Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 1

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (95)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Písně Jamese Browna mi nejsou cizí a několik oblíbených kousků by se v mém playlistu našlo. Toto filmové zpracování jeho vzestupu a pádu je však klasickým a nijak inovativním filmem, který diváka ubíjí stereotypem a přílišnou délkou, kterou nás provází nijak zajímavý herec v hlavní roli a vše je podtrženo fádní režií. Naštěstí jsou alespoň hudební výstupy povedené a poutavé. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Imagine Entertainment, Jagged Films, Wyolah Films | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 31,9 miliónov $ | Ocenenia: AAFCA - Najlepší súbor. Motion Pictures Sound Editors - Golden Reel Award, New York Film Critics - NYFCO Award (Najlepšie použitá hudba). Spolu: 4 výhry a 14 nominácií || Energetické tornádo, životný výkon multitalentovaného Chadwicka Bosemana, a v neposlednej rade umelecky najvypracovanejší a najautentickejší biografický film, ktorý som doteraz videl. Milujem film o Rayovi Charlesovi, pretože vedľa toho, že je hudobne prepracovaný, je i neskutočne emotívny. Get on Up má síce trošku menej emotívnych pasáží, ale namiesto vykreslovania tragického osudu kráľov funku sa sústredí viac na samotné javyskové performance a to v doposial nevídanej forme. Znovu som si pripomenul, ako veľmi ma baví funk / soul, a tak už niekoľko dní mi hrajú dobový majstri žánru v iTunesu :) 95% | Blu-Ray, PortaPro, EN DTS | ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Hudební film o životě Jamese Browna, mého oblíbeného zpěváka už drahně let. Rád jsem potěšil jeho písničkami a příběhy z jeho života, ať už šlo o dětství nebo začátky hudební kariéry. Hudby je ve filmu opravdu hodně a tak pro fanouška zpěváka je to zážitek. Pro diváka, který tento žánr nevyznává, bude příběh trochu nezáživný. Může i vadit neustálé skákání v ději filmu do Jamesova dětství, které nebylo po odchodu matky jednoduché. Obdiv zasluhuje představitel Jamese B. Chadwick Boseman, zejména jeho taneční kreace. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh (spíš jeho malá časť) J. Browna na filmovom plátne. Bez neho dnešná hudba v mnohých žánroch by pravdepodobne vypadala inak. Z hľadiska životopisného filmu je to na priemernej úrovni, z hereckej stránky dominuje jedine Ch. Boseman aka J. Brown. Citom vybraná hudba. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $30,703,100Tržby Celosvetovo $33,448,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,346,333 //počet predaných kusov 36,165Tržby za predaj DVD v USA $3,366,101 //počet predaných kusov 135,810║ určite zaujímavý film s dobrými hereckými výkonmi, režisérsky opäť dobrá práca, len mi to príde moc nahustené s tými udalosťami potom z toho miestami vzniká zbytočný guláš /60%/ ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • James Brown získal během své dlouhé kariéry přezdívky "Mr. Please Please Please", "Mr. Dynamite", nejčastěji ale "The Godfather of Soul". (Rakosnicek77)
  • Spoločnosť Universal posunula dátum americkej premiéry filmu z pôvodného 17. októbra 2014 na 1. august toho istého roka. Urobila tak kvôli iným projektom. (Hudakfilms)
  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)

Reklama

Reklama