Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (506)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jak Reacher se vrací. Bohužel už není sám a to přináší své problémy. Společnost mu dělá šikovná Cobie Smulders a Danika Yarosh, která je celou dobu jenom zdržuje. Opět se celý film utíká, protože nikomu nemohou věřit. Stanou se terčem armádního spiknutí. V patách je jim celou dobu jeden hitman. Škoda že Robert Knepper zde jako záporák neměl víc prostoru. I přes pár nelogičností film zachraňuje dobrá akce. Tom Cruise nám stále dokazuje, že tyhle akční hrdiny stále zvládá. Možná to celé mohlo být o něco kratší, aby bylo míň utíkání... "Jsi teplá?" :D ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

To, co dělalo předchozí díl výjimečným se tvůrci z nepochopitelných důvodů rozhodli odstranit. Místo příběhu o supertajném pánovi s šílenou minulostí, se rozhodli naservírovat chod o starém tlustém debilovi, který v mládí osouložil co se dalo a možná zplodil i pár arogantních a otravných parchantů, kteří si na jeho stará kolena žádají pomoc. Tím jako akční hrdina ztratil zcela své kouzlo. Tomík už se ani moc neukazuje bez trička, neboť již nemá ukazovat co. Tomík však nebyl Achillovou patou snímku. Tou pro mě byla zejména Cobie Smulders, která kromě toho, že je absolutně tuctová a nepříliš pohledná, tak se objevila v roli vojenské mužatky, což je pro mě vždy pohled krajně odpudivý. Dalším obrovským problémem byl ten blonďatý parchant, který přinesl svojí účastí na scénu tak strašně otravné a bezobsažné žvásty, až se mi udělalo při pouhém poslechu fyzicky zle. Za hovno stál i děj, který byl vystavěn právě na dvou výše zmíněných problémech, tudíž ani neexistovala reálná naděje, že by snad za něco mohl stát. Na tu chválenou akci se v tom sofistikovaném ději ani moc nedostalo, tudíž úplně nechápu, nad čím se tolik uživatelů rozplývá. Brutální zklamání a naprostá ztráta času. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná ti utrhnu ruku a umlátím tě s ní k smrti." Tak se nám Jack Reacher vrátil a dokázal, že umí utíkat tak rychle, že by během závodu dokázal naporcovat komando zabijáků a v cíli pak znuděně počkat na Usaina Bolta. Mě to tedy bavilo, protože to bylo svižné, pořád se něco dělo a o suché hlášky nebyla nouze. Jen dvě věci mi vadily. Jednak to slůně trousící nápovědy, aby je měl, kdo honit a hlavně mi připadalo zábavné, že ani při hloubavém pohledu na maková pole, nebyl dlouho nikdo schopen říct, co by se vlastně z toho Afghánistánu dalo pašovat, aby se na tom dalo hodně vydělat. Že by proutěné košíky? Velbloudí hrby? Kdepak. To budou létající koberce. To je tutovka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zwick to uchopil jinak a blbě. Hlavní devízy jedničky jakoby opomenul a servíruje nám druhý příběh agenta s tajemnou minulostí s minimální porcí nadhledu, který však ani tak nehraje prim, nýbrž jen v detailech rozmělňuje sakramensky vážnou notu, která je sama o sobě to největší kriminální klišé za poslední dobu. Bohužel i scénáristické postupy a rámování příběhu je prvotřídní hollywoodský kalkul a tuctovka. Tzn. dočkáte se všech neduhů, které scénáře k obyč akčním filmům mají. Všechny zvraty a pokusy o napětí tím pádem u Reachera dvojky vyznívají do ztracena. Z části to zachraňuje obvykle prvotřídní akce, kterou Zwick vždycky uměl, ale stejně budete po očku pokukovat po té pomalé, zběsile nesestříhané bitce z prvního dílu. Cruise super, vyjmečně i vojanda OK. Rodinný element diskutabilní a určitě snižuje celkový rating. Po jedničce, která způsobila solidní fanouškovský breakdown a začalo se potutelně mluvit o dalším agentovi ala Bond a Hunt přišla studená sprcha a s trojkou nevím nevím. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ten můj dobrovolný auditing u scientistů, jak jsem avizoval po předchozím Rýčrovi, se asi konat nebude. Ti budou plakat. Ono totiž díl stávající není zase taková pecka. Pravda, sice se tam pidiTom motá okolo Šmudlersky, což bych taky rád (asi mi chybí troška opovržení od ženského elementu), ale ta hraje maskulinní kravku a i jinak jde vcelku o hovno. Tomáškovi začíná opadávat fasáda, takže masakristu, co pohledem rozbije atom, mu uvěří již jen zaslepení, fail s ,,dcerkou" zapadá do pokusu o inkluzi od Šabatky s Valašnicí, konstrukce ,,nepřátel" je tak nevyvedená, až píčovina. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • V prvom filme je v dave na zastávke človek, ktorý po automobilovej naháňačke dáva Jackovi (Tom Cruise) šiltovku. Podobný muž sa objaví aj v tomto filme, tentoraz však ako taxikár a dáva šiltovku majorke Turnerovej (Cobie Smulders). (zajo91)
  • Príbeh filmu sa odohráva podľa osemnástej knihy zo série o Jackovi Reacherovi, od spisovateľa Leeho Childa. Prvý film, Jack Reacher: Posledný výstrel (2012), bol natočený podľa deviatej knihy, čo znamená, že sa nejedná o priame pokračovanie príbehu. (figliar)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama