Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutečný příběh o hledání nejznámějšího neabsolventa vysoké školy, jehož život byl v takových sračkách, až s nimi musel začít plnit VŠEchny záchodové kabinky. Policista Arnošt udělá cokoliv, aby se jimi prokousal a tento zdánlivě banální a bizarní případ vyřešil. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehce nablblá a možná ne úplně nejšťastněji pojatá ’dokumentace’ případu Lord Hoven, který jsem měl to štěstí zažít tenkrát v prváku na vlastní kůži. Nemám ponětí, jak to nakonec vlastně dopadlo, ale počítám že časem ten smrad vyšuměl a na všechno se hezky zapomnělo. Dík za nostalgii (geniální vzkazy na dveřích od hajzlů dodnes živě vzpomínám), cením natáčení přímo u nás na škole a tím to asi končí, ale to je v pohodě, rozhodně nejsem nejlepší komentátor studentských filmů... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Stejně podbízivé vůči své cílovce, jako Troškovy Babovřesky. Jen díky tomu, že to cílí především na vysokoškoláky, kteří se náramně baví už při čtení anotace, jež jako by vypadla z Maximu, se nám tu nebouří kulturní fronta a nebrání se tu filmové kvality, tak jako u Trošky. Lord Hoven je lautr to samé jak v Troškově případě, kdy se těšíme jen na to, aby jsme si potvrdili naše stereotypy a odcházeli od filmu s dojmem "je všechno tak, jak jsme si mysleli". Jaký je rozdíl mezi lacinou kritikou zkorumpovaných zastupitelů v Babovřeskách a kritikou úplatného děkana v Lordu Hoven? Stejně tak haha situace, kdy se Troškův farář jmenuje Šoustal a střední generace je v komediální nirváně, zatímco Lukáš Příkazský pod vedením Adama Sedláka tahá ze záchody hovno jako důkazní materiál? Obojí se snaží jen podbízet, uspokojit svého diváka a prodat. O co víc to můžu pochopit u Trošky, již má své odžito a na konformitu má již jisto jistě právo, tak o to víc mi to hlava nebere u pětadvacetiletého Sedláka. Film o hovnech už nikoho ze židle nezvedne, to není provokace, to je uspokojení generace, co odchoval 9GAG. Ale věřím, že Brabec a celá FAMO je nadšením bez sebe. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Chalanom a každému, kto priložil ruku k dielu ( vrátane Harrison Štěpnička Ford ) držím palČáky a vůbec to nebylo o hovně. Nápaditý scenár ( vodvaz jak prase ) ktorému réžia nezaostávala, no zabila tá zatraceně krátká minutáž. Tak si predstavujem studentský stipendium. Adame makej. A dík za tenhle "splachovač". ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby si čeští mladí filmaři přestali vybíjet svoje sexuální frustrace a touhy tím, že je nacpou do filmu, aniž by to mělo nějaký důvod. Tohle je za poslední rok už potřetí a mě už to začíná celkem točit. Skoro stejně jako korupční konotace. Jinak celkem dobrý. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Posolstvom L. H. je povzdych: "Náučné inštitúcie i mocenský dohľad sú v sračkách". Každý tieto správy predýchava, no v momente, keď niečo začne reálne zapáchať, je zle. Riešenie k vyčisteniu tých hlavných problémov zväčša veľmi nevedie. Môže vôbec uprostred takého hnojiska vzniknúť láska, na ktorej sa neodrazia morálne výkaly? Film tvrdí, že nie. Moralita tv strihu ukáže v polhodine nešváry spoločnosti - od xenofóbie cez úplatkárstvo až po krivé obvinenia. Využíva pritom populárnu kauzu hovnošpiniča, aby na základe jeho skutkov poukázal na zašpinenú spoločnosť. Vykreslenie kiksov je zhodné s titulkami médií (Univerzity predávajú tituly! Policajti krivo obvinili XY! Vysokoškoláci latentne xenofóbni!). Odľahčenie zabezpečuje postava detektíva s koprofilnou zábavkou a jeho sexuálny život. Formálne spracovanie zakrýva televíznu inscenáciu, nepresahujúcu obsahovo "zásadné" novinárske zistenia o ničom, prezentované v nastokrát zomletých článkoch. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Technicky je to po všech stránkách zvládnutý dobře, jenom ten scénář je prostě hrozná smysluprostá slátanina, sice nepopírám, že jsem se sem tam zasmál, ale jako celek Lord Hoven prostě nefunguje, je na něj naroubovanej zcela zbytečnej začátek s callgirl (co by to taky bylo za film bez koz, že?) a naprosto selhává v tom, co chce být, tváří se hrozně vážně, všichni pronášejí zcela vážně míněné (a dost křečovité) dialogy, ale na to je celá zápletka v podobě, v jaké je podána prostě hrozně směšná, díky totální neexistenci ironie, nebo nadsázky to pak bohužel působí totálně antivtipně. Je to hrozně nevyužitej námět, který přímo volal po zapojení např. iluminátů, židozednářů a celosvětového spiknutí hubičů krtků. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

/Možné spoilery/ Nejsem obeznámen se stavem současné studentské tvorby v ČR, ale kdyby vypadala nějak takto - určitě bychom měli naději slibné filmové budoucnosti. Má divácká zkušenost se studentskou tvorbou je většinou taková, že jsem uspokojen pouhým naplněním základních filmových vypravěčských strategií - protože popravdě (a zcela jen dle mé nikterak rozsáhlé zkušenosti) mnoho takových filmů nedokáže utvořit koherentní svět a náležitě funkčně jednotlivé prvky filmu využít v podpoření jeho konstrukce a ke srozumitelné artikulaci ústředních témat. Obecný ideál mainstreamu - tedy identifikovat se s postavami a mentálně s dějem souznít, jsem u studentů zažil možná tak dvakrát. Ke spokojenosti mi vždy stačilo vidět, že film umí nakládat se základními formálními postupy. V případě Lorda Hoven jsem se taktéž nedokázal vždy z této pozice vymanit, nicméně zdaleka nejvíc si mě ten film podmanil. Ve své podstatě je to samozřejmě vcelku modelový způsob vyprávění, v němž se proplétá osobní a profesní rovina detektiva - obě se navzájem ovlivňují a vzájemně se vženou do katarze (která krásně dotvoří celkové líčení fekální dokurvenosti společnosti), ale postavám nelze upřít plastičnost, takže jejich jednání vzbuzuje emociální reakci - i v případě absurdních situací. A deníček každodenních stolic je tak geniální nápad, že mě to dostává ještě teď. Těším se na další film! (regulérní komentář přidám až po dalším zhlédnutí) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Má to samozřejmě svoje mouchy, ale osobně mi to přišlo až nečekaně dobré. Obsazení je velmi kvalitní (Jenovéfa Boková nemá chybu), oceňuji, že se natáčelo na autentických lokacích, má to super soundtrack, a místy je to fakt vtipné. Na scénáři to chtělo ještě zamakat a taky si nejsem jistý, jestli je to přece jen vhodný námět pro zfilmování (btw. patřím mezi pamětníky té události a přijde mi vlastně i s podivem, že film o nich vznikl s tak velkým časovým odstupem), ale celkově mi ta půlhodinka rychle utekla a vcelku jsem se pobavil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po dvou celovečerních filmech jsem zabrousil i do Sedlákovi studentský tvorby. Vybral jsem si filmeček, kterej je o 💩 a to doslova. Ale co taky od L. H. čekat když je to zkratka znamenající Lord Hoven, že? Je vidět, že Sedlák uměl už za studií. Po technický stránce dobrá práce. Jen ten příběh nebyl tak zajímavej jak by se podle oficiálního textu distributora dalo očekávat. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi především připomněl jeden dávný zážitek. V roce 1994 jsme v rámci čundru Posázavím dorazili do Českého Šternberka a zde jsem po vstupu na WC v jednom z místních hostinců na zdi spatřil nápis velice podobný tomu filmovému, jen mnohem konkrétnější. Exkrementy (v tehdejším extrémně parném létě stejně extrémně páchnoucími) tu stálo: "To jsem udělal já, Patrik Novotný..." a následovala plná adresa z jedné z nedalekých obcí. Tenkrát by měl Arnošt věru lehkou práci (i když si myslím, že autorem nápisu byl spíš nějaký dobrák z řad Patrikových místních nepřátel) :D. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Půlhodinový exkurz do záchodových mís a mezi lidské exkrementy, který je pošahaný a něčím zvláštní zároveň, mě bohužel neoslovil natolik, abych mu dal více jak podprůměrné dvě hvězdičky. Jediným povšimnutíhodným dějovým prvkem budiž "hovínkový diář" hlavní postavy. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Remeselná zdatnosť Adama Sedláka nemá obdobu nielen na poli súčasného českého a slovenského študentského filmu ale ani medzi profesionálnymi režisérmi. Nedúfal som, že ešte niekedy bude niekto v našich končinách schopný režírovať bez amatérskej doslovnosti, bez sklonov k lacnej poetizácii a midcultu. Sedlák evidentne rozmýšľa nad celou výrobou svojho filmu a tak hladké a funkčné užitie klasických naratívnych postupov som vlastne v lokálnych filmoch ani nikdy nevidel (výborný strih dialógových záber/protizáber sekvencií, presná náväznosť záberov, funkčné užívanie rôznych veľkostí záberov, nerušivé tempo strihu). Nie je to len dobre zvládnutá žánrovka ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať (vývojový vzorec detektívky a lovestory), ale aj veľmi vtipné glosovanie súčasnej českej spoločnosti. Narážky na rómov, slovákov, čo si môžu v čechách zadarmo písať diplomovky v slovenčine a na biedny stav českého školstva sú trefné a veľmi osviežujúce v záplave českých filmov, ktoré pôsobia akoby sa odohrávali na Plute a nie v Čechách. Je to ešte lepšie ako u Sedláčka, ktorý sa tiež snaží glosovať súčasnú českú realitu, ale jeho filmy sú v konečnom dôsledku skôr autorské diela plné intímných problémov. V L.H. plynie primárny pôžitok z tvorenia, prehodnocovania a napĺňania žánorvých hypotéz a v druhej rovine vznikajú významy konotujúce iné nefilmové spoločenské diskurzy...............Je to aj výborne napísané a zahrané. Žiadne vysvetlovacie dialógy ako pre debilov, naratív vám dovolí čítať dôležité informácie z podtextu. Hlavný hrdina má jasnú a uveriteľný motiváciu, plynutie času rytmizuje striedania dňa a noci, osobná a pracovná línia hlavného hrdinu sa plynule prekrývajú. Áno, možeme vytknúť miernu zbrklosť v dialógoch napríklad nadriadeného na policajnej stanici, to však považujem pri takto podarenom filme za mušací problém a otázky krátkej doby, aby podobné nedostatky režisér doriešil. Taktiež možno vytknúť krátky tretí akt a neuspokojivé uzvaretie detektívnej línie. To je asi najväčší kompozičný nedostatok filmu, pretože L.H. má pomerne bohatý fikčný svet a bolo by o čom rozprávať ešte ďalších 10-15 minút. Napriek týmto negatívam klobúk dole. Ak si to dáme do kontextu s epigónstvami ako Cagey Tigers, či chytilovskými Zoulafcami atď, tak L.H. je ďaleko najlepší film aký FAMU za dlhú dobu vyprodukovala................Opravujem svoj veľký preklep. Film nevznikol na FAMU, ale na FAMO. A v tomto kontexte paradoxne film vyniká ešte viac. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Byl bych opatrný s poukazováním na činnost Lorda Hoven jako na symboliku toho, v jakých sračkách se nachází české školství, protože nemůžu s jistotou říct, že to byl autorský záměr. Nápad natočit film o fekálním teroristovi se jeví velmi zajímavě, výsledné dílo je ale bohužel příliš krátké. Za odkaz na Radovana Kalužu, živoucí důkaz bizarních poměrů panujících na vysokých školách, ale dík. (925., 13. IV. 2014) ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Jako současného studenta školy mě samozřejmě nemohl film minout. Po technické stránce se jedná o vycizelované dílo, ať už v oblasti zvuku, nebo kamery. To je zrovna u studentského filmu třeba vyzdvihnout. Ovšem po obsahové stránce je film, jak obrazně, tak doslova, o hovně. Podivínského detektiva s deníčkem stolice, beru. Představovat ve 30 minutovém filmu explicitně i jeho neukojený sexuální život, považuji už za zbytečné. Jinak se všichni neherci celkem snaží, pokud tedy mají slušné repliky (vede asi charakteristika slovenských studentů). O samotném případu se toho moc nedozvíme, protože film staví víceméně na fiktivní verzi založené na skutečné osobě a jednom hlášení rozhlasu. SPOILER: A vůbec ty rektorské narážky mě dost popudili: prodávání titulů, královna?, romští studenti. A závěr s vykonstruovaným obviněním tomu nasadil korunu. Provedení skvělé, obsah nezaujal. Takže průměr. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Každej si v tom najde to svý Hovno. Legendární Lord Hoven a vychrtlej Lukáš, tahající Jenovéfina hovna přímo z mísy. Zajímavý ,co se dá vydolovat z hovno tématu. 60% P.s.: Co je to kurva za jméno Jenovéfa? To se narodila v roce 1804? Nebo je vepřový Bok magor? ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tvrdě studentská záležitost, která sice místy naplní obraz atmosférou, ale unylý děj ji po chvíli zase spolehlivě rozpráší. Na druhou stranu jsme mohli dostat takovou tu česky bulvární obžalobu, jako z produkce Zdeňka Kubíka, takže jsem vlastně rád, že tvůrci experimentovali a šli výrazně jinou cestou než jenom troubení na první signální. Hudby od mých oblíbených Vložte kočku jsem si ani nevšiml. 40 % ()

Reklama

Reklama