Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

Snekac 

všechny recenze uživatele

Když jsem v kině zjistil, že režíruje Burton, byl jsem vcelku nadšený. Bohužel nadšení postupně vyprchalo. Oceňuju pěkné efekty a podobu nestvůr. První polovina filmu byla vcelku dobrá, ani mi nevadily odchylky od knihy. Druhá půlka mi ale film vysloveně znechutila. Vůbec už nekoresponduje s knihou, přišlo mi to překombinované. Film nedoporučuju, knihu určitě ano . ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Za mě rozporuplné. Hezké efekty, trapní netvoři, skvělá Eva Green, trapný Samuel Jackson a tak bych mohl pokračovat. Na každou skvělou věc připadla jedna trapná. I celý film přeletoval od podívané pro dospělé k dětskému klišé. S odřenýma ušima 3*. ()

Staple 

všechny recenze uživatele

Tak to nechceš. Těšil sem se důvtipného Burtona. Námět mu hraje do karet jako nikdy. Trailer dokonce působil, že se Burton přestal parodovat a taky že přestal, jen je to hrozně suchý. Hlavní problém je gradace příběhu a jeho postavy. Film nás do celého světa uvádí přibližně hodinu a půl a zbylých třicet minut se děj konečně někam posouvá. Bohužel i ta poslední půl hodina je zabitá špatnými akčními scénami a chováním postav. Ústřední postavy jsou velmi nudné. Asa Butterfield opět dokázal, že je herec bez charisma. Eva Green podala jedny ze svých přehrávanjícíh momentů. Samuel byl ten rádoby vtipný a zlý záporák , u jehož momentů sem se propadal hambou hluboko do sedačky. Podivné děti byli fajn, ale prostor je jim věnován minimálně. Technická stránka je až na CGI velmi povedená, jinak je tento film blbý vtip. Vždy sem Burtnovi věřil. I jeho slabší filmy jsem přece jen docenil, ale tohle byla podpásovka a od tohoto filmu se přikláním k názoru, že je to jen do sebe zahleděný egoista. Už od něj asi žádný film vidět nechci. ()

lyzbeth 

všechny recenze uživatele

Já jsem se tak moc těšila, že asi nemůžu být moc kritická. Začátek trochu nuda, ten úvod mohl být kratší, už jsem se třepala na to jak začne Jake objevovat sirotčinec a jeho podivné obyvatele. Takže jsem byla nadšená jak TO konečně přišlo. Trochu zmatku do hlavy se mi se dostalo při prohození postav Emmy a Olivy...zatím marně dumám proč? Jinak to atmosféru mělo..až teda na boj netvorů s kostlivci, to mi přišlo, že se tam úplně nehodí, tudíž se mi tomu nechtělo ani smát (a ta hudba k tomu, to jako vážně?) ()

TheTimo 

všechny recenze uživatele

Grandiózní Tim Burton! Opět! Film má celkově perfektní spád, skvělé masky a úžasné efekty, které doplňuje spousta humoru, někdy značně černého ☺ Eva Green skvělá, z Asy Butterfielda vyrostl skvělý herec! Navíc ty dvojčata, ty jsou 😂 ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Podle mého dosud nejlepší Tim Burton. Ne, že by se mi jeho dosavadní filmy nelíbily, ale občas se mi zdálo, jako by se pořád nemohl rozhodnout, jestli chce točit pohádku (Karlík a továrna na čokoládu), nebo sci-fi (Planeta opic), nebo surrealismus (Velká ryba), nebo horror (Mrtvá nevěsta). No a tady se mu nějakým zázrakem podařilo spojit všechny čtyři polohy v jedno, a to zcela smysluplně, aniž by byla jedna na úkor jiné. Takřka neuvěřitelné! Tento film je skutečně pohádka se vším všudy - není tu nic, co by děti nepochopily, nebo co by je odradilo, je současně zcela autentickým sci-fi - motivy cestování v čase a vytváření časových smyček a jejich využívání mile překvapí, ale je i dostatečně snový, aby mohl být vnímán jako surrealismus, a to dokonce jako ten klasický, původní surrealismus André Bretona, který měl velmi rád kulisy panoptik, cirkusů a poutí, a konečně v přehršli monster, netvorů a dokonce i v armádě kostlivců je nakonec i velmi čistým a příjemně klasickým horrorem střihu E.A. Poea, nebo H.P. Lovecrafta. Nelze nedoporučit. (Ještě jedno malé soukromé povzdechnutí: Kdyby tak pan Burton chtěl zfilmovat třeba Zemi snivců od Alfreda Kubina, nebo Dům o tisíci patrech našeho Jana Weisse - to by bylo pošušňáníčko!) ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Nuž, páčilo sa. Aj napriek tomu, že Burtona som tam bohvieako nevidel ..Škoda toho rozťahaného začiatku. Nasrať deti ... Evička zase dokázala, že vie výborne hrať, a pri tom nemusí vystavovať prsia (čo by bolo plus ) Tak či tak, v srdci mi aj tak ostane ako božia Artemisia ()

Humphrey 

všechny recenze uživatele

Tim Burton jak ho znám a mám rád (úmyslně se držím jednotného čísla, což je vzhledem k ostatním komemtářům pochopitelné). Po Ospalé díře je to podle mého soudu jeho zatím nejlepší kousek. Knihu jsem sice nečetl, ale i kdyby ano, nevadí mi, když se film děje nedrží. Konec konců je to filmová adaptace, ne otrocký přepis. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Burton je známy svojim čiernym humorom,avšak vyzeralo to,že v tomto filme sa celkom brzdil ,asi kvôli prístupnosti.A záver akoby z rýchliku.Eva Green však bola výborná. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Není tu Timův vizuál, nejsou tu ani jeho dvorní herci, ani jeho dvorní skladatel a bohužel ani zábavnost. Není to )úplně hrozné, ale to je asi tak všechno. Je to taková horší verze X-men. Schopnosti dětí jsou trestuhodně nevyužité. Záporáci divní. Eva je skvělá i během těch pár minut. Ostatní herci ujdou. První polovina je celkem fajn, hodně tajemná, téměř hororová. Pak se otevřou dveře sirotčince a začne se kupit jedna blbost za druhou. Finále je divné, odfláklé a naivní. Dvě až tři hvězdičky. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Zklamám jsem nebyl ale asi jsem se moc těšil a film si částečně idealizoval. Eva Green nádherná a příšerky taky ()

Myath 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se jedna kniha natáčí jako trilogie, je přístup Tima Burtona, nacpat tři knihy do jednoho filmu, opravdu překvapivý. Pro někoho, kdo (jako já) nečetl knihy, to nemusí být nutně špatné, nicméně rozložení a tempo filmu tím trpí. První knize je věnována většina stopáže a chvílemi jsem se přistihl, že se celkem nudím. Další dvě knihy (velmi volně) nacpané do poslední půlhodinky už ale odsýpají slušně. Eva Green mě po odzívaných 300 a Sin City příjemně překvapila a Ajťák Roy naštěstí nemusel předstírat roli starostlivého otce příliš dlouho. Dětské postavy nebyly otravné, což je moje velmi častá obava u podobných filmů. Čekal jsem příjemnou pohádku a tu jsem do určité míry i dostal. Nevím ale, jestli to stejně ocení menší dítka a tím pádem i jejich rodiče. Z Enochových experimentů přeci jen trochu mrazí a Hollows tentokrát nejsou Burtonovsky podivně roztomilé příšerky, ale spíš bratranci Marvelovského Carnage a Venoma, což není vůbec zlé. Burtonovi filmy nepovažuju za must see, ale je příjemné, že většinou neurazí ale potěší. ()

BarkaS 

všechny recenze uživatele

Je to taková továrna na peníze, která by rozbrečela i Karlíka. Chyběly tomu i pro Burtona klasické Temné stíny a skoro bych to nazvala Ospalou dírou, ale ta se - narozdíl od tohoto - Burtonovi povedla. Jsem ráda, že jsem to nečetla, to bych si snad i plákla. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

A taký to mohol byť dobrý film...mohol, ale nebol. Príbeh je nudný miestami až teatrálny. Aj keď som skoro do trištvrte filmu bola presvedčená že dostane 3 *aspoň za vizuál a hercov (Evu Green a Samuel L. Jackson), tak pri scéne kde sa bijú kostry a netvory som nemohla. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, který nebyl využitý ani z poloviny. Tolik jsem se těšila a nakonec jsem div nelomila rukama, jak to stálo za pendrek. Vše podstatné a nejzajímavější je řečeno v traileru. Ničeho působivějšího, co by mi vyrazilo dech jsem se nedočkala. Schopnosti (či podivnosti) těch dětí byly do děje zakomponovány úplně minimálně. Čekala jsem nějaký silný příběh, něco co mě dojme nebo napne. Jenže ono to bylo dost ploché a jednotvárné. Kdybych dopředu nevěděla, že je to dílo Tima Burtona, tak bych jeho rukopis hledala jen velice těžko. Tohle nebude patřit k jeho podařeným filmovým počinům. Ani si nevybavuju soundtrack. Buď byl tak nevýrazný, že jsem si ho ani nevšimla nebo to bylo téměř celé potichu. Hry s časem se dostaly do takového stádia, kdy mě iritovaly, protože to byl jeden nesmysl vedle druhého, nehledě na znovu plující vrak (kéž by to tak šlo třeba s Titanicem :) prostě pitomost na entou) a to neodpustím, ani když je to fantasy. Cestování časem má mít svoje pravidla. A hlavně to má divák pochopit. Obsazení bylo dobré, Eva Greenová byla fantastická, ty její oči. Trochu mě mrzelo, jak pojali postavu Samuel L. Jacksona, protože jako záporák by rozhodně zvládl mnohem víc. Působil spíš groteskně než děsivě. ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Citala som knizku, lebo sa to patri. A videla som film. Grcam (a nie duhu). Film je plytky jak jarok pri ceste 3.triedy, s originalom to ma spolocny sotva nazov. Schopnosti tych deciek poprehadzovane (co bolo zle na povodnom rozlozeni, CO?), kopec dobrych a podstatnych scen vynechanych (kde mam marovacku pri majaku kurna?) a niektore trapne naviac. Co mali znamenat ti kolotocari? Neznasam detsky heroizmus... Eva Green je mnam, dost sa podoba na Vanessu Ives (podla coho ju asi aj vybrali), ale tu jej to az tak nezeriem. Som sklamana. Tima Burtona poprosim, aby uz nesadal do ziadnej reziserskej stolicky, tomu karierne body klesaju uz poslednych 10 rokov a je rozdiel medzi tvorbou "typickou pre autora" a "originalnou" - uz je neoriginalny a vykrada sam seba. Este dobre ze tam nedal Deppa, to by som hodila rajcinu do platna a chcela vratit vstupne. Tfuj! 15% ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Na starší Burtonovy filmy to nemá, ale i tak je to dobrý film. Co mi ve filmu hlavně chybělo je typická hudba Danny Elfmana a celková atmosféra mohla být trochu temnější, snad příště :-) ()

Deathwing 

všechny recenze uživatele

Příběh je zasazen do krásného prostředí a úžasných lokací Anglie. Nečekaný útok kostlivců na příšeru vypadal skutečně reálně. Avšak na tvorbu Tima Burtona to vyzařovalo až moc podivně. Člověku to připadalo takové nedotažené, skoro až odfláknuté. Aspoň už víme co bylo před X- meny - sirotčinec. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Mohl to byt super film nebyt bitek nabusenych deti s nabusenymi elektronickymi monstry. Vykradacka Piratu z karibiku, Pottera, Matrixu a chuvy McPhee v jednom ? Proc jste to udelali ... Takova krasna a originalni predloha, uzasna Eva Green, ktera si fakt umi vybrat roli, ktera ji sedne, uzasni madi a detsti herci, nadherna vyprava - a k tomu spousta elektronickeho kyce a oslich mustku. To kurva bolelo.... ()

wrána 

všechny recenze uživatele

Aaaaaaa proč, proč. Tohle měl být dokonalý film, má dokonalou předlohou. A takhle to Burton zprzní. To je prostě nenapravitelná škoda. Vizuálně udělané precizně a výborně, to je bez debat. Za to taky moje tři hvězdy, ale co udělal z příběhem, to je na kriminál skoro:-) Samozřejmě poněkud přeháním, ale kdo sirotčinec četl mě doufám dá za pravdu, ale atmosféru se prostě převést nepodařilo. A ten konec, to se musel scenárista uplně zbláznit a všechno postavil na hlavu. Nejspíš to je dané tím, že nepočítali s pokračováním a nějak bylo třeba film ukončit, ale takhle, to je uplně mimo. A proč Emma lítá a Oliva umí pracovat s ohněm a ne obráceně, to jako proč? Nedává to smysl, snad je aby se režisér mohl vyřádit. A casting, krom titulní dvojice, ten z knihy nebere snad nic. Jen se slzou v oku vzpomenu na Pána prstenů a věrnost tamních postav předloze. Obrovská škoda promarněného potenciálu. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama