Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (505)

pepo 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne zlé a napríklad tá rodinná linka ma hlavne po "veľkej pointe" celkom bavila a emočne na mňa fungovala. Problém filmu je, že je totálne nezaujímavý , príliš tendenčný a absolútne neadekvátny k menám svojich tvorcov. Až tak veľmi , že ma napadli ohľadom kvalít dve diabolské teórie Prvá teória: tento film je úžasný technologický pokrok. Nejaký slušný rutinér natočil trochu lepšiu Stahamovku a chcel si zvýšiť kredit. Preto najal trikových mágov aby Jasona prerenderovali za Cruisa. Klobúk dole. žiadne CGI som si nevšimol. Lenže Cruise sa to dozvedel a keďže pracuje iba s overenými a talentovanými režisérmi, nechal do titulkov pripísať meno Edwarda Zwicka, ktorý nikdy nebol na pľaci a ani nečítal scenár. Potom už iba ostalo to spojiť s nejakou sériou a dodabovať pár oslovení Reacher a bolo hotovo. Táto teória by IMO celú kvalitu filmu a to, že s jednotkou nemá nič spoločné vysvetľovala. Tá druhá a nepravdepodobnejšia je, že sa vlani v Hollywoode vážne všetci zbláznili. S prižmúrenými očami 6/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Žena zpravidla nebývá uzpůsobena k tomu, aby se s ní cokoli řešilo. S ženou se má jíst, meditovat, milovat, pít, cestovat, tancovat, ženě se má dvořit nebo na ni jen koukat, ale určitě se s ženou nemá nic řešit. Ani ve filmu a už vůbec ne, pokud jsou na chlapa ženy hned dvě! To by zabilo i většího bombarďáka, než nedorosta Cruise. Takže nám vznikla vtipná oddechovka s čupr akcí, prošpikovaná psychologickou poradnou pro neúplné rodiny a navíc zakončená tříminutovkou, jakou nezažila ani Ester Janečková v Poště pro tebe. To nemá budoucnost, Edo, na tohle si nikdo neZwickne... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová reklama na běh Toma Cruise, ve které je příliš mnoho postav a málo Jacka Reachera. Jednička měla zmatený styl a podivné záporáky, nechybělo jí ale tempo a několik opravdu dobrých scén a nápadů. Druhý díl skoro nic z toho nemá, místo toho tlačí na melodramatickou strunu (jako by něco takového mělo ve světě Jacka Reachera co dělat) a z Reachera udělal tuctového hrdinu, který si svůj božský status už nezaslouží (paradoxně nejlepší zářez má Cobie Smulders v boji za použití hadice). Cruise má obvykle dobrý čuch na projekty, tady ale minul cíl o několik terčů. Jacku, nevracej se. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Toma Cruise zbožňuji a první Jack Reacher bylo překvapení z čistého nebe. Dvojka začíná v podobném duchu, zápletka sice banálnější, ale dostal jsem to, co jsem očekával. Akce je překvapivě více, scény jsou perfektní a jen závěr není tak vypiplaný jako v jedničce, přestože poslední bitka je parádní. Co mi nejvíce vadilo, bylo přimotaní jeho dcery do dějové linky. Místy až k povzdechnutí, proc tvůrci museli do tohoto kousku takto vmísit caparta. Když pak majorka učila chvat, jak odzbrojit nepřítele, tak jsem úplně trnul, že vidím scénu přes kopírák jako v Přepadení 2 se Stevenem Seagalem. I tak za mě spokojenost, Jack Reacher není Eaton Hunt a je to komornější akce. Rád bych viděl další pokračování, ale to asi vzhledem k tržbám nehrozí, škoda.......70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že druhý Jack Reacher neukazuje nic nového v akčním žánru, není prakticky v ničem překvapivý, v ničem nevyniká, ale přesto je v něm znatelný správný přístup k žánru, byť v rámci hodně vyježděných kolejí. V prvé řadě fungují postavy, Tom Cruise je prostě borec, hraje zde rozvážně, klidně a působí opravdu tak, jak má. A Cobie Smulders je taky velmí sympatická... Funguje zde celkové tempo (nijak hektické), funguje zde akce (je prostě v pohodě), já zkrátka nevidím důvod, proč film hanit. 7/10 ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Cobie Smulders se věnovala 8 týdnů několika různým bojovým uměním, aby se připravila na roli majora Turnerové. Všechny akční scény pak natočila sama. (cvutak)
  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama