Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Thajský originál jsem neviděl, ale musím se přiznat, že se mi film zalíbil minimálně kvůli originálnímu námětu. A vůbec bych se nedivil, kdyby se pár boháčů tímto způsobem opravdu bavilo. Je přeci celá řada činů, pro které pachatelé odůvodnění nesdělili. Jakmile se sníme rozjede, pozbývá hluchých momentů a má spád. Je opravdu napínavý a svým pojetím otevře prostor pro naprosto jasnou otázku: Co je člověk ještě ochoten udělat pro peníze? Kam až zajít? Mimochodem, tvůrci si dovolili i pár překvapivých momentů, takže jsem se opravdu nenudil, byť je třeba se s mířit s tím, že nelze čekat hvězdné obsazení. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel , no toto sa mi páčilo. Dravé od začiatku, nápad skvelý a prevedenie výborné.Po krvavej stránke samozrejme žiadna sláva až na pár motorkárov ale inak som sa bavil. Herci hrali skvelo a moju pozornosť to udržalo dokonca kde som bol zvedavý ako to dopadne. Akurát na konci sa zachoval hl hrdina ako idiot ja by som prachy bral a nepýtal sa nič. U mňa zaslúžené 4*. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Aktualizace komentáře: Po zhlédnutí předlohy stejně musím nechat 4*, jelikož mi americký remake přišel brutálnější a více napínavější. Obě verze mají své klady a zápory. Tato verze má někdy nevýhodu v krátkých úkolech, ale na druhou stranu má víc lepších úkolů, které mě bavily o malinko víc než ve verzi původní. Původní verze je víc sýrovější, nechutnější a má epičtější finále. Obě verze mají něco do sebe, takže je fajn vidět oba kousky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Má to větší spád než originál, ale nakonec to je stejně nezáživné, včetně nijakého konce. Jak mi v originálě vadilo řazení úkolů, tady ten nejšílenější rovnou vynechali. Hlavní hrdina je fajn (na rozdíl od thajského kolegy), ale i díky němu mi to často připadalo spíše hlavně jako komedie. A ten závěr stojí úplně přesně za to, co v tomto filmu, na rozdíl od thajského předchůdce, chybí. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem byl poměrně nadšený... dokud nepřišla poslední patnáctiminutovka, která zničila morální kolaps hlavního hrdiny a navršila na sebe nesmysly jenom proto, aby do sebe zapadly věci, co radši měly zůstat bez další pozornosti. A potom, celá linka s Perlmanem ohledně pozadí hry je tu navíc a vlastně toho stejně moc nevysvětlí, takže proč si dělat škodu? 13 Sins odsýpá i přes odhadnutelný vývoj a spousta úkolů pro protagonistu je sympaticky zvrácená, ale bohužel. Scénárista neměl koule to pořádně dotáhnout a na konci je jen pachuť z promarněné šance na kultovku. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama