxtrolls majú síce jednoduchý príbeh, ktorý sa hlavne ku koncu stáva veľmi predvídateľným, že postráda tak precízne budovanú nápaditosť prvej hodiny, že to zamrzí. Na druhú stranu sa môže film pochváliť skvelým vizuálom a skvelými postavičkami. Boxtrolls sú strašne roztomilý a rovnako aj ústredná dvojica hrdinov. Dakedy by som strašne chcel bývať v takom mestečku, pojedať syr a majstrovať s príšerkami. Takto si idem radšej spraviť čaj s vedomím, že ďalší počin štúdia Laika by mohol byť tak dobrý, že by si tú zlatú sošku aj poctivo odniesol domov. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mind-fuck ( sice vůbec netuším co to znamená, ale všici to píšou u dobrých filmů. Nechtěl jsem vypadat jak buran, tak jsem to napsal taky, protože todle dobrý bylo ) Škatuláci, jsou spíše pro dospělé, protože ta temnost a drsnost, kterou snímek nabízí se asi k dětem moc nehodí. Jestli jsem pochopil titulkovou scénku, tak to bylo dělaný starou dobrou poctivou ruční prací. Za to asi velká pochvala. U mně za 4. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem si na excentrickou animaci zvykl, ovšem nakonec se mi celkem zalíbila. Na rozdíl od podobně vyhlížejících Pirátů, kde jsem zas tak moc s animací spokojený nebyl. Škatuláci mě ale i jinak celkem překvapili a i když se samozřejmě jedná o animák, který potěší hlavně děti a nachází se v něm mnoho těch nejzákladnějších filmových klišé, má i své silné momenty a baví. Dabing výborný, sice mě malinko iritoval anglický přízvuk, ale to se dalo vzhledem k obsazení čekat...74% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Celá scéna byla osvětlována LED diodami, které podle hlavního kameramana dodávají domům i ulici lepší a reálnější světlo. Toto osvětlení je lepší i pro samotné loutky, u kterých nezpůsobuje odlesk a dokáže udržet plet'ové odstíny. (ČSFD)
  • Zařízení Mecha-Drill je ve skutečnosti vysoké přibližně 150 cm a váží více než 40 kilogramů. Je vyrobeno z více než 600 součástek z kovu, plastu a ocelových drátů. Celkem bylo vyrobeno 8 těchto zařízení. Plameny v peci byly vytvořeny tak, že do zařízení byl vložen i-Pad, na kterém běžela videosmyčka s ohněm. (ČSFD)
  • Mezi jistě zajímavé věci patří například i takový svetr hlavního hrdiny, který nebyl upleten z vlny, ale z obyčejných nití, aby vše odpovídalo realitě. Na výrobu vlastního svetru bylo použito více než 110 metrů nití. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama