Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekejte upjatější první dějství, tím spíš se to pak krásně uvolní spolu se svým hlavním hrdinou a bude mít hodně co říct - na téma rodičovství/ dělat co vás baví. Špičkově zahraná (ne asi) a taková ta civilně stavěná lidská drama-komedie, možná největší pohodička co jde letos ven. Rozhodně jsem neviděl naposled, jen příště nebudu dívat o půlnoci a s prázdnou ledničkou... ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

*NEDOPORUČUJEME ČÍST PŘED OBĚDEM ČI VEČEŘÍ* Jeden z těch snímků, z nichž pozitivní nálada a správný apetit všech zúčastněných hvězd doslova kape. (Ono bodejť by ne, když se během natáčení rovnou i královsky nadlábneš.) Vážně velká pohodovka - dokonce tak moc velká, že by snad jeden uvítal malinko propečenější, jaksi masitější výsledný produkt -, kde se i ta Scarlett projednou zmůže na nefalšovaně šťavnatý výraz a intenzivní reklama na Twitter přece jen nepůsobí AŽ TAK samoúčelně. --- Pokud si Chefa pouštíte s plným žaludkem, můžu vám zaručit mucho goodo zážitek; pokud ne, bude vám záhy aspoň lépe chutnat. A za úplně každých okolností se potom minimálně dozvíte, jak se v angličtině říká starým dobrým návlekům. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výborný film z kuchařského prostředí, který je až po okraj hrnce napěchovaný známými tvářemi, chytlavým soundtrackem, skvělými hereckými výkony, perfektně vybroušeným břitkým humorem a hlavně dobrým jídlem, ze kterého až oči přechází. „I may not do everything great in my life, but I'm good at this.“ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický feel-good film plný lahodných pokrmů, po kterém si u mě Favreau po nepodařené dvojce Iron Mana a Kovbojích a vetřelcích opět malinko napravil reputaci. Divák má hlad, postavy jsou sympatické, prcek je až nečekaně fajn. Člověk má navíc z celého snímku pocit, že si všichni zúčastnění v čele s Favreauem a Leguizamem to natáčení strašně užívali. Jen škoda dosti přetažené stopáže, jelikož poslední půlhodinka už malinko přesluhuje a je dosti o ničem. Ke konci tak začíná tato óda na jídlo malinko nudit. Favreau si ale stále natočil přesně to co chtěl, jen to mohlo o malinko kratší. 70% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)
  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama