Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 5

Recenze (116)

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu určitě veliký skok dopředu. Lepší scénář, výprava, nápady, vtipy a konečně i jiný příběh. Jen proto, že je to ze světa aut, nemusí je to věčně kopírovat. Takže za tohle určitě palec nahoru. Bohužel, když opomenu tyhle plusy, zbude mi jen další tuctový pixar. Pixar je jako nový kávovar, dáte náplň a pořád vám bude mlet to svoje jak přes kopírák. Možná by měli zvolnit, přestat točit jeden film ročně a trochu se zamyslet, kam vlastně chtějí jít a jakou cestou. Takhle za chvíli nebudou průměrné jen jejich filmy, ale společnost sama. A to měla vysoký potenciál. V rámci žánru obyčejný průměr. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování letadel ve formě hasičů a záchranářů je mnohem lepší než první díl, který jen přidal autům křídla. Příběh a celá zápletka je hned svižnější, akčnější a dobrodružnější. Nové postavy celý film oživily a je snazší si k nim vytvořit nějaké pouto. Škoda, že je po ani ne 80-ti minutách konec a vše uběhne až moc rychle. Nebylo by od věci scénář trošku rozšířit a rozvést. Není to úplně ono, ale myslím si, že tohle je ten správný směr. /60%/ ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Očekávaně povrchní animák určený jen a pouze nejmenším dětem. Gannaway asi větší ambice ani neměl, protože od začátku se nepokouší bavit dospělé, ale cílí opravdu hlavně na děti. Veškerý humor je tak hodně primitivní a celkový příběh banální a nijak originální. Na animaci je vidět, že nejde o něco, na čem by studiu až tak záleželo, protože není úplně dokonalá a je znát, že rozpočet byl nižší než v jiných případech. Naštěstí je to celé krátké, protože dospělí se u toho budou nejspíš dost nudit, jelikož tu prostě není čeho se chytnout - všechno už jsme viděli jinde a většinou lépe. Na druhou stranu bych ocenil to, jakým způsobem tu tvůrci ukazují dětem, že hasičská práce opravdu není žádná legrace a jsou u ní důležité odvaha a sebeobětování - sice je tohle poselství opravdu viditelné zdaleka, ale vzhledem k tomu, že je to pro nejmenší, je to tak asi v pořádku. Jediné, co se snad dá vyzdvihnout, je pár nápaditých záběrů přímo z pohledu letadel, které to občas oživí a vytrhnou z nastalé nudy. Ve výsledku ale jde o levnou záležitost, která měla zůstat na videu, kam byla primárně určena. 40% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Chybu může udělat každý, ale jen idiot udělá tu samou 2x. Pixar se nepoužil. U Aut trávili hodiny dumáním, aby vše co postavy dělají, mělo logiku a smysl (když už jsou auta a nemají ruce). U letadel se na opět vykašlali... tedy letadla aby jela po zemi někdy vrtulí točí, někdy ne. Prášek má interiér (?!) tam co má "mozek" a vidí si na kontrolky (očima co jsou na předním skle). Vrčí motorem když se se zadřeným motorem (a stojící vrtulí) řítí k zemi a to že vrtulník prorazí bariéru čumákem a neponičí si vrtuli je jen třešinka na dortu. Jasně... je to pro děti, mě jen vadí jak to Pixar opět odfláknul. Ano, děj je zajímavější, ale paradoxně nudnější... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl prakticky opakuje schéma prvního. Prášek je slavný závodník, ale díky chybné převodovce už nemůže závodit a tak začíná od nuly jako letecký hasič. Opět je za losera, který nic neumí, kazí rozkazy a opět to ve finále všem ukáže. Můj problém je v tom, že tyhle heroické hasičské filmy mě nebaví ani se skutečnými herci, takže přes to že je to dobře natočené a nechybí pořádný ohýnek, mě to za srdce nijak nechytlo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Brent Mustangburger je jedinou postavou z filmu, ktorá sa objavila aj inom pixarovskom projekte, konkrétne Autá (2010). (MikaelSVK)
  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama