Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Recenze (600)

LividMuffin 

všechny recenze uživatele

Super trailer, bájo soundtrack, ale film samotný mě dost zklamal. Hezký to bylo, to jo, ale scény jako fotící se 'foodie' polda a škrobené koule mi přišly spíš jako materiál na cut out scenes do bonusů na dvd (myslím tím zbytečné). Místo nich bych mnohem radši viděla rozvinutější děj třeba situace se Scarlet Johansson, která se tam jen tak mihla nebo s gurmánským mnohachodovým menu, které Chef uvařil asi jen tak z žalu a nasrání. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Nič, ale skoro nič sa nedá tomu zlatíčku vytknúť. Krásny, hladký priebeh, kde najväčšou zákernosťou je odmietnutnie nového menu, čo má za následok veľmi podarenú zápletku. Stvárnenie mamičky Sofiou Vergarou, ktorá ešte asi nikde tak nezažiarila - úprimne milá, láskavá, obetavá... Presný opak jej stvárnenia vo väčšine filmov. Pestrosť, výstižnosť, nápaditosť a hravosť, sú asi najsilnejšie stránky filmu... BTW: Pozerať na vážnosť pána Jon Favreau, ako to skvele zvláda a popritom myslieť, aký je "vážny" v Iron manovi... Klobúk dole :-) ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Prvne, vzdycky me zarazi, ze si nekdo pujci hvezdu vylozene na epizodni roli, kdezto v hlavnich rolich nejsou herci moc znami. Tady to je jeste nasobne, nebot Hoffman, S.Johansson a R.Downey jr. se vice mene tady jen mihnou. Ale je to skutecne drobne koreni tohoto filmu. Film je to vlastne maly a hodny. Kdyby me nekdo rekl, ze se budu koukat na kucharskou road movie, neveril bych mu. A ted uz vim, ze je to pole neorane a dalo by se vytezit pri jiste invenci z tohoto daleko vic - kdo by to byl rek. Skvele si tvurci vybrali i detskeho hrdinu. Myslim, ze uz o nem mozna neuslysime, ale tady byl skvely (nemel toho moc na hrani :) ). Potesil me ve vedlejsi roli John Leguizamo. Mile prekvapeni. ()

xtomyx 

všechny recenze uživatele

Pohodová a pozitivní komedie o tom jak si užít nevšední život po špatném období. Moc se mi líbilo jak zde bylo prezentováno vaření, strašně dobře to vypadalo a skvěle se na to koukalo a při sledování se mi nejednou zbíhali sliny. Pro mě moc příjemný zážitek a to nejen s kulinářského pohledu, ale i v poznávání a prožívání společných chvil syna s otcem :) ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Strašně pohodová oddychovka. Favreaua jsem měl vždycky rád, i jako herce, i jako režiséra, a jeho volba natočit malý filmek pro radost byla trefa do černého. ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Favreau, jeden z mála "tuctových" režisérov, ktorý stále vie priniesť niečo nové, niečo originálne aj do takéhoto cliché. Úprimnosťou a odviazanosťou si ma získal už po pár minútach a dej sa neustále stupňoval až ku koncu. Ten koniec bol kapánek zbrklý a spolu so strihom sú najslabšími stránkami tejto snímky. Práve ten strih mi vadil. Nadpriemerný sa striedal s priemerným a kde-tu aj s naozaj dementným. Napriek tomu skvelý hudobný výber spolu s celkom dobrým hereckým obsadením sociálnych sietí to ťahajú celkom vysoko. Určite snímka, ktorá sa oplatí vidieť. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Reklama na rychlé občerstvení a jak naučit rodiče tweetovat. Nebezpečí přejídání v průběhu filmu je velké. A neustálé poučování malého synka mi taky lezlo na nervy. ()

Dashia5 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem jestli to bude stát za to a právě jsem se dokoukala. Musím říct že to byl úžasný zážitek už jen proto že miluji vaření. Tento film je trochu netradiční, má to duši. Je hlavně o jídle ale kdo má rád tuto činnost najde si své. Dávám tomuto filmu 4 hvězdy. ()

fatalista 

všechny recenze uživatele

Tvorca jediných dvoch dobrých Iron Manov nesklamal a ukázal, že si dokáže poradiť aj s ľahkou, americkou rodinnou komédiou s naivným koncom, ktorá vo vás ale zanechá príjemné pocity. Jednoznačne odporúčam keď máte chuť na niečo ľahšie, neoľutujete. ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji filmy o vaření a jídle to je zde nabídnuto ve velkém množství... až oči přechází a chuťové pohárky šílí. Je to příjemná ne břichorvoucí komedie, ale potěší. Jen mě, jako zarputilého odpůrce přeslazených konců, nepotěšilo to, jak se vše najednou začalo šéfovi dařit. Probíhalo to dobře až do závěrečného vyvrcholení, kde je vše až tak moc idylické a happyendovské, až mě z toho chuť na jakékoliv dobroty přešla a spíš jsem pociťoval náběh cukrovky... 3,75/5 ()

route60 

všechny recenze uživatele

Pohodovka po které divák dostane hlad, Jon Favreau dokázal natočit malí ale o to krásnější filmeček se spoustou výborných herců. ()

Veena.cz 

všechny recenze uživatele

Návod na používání sociálních sítí pro vaše rodiče. Jon je frajer, že si film zrežíroval, napsal scénář i zahrál hlavní roli, ale celé to působí jako takový zfilmovaný víkend s Favreauem a jeho přáteli. Všechno je takové nemastné a neslané, ale na nudné nedělní odpoledne postačí. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Film, na kterej se strašně hezky kouká, kterej je prostě celkově hrozně pozitivní a dostanete u něj hlad. Příběh o šéfkuchaři, kterej si nenechal srát na hlavu jako zaměstnanec v restauraci a začal objíždět města v jídelnim voze, se svým synem a parťákem z původní práce. Společně dělali luxusní sendviče a všechno to bylo takové veselé a příjemné! ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Dobré dost dobré na to aby člověk vydržel od začátku do konce, v dnešní době mezi komediemi pro mě opravdu klenot:). Ikdyž jsem trochu proklínal to že mám hlad a to bylo půl páté ráno:). Na tohle je ta komedie opravdu nebezpečná. Vidíte spoustu přitažlivého jídla a máte chuť jíst a nebo vařit:-)... Já to takhle měl takže myslím že proběhne nějaký kulinářský experiment a snad potěší i přítelkyni :). Tenhle filmek stojí opravdu za shlédnutí ať ráno když nemůžete spát nebo večer pro pohodový večer třeba ve dvouch... ()

mablo 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová, nenucená komedie plná jídla, zmařené kritiky a jednoduchosti... tak odpočinkový film jsem dlouho neviděl. Kdo jste někdy už jedli nebo dokonce vařili, a bavilo Vás to trošku, tak si uvařte něco moc dobrýho, a pusťte tuhle parádu v televizi :) ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodový a roztomilý film o šéfkuchaři, který prochází vnitřní a partnerskou krizí. Zlom nastane s pořízením automobilu s potravinami, které se stane jednou z jeho cest k restartu života. 3* ()

Garros 

všechny recenze uživatele

Jídlo, latinsko-americká atmosféra, Scarlett Johansson - co víc si přát?! :) Je to pecka, klobouk dolů Jonovi za to, jak perfektně se naučil točit v kuchyni. BTW: nekoukejte na to s prázdným žaludkem a ledničkou :-P ()

maresakjan 

všechny recenze uživatele

Chvílemi uřvané dialogy, reklama na Apple, Twitter a Vine jako vyšitá, spousta hluchých scén a pohledů na krajinu, trapně rychlý konec.. Nejvíc film zachránilo báječné jídlo a občas sem tam nějaký fórek. ()

Reklama

Reklama