Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (255)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Project Almanac není nejinteligentnějším filmem, ale je to dobrá podívaná, která dobře pobaví. Zápletka není, tak originální jak se na první pohled zdá a zobrazování přes kameru se už okoukalo a z mého pohledu je to nezáživné a ubíjejí. Na druhou stranu, když s tím režisér umí pracovat, tak to není úplně, tak špatná volba. Dean Israelite není neschopný režisér a daří se mu prodat příběh a postavy, a to co jsem viděl mě skoro celou dobu bavilo. Problémem celého filmu je to, že začne být dost nelogický, a na to jak jsou hlavní hrdinové chytrý, tak vůbec nemyslí na časové paradoxy. Druhým problém pro mě bylo naprosto nefungují finále, ze kterého se dalo vytěžit mnohem více. Dokud se staví, blbne nebo něco vymýšlí, tak je to v pohodě a je to zábavný, jakmile se hlavní hrdina začne chovat jako hlupák, tak se film začíná pomalu bortit. Na režijní debut je to hodně moc slušná práce a krom několika zádrhelů s tím filmem nemám vůbec žádný problém. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to ohromně bavilo a hlavně mě to zaujalo dávno již při sledování traileru, tudíž jsem se na to moc těšila :) Je to svižné, jasné, přehledné, skvělá představa toho, co byste opravdu udělali, když byste měli tu možnost změnit opravdu svoji minulost....Samozřejmě se nepozapomnělo na důsledky změny a toho, jak Vás to celkově ovlivní :) Jsem nadšená :) Je to pro mě opravdu unikátní film a přesto, že je to celé točené na ruční kameru - ani to my nevadilo, přestože s tím mám problémy...Celá skupinka "kamarádů" mi sedla, atmosféra - skvěle záhadná a hlavně to bylo svižné a jasné :) Pro mě to do sci-fi sedlo, ale thrillerem bych to neoznačila. Chci to vidět znovu a vím, že znovu budu přemýšlet nad tím, co bych udělala já... :) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, samotný snímok čo sa obsahového konceptu cestovania časom týka, má asi najbližšie k Osudovému dotyku, aj keď po formálnej stránke sa tieto dva snímky dajú len ťažko zrovnávať. Project Almanac je totiž natočený štýlom FF, čo až na pár výnimiek, moc nemusím. Na druhú stranu si film po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi a príjemné mystérium okolo časových skokov s následnými zmenami realít. Niečo v tomto smere vyšlo výborne, niečo sa podarilo menej (hlavne záver mi tu akosi nesadol), ale celkový dojem je pozitívny. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To máme ve sklepě stroj času?“ No jasně, takže můžeme změnit školní výsledky, finanční situaci, mezilidské vztahy a ještě si to pořádně užít. To je skvělé a já se přitom hodně bavil. Jenže pak se, světe div se, vyskytly problémy a zábava odešla neznámo kam. Hledal jsem ji všude, díval jsem se do skříně i pod koberec, ale všude samá moralita. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Filmy koncipované jakožto domácí videa, nemám rád. Ale jsou výjímky, kde to příběhu pomáhá. Věřím tomu, že hlavním motivem proč to celé roztřepat nebyl rozpočet, ani neschopnost režiséra, protože se scénářem si kluci vyhráli, triky se jim povedli moc pěkné, takové funkční. Celkově mám pocit, že šlo o velmi chytře zvolený způsob vyprávění, včetně výběru věku hlavních protagonistů. Díky tomu nebylo nutné brát vše vážně a navíc se tím udělal prostor ukázat sice ne až tak světospásné, ale zase o to civilnější využití možnosti vracet se v čase. Efekt motýlích křídel, tzn. vytváření nekonečného množství křižovatek, které vzniknou jakoukoliv změnou minulosti, je tady znázorněn sice trošku naivně a obecně, ale tvůrcům se i tak podařilo proloopovat se k inteligenci neurážejícímu konci. Děcka mi úplně nesympatická nebyla, nesmysly jsem nenašel, takže jednou na Project Almanac mrknout, pak podebatovat s kolegama nerdama, jak bychom naložili se strojem času my a už se k tomu nevracet. Což neznamená že je to film špatný, ale pouze to, že je jeho funkčnost stejná jako u vtipů...podruhé už nezafunguje. Na závěr jedna rada pro všechny cestovatele časem...použijte stroj času na to, aby jste se vrátili do chvíle, než se pokusíte časem cestovat. Dejte si rovnou po tlamě a doporučte svému vyjevenému minulému já, ať se na to vysere. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama