Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (346)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nádherné herecké výkony, nádherné prostředí, nádherná hudba, NÁDHERNÉ DIALOGY. Jsem pitomý, že jsem se doposud vyhýbal filmům od Woodyho Allena (nevím proč, stydím se, nechte mě), ale rozhodně to napravím, tohle mi naprosto sedlo. Pořád jsem měl takový ten přiblblý úsměv, bylo to milé, inteligentní, zábavné. Feel-good. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Obsadit Firtha do role křížence Darcyho a prof. Higginse byla samozřejmě sázka na jistotu. Ostatní herci jsou vybraní řekl bych s láskou, Stone mě potěšila, vypadala mile a hrála přesně to co měla, radost pohledět. Vůbec, celý film je hrozně moc o radosti, kterou můžeme sami sobě do života vpustit, když přestaneme trvat na nudné logice (geometrické, jak by nevhodně řekla Sophie a byla okamžitě opravena). Takže přes vady spočívající v drobné klišovitosti a možná až nevhodně dlouhé expozici, za tuto radost, která se na mne přenesla... potlesk. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po několika letech nekritického přijetí každé Allenovy filmové novinky, jsem se letos poprvé neubránil jistému zklamání... a trochu i nudě. Výchozí zápletku hodnotím jako roztomilou, taktéž i zasazení do meziválečné Evropy (byť jsem všechnu tu retro atmosféru à la Velký Gatsby bohužel vyhodnotil jako nepřesvědčivou - pár dobových kostýmů a naleštěných veteránů k dokonalé iluzi skutečně nestačí). Za největší problém považuji obsazení, což je s podivem, protože Colin Firth je můj herecký oblíbenec, a Emma Stone mi minimálně... nevadí. Ačkoli se ve filmu mluví o přítomnosti chemie a magie a kdesi cosi mezi ústřední milostnou dvojicí, ve skutečnosti mezi nimi nic takového není ani omylem. Vinou velkého věkového rozdílu (o kterém v celém filmu překvapivě nezazní jediná zmínka!) mezi oběma herci působí ti dva spíše dojmem, jako by Stanley byl káravý Sophiin papínek, který ji - SPOILER ALERT - klepne přes prsty při odhaleném prohřešku. Ne vážně, Firth strašně zestárnul... I proto mi jejich závěrečný polibek - (jediný v celém filmu!) - přišel jako hodně rozpačitý. Jinak je v to v podstatě klasická ukecaná allenovka, která obsahuje všechny typické atributy Allenovy režijní filmografie - byť třeba humoru zde po mém soudu bohužel citelně ubylo - a spoustu podnětných myšlenek o životě (líbila se mi třeba poznámka o tom, že všichni lidé přicházejí na tento svět odsouzeni k smrti, ačkoli nespáchali žádný zločin). A když tak nad tím přemýšlím, začínám být asi už i trochu unavený z toho, jak Allen stále točí filmy ze života společenské smetánky, která život zabíjí (ne)produktivní zahálkou. Allen má k těmto lidem jistě blízko, a může si díky tomu dovolit i místy vystrčit satirické růžky, ale na mě to už začíná působit neživotně a odtažitě - i díky přesvícené kameře celý tento film působí jako jeden velký idealizovaný obraz světa, který nikdy nikde neexistoval - s výjimkou Allenovy hlavy. 4 hvězdy hlavně z mé hluboké oddanosti mému oblíbenému tvůrci, který mě i ve svých slabších filmech dokáže potěšit (což se nedá říct o většině současné produkce, mezi níž tento snímek vyčnívá jako příjemné osvěžení). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tady se zřejmě hodně oprašovalo a vytahovalo to, co dřív fungovalo, nebo se kdysi nepoužilo. Woody Allenovi bude letos osmdesát. Vidina odpočinku je mu cizí, s železnou pravidelností nás každoročně těší inteligentním, příjemným a neuspěchaným kouskem. Tentokrát to nicméně není na nějaké velké aplausy, na filmové ceny a bohužel ani na obyčejný obdiv obyčejného diváka, který to s ním každý rok zas a znovu zkouší. Příběh tentokrát vystavěl hodně mechanicky, k postavám to netáhne, dialogy nevolají po tom, abych si je chtěl přehrát znovu. Chybí konflikt, chybí pořádný příběh. Místo toho tu máme pouhá nedorozumění a nemalou tvůrčí lenost, která jakoby nechtěla překročit hranici průměru. Co si budeme nalhávat (a to zdůrazňuji, že stále má můj obdiv), ale kupříkladu Poznáš muže svých snů, Jasmíniny slzy, Užívej si, co to jde nebo Kasandřin sen zajímali a lákali už jen díky hercům, chronické nostalgii nebo právě jménu režiséra. Jinak šlo o plácání se ve stereotypech a osvědčených motivech. Jeho filmařský turismus mi navíc úplně nesedí, často v tom nic „navíc“ nenacházím. Tentokrát se vrací k oblíbenému tématu – odhalování falešných médií – znovu prostřednictvím sarkastického skeptika, kterému poplete hlavu mazané děvče. Jenže v případě Allena by to chtělo nějakou pořádnou výzvu. A k těm osmdesátinám ještě jeden slušný filmový nádech!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Okúzľujúca Emma Stone nastúpi na scénu po štvrť hodine a diváci sú dlho pripravovaní na jej príchod. Z popisu jej schopností sa pripravíte na nevídanú ženu a zrazu príde okúzľujúca rišuľka s osobitým hereckým prejavom. Áno, Emma Stone je tu fantastická, jej gestá, mimika, hlas a vloženie sa do roly fungujú. To už ale nepatrí pre starého Colina Firtha a nie celý ansámbl hrá na jednotku. Posledná tretina dosť uberie z tempa a film sa začne pomyselne nakláňať na dve misky váh. Nie je jasné, ako skončí a pre koho pozitívne, ostávajú otvorené viaceré možnosti a sám som si nebol istý, či je lepšie priať jeden alebo druhý koniec. Tá nerozhodnosť sa presúva do dlhých scén, ale veru ani jedna nie je fantastická a ostatné ešte zdržujú diváka pred potrebným koncom. Nová Allenovka sa mi nepáči aj vďaka opäť zdĺhavých monológoch, že nechce byť klasicky romantická a aj srdcom zlomení diváci môžu dúfať v hocijaký koniec hrdinu až do poslednej chvíle. Woody Allen tentoraz neprispieva do filmografie razantným kúskom. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama