Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (448)

anais 

všechny recenze uživatele

Nehrát to Paddington až trochu příliš na rodinnou jistotu, bylo by to za plný počet. Vymazlené obrázky s množstvím skutečně vizuálních vtípků a nápadů doplňují originální příběh (předlohu neznám) o světě, ve kterém není podivné potkat na ulici mluvícího medvěda v klobouku. Opravdu povedenýn film pro děti! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film o milém medvídkovi, který se z Peru přestěhuje do Londýna. Je to takový klasický rodinný film, má to hezký příběh, klasického záporáka a vlastně vše co se tam děje, tak vídáme v ostatních rodinných filmech. Je sladké, jaký je Paddington gentleman, nikdy není naštvaný a i když mu je opravdu ouzko, vždy je na každého velice milý. Velice se mi líbí také píseň k filmu od Gwen Stefani - Shine. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Natočit tohle Amíci, vznikne z toho taková ta rodinná dementní piškutálie typu Garfield, v níž bude veškerý humor postaven na tom, že roztomilý hrdina někam padá. Jenže Briti jsou naštěstí o něco chytřejší a natočili neskutečně zábavnou a svižnou podívanou s typickým břitkým humorem, jež si je navíc vědomá své jednoduché předlohy a dělá si ze sebe neustále srandu. A i ty povinné držkopády jsou zde neskutečně vtipné. Takhle by měl vypadat každý správný rodinný biják. Jen škoda nevyužité Nicole Kidman. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná na zajímavého medvídka, který zjevně nikomu nepřijde divný. Pěkně se na to kouká. Nejvíce mě na tom však zaujala ta britskost, nádherný přízvuk, britský humor a celé to má prostě takový příjemný nádech. Trochu škoda toho nuceného záporáka, který (která) tam vůbec nemusel(a) být. Čekal jsem prostě úplně něco jiného, ale byl jsem velmi mile překvapen, mohu vřele doporučit. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 9/10/// PLUS: příběh, animace hlavní postavy, charaktery postav, prostředí nejtemnějšího Peru, zápletka, všudypřítomné vtípky, fórky a narážky, v neposlední řadě neuvěřitelně vymazlená kamera MÍNUS: občasné pitvoření a přehánění některých herců (Nicole Kidman)./// Shrnutí: Trailer sice hodně napověděl, ale přesto v něm nebylo ukázáno to hlavní. Celkový charakter Paddingtona, který je neuvěřitelně vychovaný, slušný, zdvořilí a nemá předsudky vůči lidem, či cizincům. Rychle si ho zamilujete, stejně tak rodinku, která si ho vezme pod svá ochranná křídla. Zažijete s ním spoustu legrace a dobrodružství a uvědomíte si hodnotu rodiny a přátelství. Film je vhodný pro všechny věkové kategorie a zažijete u něj spoustu legrace a pěkných momentů. Rodinný film desetiletí./// Celkem 86%/// ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. listopadu 2014 v Londýně. (Varan)
  • Při natáčení scény, kdy se Paddington řítí ve vaně dolů po schodech, byla použita skutečná vana. Dokončení celé sekvence si vyžádalo několik týdnů. (HellFire)
  • V prvej polovici roka 2015 prudko stúpol vo Veľkej Británii predaj marmelády. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno