Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (505)

H34D 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že druhý Jack Reacher neukazuje nic nového v akčním žánru, není prakticky v ničem překvapivý, v ničem nevyniká, ale přesto je v něm znatelný správný přístup k žánru, byť v rámci hodně vyježděných kolejí. V prvé řadě fungují postavy, Tom Cruise je prostě borec, hraje zde rozvážně, klidně a působí opravdu tak, jak má. A Cobie Smulders je taky velmí sympatická... Funguje zde celkové tempo (nijak hektické), funguje zde akce (je prostě v pohodě), já zkrátka nevidím důvod, proč film hanit. 7/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Toma Cruise zbožňuji a první Jack Reacher bylo překvapení z čistého nebe. Dvojka začíná v podobném duchu, zápletka sice banálnější, ale dostal jsem to, co jsem očekával. Akce je překvapivě více, scény jsou perfektní a jen závěr není tak vypiplaný jako v jedničce, přestože poslední bitka je parádní. Co mi nejvíce vadilo, bylo přimotaní jeho dcery do dějové linky. Místy až k povzdechnutí, proc tvůrci museli do tohoto kousku takto vmísit caparta. Když pak majorka učila chvat, jak odzbrojit nepřítele, tak jsem úplně trnul, že vidím scénu přes kopírák jako v Přepadení 2 se Stevenem Seagalem. I tak za mě spokojenost, Jack Reacher není Eaton Hunt a je to komornější akce. Rád bych viděl další pokračování, ale to asi vzhledem k tržbám nehrozí, škoda.......70% ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Snímek nabídne slušnou porci akce, ale to samé se nedá říci o příběhu. Ten se měl naplno věnovat Reacherovi (Tom Cruise), který pomáhá majorovi Susan Turner (Cobie Smulders) obviněné ze pionáže. Dějová linka s údajnou Reacherovou dcerou Samathou mohla být úplně vynechána, protože se do filmu moc nehodila. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Druhý Jack Reacher je více akční než jeho předchůdce, přesto je to především stylová old schoolová akce, proto (znovu) nesedne každému. Charakter Reachera tkví právě v tomto pojetí. Nejedná se totiž o žádného moderního špiona, co by využíval technologie 21. století, ale o týpka, co problémy řeší především pěstí:)). Cruise tuto postavu zahrál znovu s nadhledem. Scénář není sice ničím převratným, ale příjemně odsýpá, akce nenudí a Zwick to celkově ustál (i když pěstní souboje mu moc nejdou). Pro Cobie Smulders asi nejlepší filmová role. Lee Child je snad spokojen:)). Lepší 4 hvězdy! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná ti utrhnu ruku a umlátím tě s ní k smrti." Tak se nám Jack Reacher vrátil a dokázal, že umí utíkat tak rychle, že by během závodu dokázal naporcovat komando zabijáků a v cíli pak znuděně počkat na Usaina Bolta. Mě to tedy bavilo, protože to bylo svižné, pořád se něco dělo a o suché hlášky nebyla nouze. Jen dvě věci mi vadily. Jednak to slůně trousící nápovědy, aby je měl, kdo honit a hlavně mi připadalo zábavné, že ani při hloubavém pohledu na maková pole, nebyl dlouho nikdo schopen říct, co by se vlastně z toho Afghánistánu dalo pašovat, aby se na tom dalo hodně vydělat. Že by proutěné košíky? Velbloudí hrby? Kdepak. To budou létající koberce. To je tutovka. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Lee Child, autor knihy „Jack Reacher: Never Go Back“, si ve filmu opět zahrál. Tentokrát ztvárnil ostrahu na letišti, která prověřuje pasy. (Yoshitsune)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama