Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po autonehode, ktorú z dvoch identických dvojčiat Laurel a Audrey (Zoe Kazan) prežije len jedna z nich, sa život neistej a výstrednej Laurel zmení. Má výpadok pamäti a ostatní ľudia spolu s jej vlastným otcom (John Carroll Lynch) ju začínajú považovať za jej, "tú krajšiu", sestru Audrey. Ráno v deň ''svojho'' pohrebu sa po prebudení náhle rozpamätá, kým v skutočnosti je, no rozhodne sa hrať túto absurdnú maškarádu so svojim okolím a postupne tak odhaľovať pravdu o samej sebe. (sochoking)

(více)

Recenze (30)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako lečo. Má všetky skvelé ingrediencie na to, aby ste si na ňom pochutnali. Všetky potraviny sú čerstvé a plus je to lečo s peknou dávkou klobásky, čo tu prezentuje Zoe Kazan( teda jediná vec v celkom filme, ktorá bola bez chyby). Lenže hlavná kuchárka pokašľala čo sa dalo. Niekde je to presolené, inde je to bez chuti a najväčšia škoda je v tom, že ten recept vyzeral zaujímavo, aj napriek tomu, že sme lečo už pár krát jedli. Teraz na chvíľu opustím túto čudnú analógiu. Film je veľmi nedotiahnutý. Okrem osobitej herečky tú chýba akákoľvek emócia, alebo pekná scéna. Kĺže sa to strašne po povrchu, neuzatvára načrtnuté línie, stále ďalšie rozvíja( terapeutické sedenie - je absolútne zbytočné.) Jeden z tých filmov, na ktorý sa naškriabali nejaké peniaze, a námet sa zdal každému sympatický, ale miera neskúsenosti podkopala film v emóciach a zaujímavosti. Škoda. Teraz sa znova vrátim k čudnej analógií. Dajte si radšej tú klóbásku. Je veľmi chutná a na internete sa zjavili aj nejakej jej ošúpané fotky. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Slibně rozehraná premisa, která nakonec spadne do usmiřování a průměrného hudebního indie vybrnkávání. Zoe Kazan ale nezklamala. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"...vím, že mi asi haraší ve věži, ale přes tohle všechno, celkem vzato, jsem fajn holka"..Zoe Kazan je opravdu fajn holka, zatím mě v žádném filmu, který jsem s ní viděla nezklamala. Tenhle snímek je sice nenápadný, ale moc milý film a takovým já dávám zelenou. A za bezvadný soundtrack si tu čtvrtou hvězdu určitě zaslouží přihodit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilé a príjemné filmové posedenie s mojou obľúbenkyňou Zoe Kazan. Samotný príbeh ma síce moc nenadchol - nevyzreté, ploché a predvídateľné, no za to sa mi páčila atmosféra, ktorú tu táto sympatická herečka spolu s nádherným soundtrackom a kamerou dokázali navodiť. Lepší priemer. 65/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Zoe Kazan má to telíčko úplne k zožratiu... P.S. Inak pekne chujovský názov k tak bombastickému filmu. Jeden by povedal, že to bude o nejakej pipke. Až ma to peknú chvíľu odradzovalo, kým som sa do toho pustil... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Presne ako obrazom od Laurel, tak aj tomuto filmu niečo chýbalo a bolo by to dokonalé. Veľmi dobrý námet, výprava, kostýmy ... to všade prítomné retro ... mne sa páčilo. Kazan vždy siahne po podobných filmoch a skvele jej sadnú. Kúzelný film. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Mhm, tak já asi koukal na jinou verzi filmu. V tý mý byla totiž hlavní představitelka naprosto příšerná, až jsem si řikal, jestli třeba ze samýho přehrávání někdy nepolkne tak vehementně, že jí ohryzek vyskočí z krku.. náběh na to měla slušnej. Krom prostředku se sympatickym Johnsonem vesměs všecko špatně. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Růžová knihovna pro dvanáctileté dívenky a fanynky Hello Kitty. Mně roztomilý kukuč Zoe Kazan k filmovému zážitku opravdu nestačí. Hodně barviček a silná faleš. Ještě jeden podobný film a dobrovolně si oholím hruď. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak být v kůži Laurel bych nechtěla. Ona je vlastně na svém vlastním pohřbu a vidí, že nobody gives a damn about her - slovy hlavní hrdinky: "Clearly ment shit all of you people." Ani její otec by na jejím pohřbu nepromluvil a když jí řekne nevlastní matka, že je radši, že přežila Audrey (rozuměj ve skutečnosti Laurel), tak ty vole... a co teprve, když její přítel řekl, že ji vlastně nikdy nemiloval, ale byl zabouchnutý do Audrey a ještě potom zjistí, že je neschopná, protože žádný její obraz se nedal prodat.... no jako měla bych silnou depku a to že vypadla ode všech a nechala se vydávat za své zesnulé dvojče naprosto chápu. Jako kdyby jí celý svět ukázal jednoho velkého fakáče a řekl jí, že celý její život byl k ničemu, o ničem a každému je fuk, že umřela a jsou radši, že přežila její dvojče Audrey. Jinak nevím, kdo dal do popisku komedie, ale jestli tohle byla komedie, tak já jsem asi Grinch. Ten debilní název filmu ani raději nekomentovat - úplně by to i člověka od tohoto krásného snímku odradilo. Já dávám jednoznačně 5*, protože tohle bylo něco skvělého a taky bylo fajn vidět v něčem vážnějším hrát Jake Johnsona. A herecký výkon Zoe? Wau. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Každý deň žijeme svoj život. Obyčajný, bežný. No pred pravdou sa nedá schovávať večne . Laurel a Audrey sú síce jednovaječné dvojčatá, no každá z nich je iná. Každá si našla svoj spôsob ako sa vyrovnať zo stratou milovanej matky. Škoda, že ich "osudné" stretnutie po dlhšej dobe dopadlo tak ako dopadlo. Celkovo je dej a celá zápletka trošku mimo signál pochopenia, ale na druhú stranu v tom zmätku a čiastočnému výpadku pamäti možno pochopiteľné. Škoda ale, že dej nebol trošku viac dramatický, čakal som trošku viacej psychologického pohľadu na to čo sa dialo keď mala zamenenú identitu. A neuškodilo by aj trošku viacej romantiky. Síce tá časť v bazéne bola vcelku chutná ... Zoe je ale okaňa a dokázala tento film potiahnuť aj vo chvíľach keď som hľadal pagáčiky k zahryznutiu ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

No konečne! Po dlhšej dobe nejaká poriadna americká dramédia, aj keď našťastie sa to odohrávalo v tej rovine drámy a komédia bola prakticky zanedbateľná, aj keď občas sa tam zjavil ten podtón. Zoe Kazan nesklamala, tá jej charizma je až neuveriteľná, a inak tomu nebolo ani v tomto filme. Inak príbeh trochu absurdný, no po dejovej stránke skvelo vyvážený s dobrou dramatizáciou, aj keď stredná časť filmu bola trochu menej výrazná a klišovitá. Veľmi dobre vystihnutá podstata o tom ako by človek mohol zistiť čo si o ňom každý skutočne myslí, hoci vďaka takejto tragédii. Ale ako celok sa mi to naozaj veľmi pozdávalo, aj keď lepšie by z toho bolo spraviť čisto drámu bez žiadnych pokusov o komédiu. Jenée LaMarque ako režisérka a scenáristka v jednom ma celkom prekvapila, tak snáď sa jej podarí ešte niečo ďalšie vyprodukovať aj v budúcnosti. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak rezervy by tam určitě byly. Námět je sice super, ale vývoj příběhu už tolik ne. Když pominu onu prvotní myšlenku a dějovou linku, která se k námětu nabídne snad jako první, tak tam toho moc nezbývá. Vlastně se neděje téměř nic, tím nechci hanět zpracování scénáře, protože v rámci všech okolností se z toho skutečně vytěžilo celkem hodně, možná až překvapivě hodně na to, jak je promyšlená dějová linka minimalizovaná- a to tak, že totálně. Chtělo by to trochu méně klišé a předvídatelnosti a trochu víc originálních momentů a souvislostí. Přes to, že se film snaží tvářit celkem dramaticky ohledně psychologie postav a hloubky filmu, tak to na mě v souhrnu působilo hodně ploše, což je velká škoda, protože i tak to bylo koukatelné- což potom kdyby se námět zpracoval o něco (řekněme) vhodněji...Trochu slabší 3 hvězdičky. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Viděno hned po In your eyes, protože mi Zoe Kazan přišla ťuťu ňuňu roztomilá. A když se na scéně objeví Jake Johnson, všechno se to tak příjemně zamotá do divnýho kabátku dokonalosti, až se jeden diví, že tohle někoho napadlo. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Skvelá Zoe s príšernou do očí padajúcou ofinou. :) Scenár zaujímavý, zaujímavejší by bol keby to v strede filmu ešte trošinka "podržali" .... miesto toho sa to rýchle ponáhľalo k "udobrovaciemu" koncu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Originálna a podmanivá dráma, ktorá je mierne odľahčená, no nie práve humorom, ale skôr ľahkou romantikou. Dobre sa na to pozerá. Je to celkom milý a sympatický film. Môžem ho doporučiť, ale nie najnáročnejším divákom. Život mojej sestry (Pretty One) je skvelá výplň jedného pohodového večera. Prikloním sa k vyššiemu hodnoteniu. 70% ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Tak obrovským způsobem promrhaný nápad jsem už hodně dlouho neviděl. Hlavní chyba je v Jenné LaMarque, která nezvládla scénář ani režii. Celé je to totiž jakoby nedodělané a mimo to i bezúčelné. Spíš jako jedna epizoda seriálu, která potřebuje jen zabrat místo v půlce série. Chybí zápletka, pointa nebo cokoliv, čeho by se mohl film chytit. Hlavní hrdinka prostě jen chce být jako mrtvá Audrey, což je vskutku nepochopitelné, protože podle všeho byla Audrey strašná mrcha. Celý příběh vás přitom nechává úplně chladnými, ať už při smutných nebo romantických momentech. Označení komedie je dost odvážné, protože jediná vtipná chvilka pro mě nastala, když na pohřbu nikdo nechtěl říct ani slovo, což ani vtipné moc nebylo. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Mám rád malé filmečky, které jsou dělány pro radost a pro lásku k filmům a k silným příběhům. A přesně takový je The Pretty One. A pokud jste viděli ukázku, tak přesně víte do čeho jdete. Režisérka pojala svůj film velmi civilně a netlačí moc na pilu, ale na druhou stranu dané téma nijak nezlehčuje a také dává postavám prostor pro emoce. Trochu mě zklamalo, že vše odehraje na velmi krátké časové ose. Díky tomu některé zvraty působí trochu přitaženě za vlasy a urychlené. Rozhodně by prospělo více scén z terapie nebo nějaké flashbackové scény s dvojčetem. Zoe Kazan je opravdu moc dobrá herečka a moc se těším až si toho Hollywood všimne a ona prorazí a budeme jí vydat častěji. Jake M. Johnsona má hodně rád, což také píšu ke každému filmu nebo seriálu, kde ho vidím a ani tady nezklamal. Jeho postava je totální sympaťák, které Johnson umí na sto procent. Herci ve vedlejší rolích výborně splňují svojí funkci v příběhu a to ať Frances Shaw(Blue Mountain State) či Ron Livingston, Danny Pudi nebo John Carroll Lynch. The Pretty One je fajn osobitý snímek, který je v jisté části trochu předvídatelný, ale pokud se mu malinko vydáte naproti, tak Vás nezklame. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Laurel měla možnost vyzkoušet si život své sestry, kterou hodně obdivovala. Brzy však pochopila, že sestra až tak skvělá nebyla a vše bere zpět. Zajímavý pohled na život dvojčat a hlavně na způsob, jak se Laurel smiřuje se ztrátou své sestry. Film mne moc neohromil. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedené nezávislé drama. Největší zásluhu na tom má Zoe Kazan, kvůli které jsem snímku vůbec dala šanci. Jake. M. Johnson je navíc sympaťák, ačkoli mě zatím dvakrát nepřesvědčil jako herec. ()

Reklama

Reklama