Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fascinující příběh z 1. poloviny 19. století o posledních dnech velkého vojevůdce Napoleona Bonaparte. Na sklonku života je Napoleon ( v podání strhujícího P. Torretona) spolu s několika svými přívrženci uvězněn na ostrově Svatá Helena, kde roku 1821 za poněkud záhadných okolností umírá. Film A. de Caunese kombinuje známá i překvapivá fakta s mýty, obestírajícími tuto kapitolu našich dějin. Odhaluje lidskou tvář i slabost kdysi velmi vlivného muže, čelícího posledním okamžikům svého života v nepřátelském zajetí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Mozna jsem z tech mene narocnych, ale tato historicka etuda mi vubec neprisla nijak urazliva, hloupa a kdovi co jeste. Je mnoho jinych hypoteticky pojatych kousku v dejinach filmu, divadla a televize (Amadeus, nebo televizni serie Oldřicha Danka), ktere z historii maji take casto vice ci mene(to mene bych podtrhl) spolecneho, presto diky skvelemu pribehu jsou tato dila vice nez opodstatnitelna. Slusny film, vyborni herci 3-4 hvezdy. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbil hlavně výprava se povedla ten ostrov byl kouzelný , líbil se mi i ten fiktivní nápad že napoleon prchnul do ameriky. rozhodně to není film , který bude patřit mezi vaše oblíbené ale zase bych ho nenazval jako uplným brakem .Rozohdně od filmu neočekávejte nic věrohodného z historie :) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony, zaujímavá atmosféra, takmer až detektívne poňatie :-) Mňa tento film zaujal a držal ma až do konca, hoci bol dlhý ako týždeň pred výplatou. Nemám problém s fabuláciami či konšpiračnými teóriami (bavia ma, najmä sfilmované - veď je to fikcia, tak netreba robiť aféru) a ako celok mal tento film priam uhrančivú silu. Kombinácia prostredia, počasia, postáv, filtrov, tempa, štipky romantiky aj intríg - to všetko vytvorilo fascinujúci celok. Stálo to za to. Mimochodom - okrem P. Torretona bol strhujúci aj Richard E. Grant. ()

Thrain 

všechny recenze uživatele

Velice úsměvný film, zabývající se tématem Napoleonova vyhnanství na Sv. Heleně, kde trávil poslední dny svého života. Některé drobné detaily objevující se v tomto filmu mě jakožto znalce, který psal na toto téma práci, příjemně potěšily. Naopak jsem se ale zhrozil některých scén, které se jednoznačně zakládaly na nepravdě. Stejně jako hlavní myšlenky filmu, že místo Napoleona zemřel na Sv. Heleně někdo jiný a sám Napoleon si žil šťastně až do smrti někde v Americe. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Vím, povídá se, že se dopředu člověk nemá na nic těšit. Opět jsem na to zapoměla a těšila se celý den na historický film. Po 45 min. jsem zjistila, že mi myšlenky utíkají někam mimo obrazovku. Ale co horšího, že se příšerně nudím. Nebylo to jenom liknavou spádovosti filmu nebo tím, že znám Napoleonův životopis z různého úhlu pohledu a z různých knih. Prostě to nemělo šťávu, herci byli nemastní neslaní a dokonce i Richard E.GRANT (ačkoliv se velmi snažil) dopadl v mých očích bídně. Film se mi nelíbil, ačkoliv byl jiný a režisér se jistě snažil udělat něco zvláštního, co tu ještě nebylo. Nepovedlo se to už výběrem postavy Napoleona. Herec Philippe TORRETON měl příliš hrubé rysy - Napoleon měl (dle fotografii) obličej ušlechtilý, téměř jemných rysů. Víc k tomu dodávat nechci. Dávám 2* t.j. za snahu réžie udělat něco jinak. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama