Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (346)

Radko 

všechny recenze uživatele

Kúzlo svitu Mesiaca zapôsobí na starého ezoterického skeptika, tvrdo popierajúceho existenciu akéhokoľvek špiritizmu, duchov, tajomných médií, fluida, či čítania v minulosti iných. Iróniu osudu je, že tento tvrdý popierač sa sám venuje tajomným kúzlam a mágii, prezlečený do masky tajuplného Číňana. Tým, mimochodom trochu pripomína príbeh svetoznámeho Harryho Houduniho, schopného vykĺznuť z akýchkoľvek zámok a okov, a v realite tvrdo vyvracajúceho a bojujúceho proti akýmkoľvek špiritisticky "stopercentne preukázaným" zázrakom, prítomnostiam duchov, či nadprirodzeným, telekinetickým, vešteckým a podobným schopnostiam jedincov. Tu však neústupná racionalita narazí na kameň (Stone). Drobná krehotinka očarí starého bručouna, ukážuc mu, že vnímať svet okolo sa dá aj inak. Tak, že ten svet človeku zachutí a zavonia opojnou arómou. Vyvolá kúzlo. Naozajstné kúzlo lásky. Ďalší skvelý Allen datovaný do neskoršieho obdobia jeho tvorby. Tej, kde sú jeho diela pre mňa najprijateľnejšie. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Skoro jako by to Woody natočil před šedesti lety a teď jen přimaloval barvičky a nádherně jemné světlo, tak moc to připomíná staré klasiky (které jsou klasikami ne jen tak z plezíru, ale proto že jsou zkrátka skvělé). Minimálně tedy zpočátku. Tak břitké dialogy stršící sarkastickými stíračkami jsou dnes ve vztahovkách velmi vzácné, i ta jemná retro stylizace a konzervativní přístup k příběhu. V podstatě tedy paradoxně svěží závan vzduchu do zkostnatělých moderních romantických komediích, na kterých není zajímavého už zhola nic, včetně jejich časté okatě indie stylizace. Jenže Firth není Bogart (i když...), a Emma není Audrey (není, ani omylem!), a Woody si vybírá klidnější chvilku, takže místo tnutí do živého až na dřeň jako v jeho posledních Jasmíniných slzách tady jen hladce klouže po povrchu a "konzervativní přístup" degraduje na plnění zoufale odhadnutelných archetypů kdy celý film předpovíte během deseti minut. Což nicméně není špatně, film i potom (i proto) hodně baví, až do poslední čtvrtiny... do chvíle kdy se Firth najednou změní na blábolícího idiota a Emma definitivně spadne do svého standartního módu "vyjukaná teenka ze střední". Pak film naštěstí rychle skončí, ale ty převážně pozitivní pocity z něj to stejně dost zkazí. 7/10 ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji Colina Firtha. Ne vážně. Opravdu. Ale nikdy nebudu kamarád s W. Allenem, zkoušeli jsme navázat bližší vztah mockrát, ale pokaždé to dopadne stejně. Příběh mě irituje od samého počátku se stupňující se naivitou/stupiditou někde z poloviny minulého století. Atmosféra dýchá, dialogy jsou nabité. Ale já jsem jiný. Divný (asi).. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dokonalá dobová iluze, perfektní kostýmy, příhodná hudba, kousavé výměny názorů, jeden allenovsky laděný anglický suchar a duchařská zápletka s milostným podtextem... jakoby nám Woody kapku zaustenovatěl, ale stále je to on - dobře naladěný misantrop, morbidní vtipálek a dialogový mág - i letos přichází s dalším ze svých jemných varování, prověřených životem - nikdy nereagujte opačně, než vám šeptá vnitřní hlas - lásce i tak neuniknetene a ještě se společensky znemožníte... nebo chcete-li, raději být šťastným hlupákem než zatrpklým chytrákem... Jako dobré, i když mně opět chyběl Allen sám, nicméně, ač se mi nečeká nepříjemně, to pravé - ořechové, vyhlížím už osmou sezónu... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik po allenovsku. Woody ide ale tentoraz málo do hĺbky postáv na to, aby to medzi nimi mohlo fungovať. Iskrenie medzi Firthom a Stonovou funguje nastopro v jedinej scéne (hvezdáreň), a v kľúčovej poslednej štvrtine filmu (po pointe) nefunguje vôbec. Tí dvaja sú povahovo nezlúčiteľní. Keby si racionálneho suchára zahral samotný Woody, aspoň by film nepredstieral nereálne, neusiloval by u nesplniteľnú métu romantického rozmeru, a bol by čistou veselou komédiou. Tri hviezdy s odretými ušami. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)
  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama