Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (448)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jediti, to bylo ale slaďoušké a lostomiloušké! Avšak plácat z toho o sebe otylýma a mnohdy i pokřivenýma ručičkama a infantilně se hihňošit budou patrně jen ti zabržděnější a mentálně méně kvalifikovaní z vašich budoucích dárců orgánů v kategorii do dvanácti let. Kupříkladu má antikoncepční selhání, kvůli nimž jsem tu kalvárii vlastně podstoupil, mě během projekce sama několikrát doslovně žádala, abych tu pičovinu vypnul a rozjel něco opravdu zábavného pro děti, třeba Mišn impásibl nebo Saf, a na mé výchovně mentorské „Držte huby, tohle je přesně pro vás“ reagovala rodičovsky dehonestujícím, opovržlivým odfrkáváním. Žádné dětské porno to rozhodně není a tím pádem je ta proklamovaná „zábava pro celou rodinu“ dost brutálně přestřelena. Tedy pokud tím nebylo myšleno povyražení výhradně pro registrované tatínky a maminky. Pro duševně přiměřeně vyvinutého, dospělého a plnohodnotného příslušníka rodu Hetero sapiens je tato patetická, hloupá, šablonovitě neoriginální a přiteplená taškařice rozhodně spíše utrpením, a pokud vás tedy zrovna nesvrbí konečník, nebo již máte z dřívějška nudou do krve okousané nehty, silně doporučuji ukotvit následky vašeho bezuzdného sexu klepetama k radiátoru ve vedlejším pokoji a pustit si raději něco o týrání medvědů. Je to sice pěkně natočené a animačně vymazlené, nicméně ten Pedynktn je nejen trapný, ale také mimořádně slizký až odpudivý, a než roztomilého medvídka připomíná spíše prdel idiopatického hirsutismika s očima. Navíc mně osobně dost nepříjemně evokoval toho homozkurvence Púa, díky němuž se ještě ve čtyřiceti uprostřed noci budím hrůzou, protože se dusím chlupy z toho, jak jemu a celé té jeho nesmírně traumatizující gejpartičce vztekle ve snech prokousávám krkavice ve Stokorcovém lese. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak pro malé děti to asi ujde, náš synek se u některých scén dokonce zasmál, ale jinak je to trošičku nuda, kde se dospělí chovají jak čertíci v Troškových filmech, což mi hodně vadilo. Ono udělat hlavním hrdinou medvídka je u dětí sázka na jistotu a děj o hledání vůdce expedice a jeho dceři, která zvířata ráda vyvražďuje, asi měl zaujmout dospělé. Zvláště když tatínek v sobě najde hrdinské sklony a rodina je z něho na větvi, a když medvídek za zvuků hudby z Mission Impossible šplhá po budovách... Mimochodem, já potkat na nádraží perfektní britskou angličtinou mluvícího medvěda s červeným kloboukem na hlavě, jedu rovnou za Chocholouškem do Bohnic. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAHLE RODINA POTŘEBOVALA TOHO MEDVĚDA ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO ON POTŘEBOVAL VÁS…“ /// Máme tady velmi zvláštní druh medvěda, kterej využil toho, že svět lidí už žádnej Méďa nepřekvapí. Uvítaj ho zejména maminy s děckama, páč se nemusej bát, že jejich ratolestím pokřiví charakter. Jedná se totiž o lehce trhlou rodinnou podívanou, ve který se hledá domov a (nejen dětskej) hrdina. Britskej humor, filmový narážky a vymazlenej vizuál, dělají s Paddingtona asi nejpovedenější rodinnej kousek poslední doby. Proto přivřu víko a dávám... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím, že domov je víc, než jen střecha nad hlavou. 2.) Zjistím, proč všichni zdrhaj do Anglie (Eržika, Dežo, Lakatoš…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film o milém medvídkovi, který se z Peru přestěhuje do Londýna. Je to takový klasický rodinný film, má to hezký příběh, klasického záporáka a vlastně vše co se tam děje, tak vídáme v ostatních rodinných filmech. Je sladké, jaký je Paddington gentleman, nikdy není naštvaný a i když mu je opravdu ouzko, vždy je na každého velice milý. Velice se mi líbí také píseň k filmu od Gwen Stefani - Shine. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení, neboť film naplnil svůj potenciál jen částečně. Sice mi nechaly usnout, ale po pár desítkách minut požadovaly svačinku, a během druhé poloviny mi ta mladší co chvíli plácala po hlavě plastelínovým hadem. Příště vsadím na osvědčené klasiky, jako je Sofie Prdni nebo Zvohnilka, u těch nedutají. K obsahu: hrají v tom tuším medvědi. Mám však mlhavé podezření, že jsou nějak počítačově upravení. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Na scénáři se podílela také Emma Thompson – režisér jí vyjádřil svůj vděk v závěrečných titulcích. (HellFire)
  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Londýn na nádraží Paddington a v Hatfieldově domě. (willy1)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama